ja dávam olej original bmw 5W30 LL04 a filtre MANN a zatial bez problemov čo mám info tak kvalita...neviem či som trafil tvoj kod motora:
http://www.comco.sk/filtre-a220-ccb6-cc ... 6-ccp0?cat[]=0&orderby=0&brand[]=326
na motoolej.eu to je ešte o kúsok lacnejšie ja budem kupovať na jar tam...
neviem čo sa týka oleja narazil som už aj na niečo v zmysle zamieňania polských patokov do original Castrolackych balení (preto začal Castrol dávať nejaký ochranný Hologram na svoje balenia) a či to postihlo aj BMW oleje neviem ja by som tých poliakov strielal do noh za to!

apropo ten originál BMW 5W30 Longlife04 vlastne plní Castrol je to aj na balení napísané...
s tou chladiacou asi stačí ked si zmeriaš do kolko mínus stupnov je aby ti v zime nezamrzla poprípade doliať na stanovénú úroveň ak chýba.
brzdovú budem meniť na jar a zoberiem spolu s tými olejmi a filtrami hlavne aby splnala špecifikáciu myslím že DOT4 a je jedno či to je Shell, Castrol, Bosch, BMW
s ostatným zatial skúsenosti nemám, termostaty mam ok podla teploty chladiacej 89 stopnov
myslím že pokial ti niečo priamo nebúcha, neklepe, nemáš s niečím konkrétny problém tak by som neriešil niečo typu vymením to pre istotu .radšej si peniaze odlož na obdobie ked to ozaj odíde možno to bude o rok, možno o dva možno o...to je moj názor, ešte by som si kukol v akom stave sú brzdy:zhodil koleso, zmeral šublérou hrúbku kotúčov pozrel kolko je minimum kukol platničky či su odhadom dosť hrubé. Lebo PC ti môže ukazovať bludy najmä ak exmajiteľ pred predajom resetoval všetky intervaly...
to je moj nazor a budem rád ked pripoja svoje názory a skusenosti aj ostatní