... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
prochySBK
Autor témy
Auto: e90 330d
Kraj: Zahraničie

Váha vzduchu - kontrolka motoru e90

Piatok, 15. Marca 2013, 09:02

Zdarec. Rozsvítila se mi závada na motoru, u kamaráda jsme to napíchli a vyjela chyba váhy vzduchu a 3 žhavičky. Smazal to projel a auto dle jeho slov jelo o něco líp. Potom jsem to dovez domu, a asi po třetim nastartování se mi závada znovu objevila. Odpojil sem váhu vzduchu a projel to, zda poznam rozdíl a auto jede pořád stejně ať je konektor k váze zapojenej nebo odpojenej. Nevim nepoznam o kolik víc by to mělo jet. Je to 330d a mam to pár dní. Ale chci se zeptat zda mam rovnou koupit váhu vzduchu nebo má někdo jiné zkušenosti. Auto má najeto 210 000km... Dále se chci zeptat zda bych špatnou váhu poznal i jinak, třeba vyšší spotřeba... A zda se vadná váha vzduchu projevuje závadou na motoru, vyšší spotřebou, špatným tahem a zda musí bejt splněny všechny tyhle vlastnosti nebo stačí jen jedna zmíněná. Spotřebu jsem dnes měl okolo 7,2, ale jel jsem cca 35km serpentiny a to si myslim že je v normálu. Díky za rady.

PS. Před tím než se poprvý hláška na motoru objevila jsem měnil novej vzduchovej filtr.. Proto jsem si myslel že jsem někde domrdal nějakej konektor, ale dneska jsem na to koukal a ok. Zkoušeli jste někdo váhu vzduchu čistit a zda to pomohlo? Díky.

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Re: Váha vzduchu - kontrolka motoru e90

Piatok, 15. Marca 2013, 14:11

Pri tom nájazde kilomentrov to môže byť váha vzduchu - najspoľahlivejšie je to otestovať tak ako si písal - odpojenie váhy môžeš urobiť aj pri naštartovanom aute, keď sa odpojenie prejaví tým, že motorom začne meniť otáčky a akoby zdochýnal, je to ok, takto to má byť, lebo po odpojení musí riadiacia jednotka prepnúť do režimu, v ktorom neberie do úvahy dáta z váhy vzduchu. Ak sa nič zvláštneho nestalo, tak riadiaca jednotka už z váhy neberie žiadne informácie.
Na webe sú informácie o tom, že sa to dá čistiť - existujú aj prípravky na čistenie od viacerých výrobcov. Na tvojom mieste by som ju však vymenil za novú. Pri tých kilometroch si to auto zaslúži.

prochySBK
Autor témy

Piatok, 15. Marca 2013, 15:00

Ahoj, díky za rychlou odpověď. Dnes jsem váhu vyndal uplně, nečistil jsem ji, nemám spec. přípravek, ale spíš jsem koukal, zda jsem dal správně vzduchovej filtr. Neboť je tam málo místa a kousek gumy okolo vzduchovýho filtru byl ohnutý a zasahoval k váze vzduchu, ale nemyslím že by to mělo vliv. Váha je tam od BOSCHe..tuším že to je original od bmw, takže zkusím objednat novou a uvidím. Ještě jednou díky za odpověď.

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Piatok, 15. Marca 2013, 20:34

prochySBK napísal:
Ahoj, díky za rychlou odpověď. Dnes jsem váhu vyndal uplně, nečistil jsem ji, nemám spec. přípravek, ale spíš jsem koukal, zda jsem dal správně vzduchovej filtr. Neboť je tam málo místa a kousek gumy okolo vzduchovýho filtru byl ohnutý a zasahoval k váze vzduchu, ale nemyslím že by to mělo vliv. Váha je tam od BOSCHe..tuším že to je original od bmw, takže zkusím objednat novou a uvidím. Ještě jednou díky za odpověď.

