... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
PeqpeK napísal:ako si prisiel na to DPF? treba to poriadne zdiagnostikovat, ten olej ti pravdepodobne pojde spod sania...odkial si? mozme to pozriet ak pojdes cez BA
330xd napísal:
no toto je problem ze nie som vobec na slovensku...pochadzam z liptovskeho mikulasa ale som vo finsku na sk chodim uz len na dovolenku
a s dpf som si nie 100% isty len si to myslim na zaklade toho co robi auto a co som tu cital
PeqpeK napísal:tak si to over u niekoho, kto tomu rozumie...lebo lahko vyhadzes zopar grosov zbytocne
az budes doma, tak skus skocit za clenom PetoK
haRRibo napísal:ja mám skoro ten istý problém na 318d 100kw LCI
cca raz za 200 - až 300 km mi to začne jemne trhať, ale zásadný rozdiel je v tom, že na voľnobehu mi vtedy ide divno motor, otáčky nekolíšu, ale zvuk je ťažko opísateľný , a viac trase celým autom, do otáčok ide motor bez problémov, ale ak potrebujem udržovať rovnakú rýchlosť, tak je to na ...
niekedy to robí celý deň a niekedy, keď auto postojí alebo sa prudko pridá, to prestane
neskúšal niekto keď mu to seká zastať a pozrieť voľnobeh?
na diagnostike bolo všetko ok, aj vstreky, filtre menené, EGR vyčistené (ale nebolo ani zanesené) motor má 93 000km, turbo menené v BMW pri 80 000km na záruku
dá sa nejako preveriť funkčnosť EGR?
lulu991 napísal:ten popis by mi celkom sedel na prebiehajucu regeneraciu DPF - pravidelne po prejdeni nejakej vzdialenosti, iny zvuk motora, iny prisun vykonu, taky zaspatejsi, pri sliapnuti na plyn to prestane (vtedy sa regeneracia v jednotke pozastavuje)...ak je to tak, tak vlastne ziaden problem nemas, co by bola celkom pozitivna sprava
PeqpeK napísal:chcel som im to napisat, ale potom som si to rozmyslel
PeqpeK napísal:chcel som im to napisat, ale potom som si to rozmyslel