moja skusenost je, ze vaha vzduchu pokial funguje ako tak (teda zomiera) tak autodiagnostika (rozumej chybova hlaska auta) vobec nevypise chybu, zistis len premeranim "life" udajov beziaceho motora.

jednym slovom, ak ti auto oznamuje chybovu hlasku vahy vzduchu tak ver tomu ze na 90% ma pravdu :-k
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

prochySBK
Autor témy

Piatok, 15. Marca 2013, 22:22

Kallon napísal:

moja skusenost je, ze vaha vzduchu pokial funguje ako tak (teda zomiera) tak autodiagnostika (rozumej chybova hlaska auta) vobec nevypise chybu, zistis len premeranim "life" udajov beziaceho motora.

jednym slovom, ak ti auto oznamuje chybovu hlasku vahy vzduchu tak ver tomu ze na 90% ma pravdu :-k

Díky, už jsem objednal novou, zkusím a uvidím. Každopádně koukám že na Slovensku jsou zkušenější borci nebo ochotnější..? :D

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 16. Marca 2013, 18:18

urcite nam daj potom vediet, ci to bola ta vaha vzduchu, pomoze to aj inym, ktory maju takyto problem :)
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

prochySBK
Autor témy

Pondelok, 18. Marca 2013, 21:33

Zdarec, tak dnes kontrolka motoru sama zhasla při nastartování. Během dne se již neukázala. Váhu jsem tedy zatím neměnil. Auto jede normálně. Uvidim časem co to udělá a dam vědět...

cybercop
Auto: BMW 320 D e91

Pondelok, 29. Júna 2015, 21:16

Mne dnes tiez zasvietila kontrolka a presne ta ista chyba-vaha vzduchu a 3 zhavice. Zatial som len vynuloval a cakam na zmenu. Nepocitil som ziadny rozdiel pri jazde...

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 30. Júna 2015, 17:09

cybercop napísal:
Mne dnes tiez zasvietila kontrolka a presne ta ista chyba-vaha vzduchu a 3 zhavice. Zatial som len vynuloval a cakam na zmenu. Nepocitil som ziadny rozdiel pri jazde...

tak to uz bola asi zla :)

cybercop
Auto: BMW 320 D e91

Nedeľa, 5. Júla 2015, 07:02

Nevie niekto poradit kde zohnat vahu vzduchu, kolko stojí a ci to nestaci len vycistit?

Gti.s
Auto: Bmw 330D

Utorok, 7. Júla 2015, 14:53

Tak dnes jsem zkoušel odpojit vahu vzduhu při nastartovanem aute nic se nestalo motor bezel porad stejne ale zadna hlaska se neobevila pri odpojeni,pak jsem se jel projed zastavil odpojil znovu a jel jsem z odpojenou vahou pochvili se rosvitila kontrolka motoru tak jsem ji zas pripojil ale kontrolka porad sviti nezhasla.musim to jit dat na diag a vymazat chybu nebo se strati sama.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 7. Júla 2015, 15:33

Gti.s napísal:
Tak dnes jsem zkoušel odpojit vahu vzduhu při nastartovanem aute nic se nestalo motor bezel porad stejne ale zadna hlaska se neobevila pri odpojeni,pak jsem se jel projed zastavil odpojil znovu a jel jsem z odpojenou vahou pochvili se rosvitila kontrolka motoru tak jsem ji zas pripojil ale kontrolka porad sviti nezhasla.musim to jit dat na diag a vymazat chybu nebo se strati sama.

strati sa

Gti.s

Utorok, 7. Júla 2015, 15:36

PeqpeK napísal:
strati sa

ok dík

Gti.s

Utorok, 7. Júla 2015, 18:58

A ješte se zeptam kdyz mam e91 330d jak to poznam ze je spatna krom toho ani bych to napichl na diag.ze to treba nepojede v nizkych otačkach nebo ve vysokych.spatny tach???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní