... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
330xd
Auto: e91 330xd
Kraj: Zahraničie

Re: trhanie

Pondelok, 27. Októbra 2014, 05:36

dufam ze tych 400tis km je omyl pretoze mne to robi podstatne castejsie :wink: na tempomat som sa tiez zameral lenze to robi aj bez neho... ta rychlost by sedela len nerozumiem tomu ci vtedy sa to vypne alebo sa len zacina regenerovat vzdy po tom ako spomalim co nema logiku pre mna ked by sa to malo spustat "mimo obce"
zo zaciatku som myslel ci to nebude mat nieco zo vstrekom,triskami alebo niecim co dodava palivo ale co potom ten smrad vzdy po trhani ked zastanem?? a palivovy som menil teraz v piatok tak zatial cakam aj ked neverim zeby to mohlo byt tym...

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 27. Októbra 2014, 09:54

ako si prisiel na to DPF? treba to poriadne zdiagnostikovat, ten olej ti pravdepodobne pojde spod sania...odkial si? mozme to pozriet ak pojdes cez BA

330xd

Pondelok, 27. Októbra 2014, 15:15

PeqpeK napísal:
ako si prisiel na to DPF? treba to poriadne zdiagnostikovat, ten olej ti pravdepodobne pojde spod sania...odkial si? mozme to pozriet ak pojdes cez BA

no toto je problem ze nie som vobec na slovensku...pochadzam z liptovskeho mikulasa ale som vo finsku na sk chodim uz len na dovolenku
a s dpf som si nie 100% isty len si to myslim na zaklade toho co robi auto a co som tu cital

PeqpeK

Pondelok, 27. Októbra 2014, 15:50

330xd napísal:

no toto je problem ze nie som vobec na slovensku...pochadzam z liptovskeho mikulasa ale som vo finsku na sk chodim uz len na dovolenku
a s dpf som si nie 100% isty len si to myslim na zaklade toho co robi auto a co som tu cital

tak si to over u niekoho, kto tomu rozumie...lebo lahko vyhadzes zopar grosov zbytocne
az budes doma, tak skus skocit za clenom PetoK

330xd

Pondelok, 27. Októbra 2014, 18:58

PeqpeK napísal:
tak si to over u niekoho, kto tomu rozumie...lebo lahko vyhadzes zopar grosov zbytocne
az budes doma, tak skus skocit za clenom PetoK

tu som bol v turku v bmw 3x a nie som s nimi vobec spokojny...napr. 1x na druhom aute nie na tomto bmw mi vymenili opacne rameno ako bolo treba :shock: neskor som isiel s tymto bmw lebo na spolujazdcovej strane popod dvere trosku natekala voda, tak mu vysvetlujem ze je nieco s tesnenim...ani ma nenechal poriadne dohovorit s tym ze on vie kde je problem...zaplatil som 200e za precistenie (neviem ci kanalik alebo otvor zo spodu dveri) pri nasledujucom umyvani tam bola voda zas tak som to bol reklamovat nastastie tu nerobia s tym problem, zaplatil som si len tesnenie a robota bola gratis...
ale nemam chut ist tam s tym ze neviem absolutne kde je problem nauctuju mi 8 kil (ak budu menit nieco male) a nic nepomoze...
poznam tu par ludi ale nikoho dobreho na diagnostiku takze keby som aspon vedel co mam sledovat pomohlo by
v idrive alebo pc neukazuje ziadne problemi a auto ide bez problemov akurat na to slabe chvilkove trhanie co som uz spominal a nasledny smrad ked zastanem... az ked som videl tu prevodovku a motor do oleja som zistil ze to bude asi nieco vaznejsie

PeqpeK

Utorok, 28. Októbra 2014, 01:01

Motory byvaju bezne zasrane od oleja(separator, klapky, turbo,...) Vobec to s tym nemusi mat suvis

330xd

Utorok, 28. Októbra 2014, 05:12

skusim najst niekoho tu s pocitacom lebo na sk pojdem az na buduci rok a mozno nieco zistim...

PeqpeK

Utorok, 28. Októbra 2014, 10:03

Od pocitaca ten olej nevyriesis ale pri hladani vyssie opisaneho problemu ti bude asi velmi napomocny :)

Trojec
Auto: BMW E90 - 320d
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 28. Októbra 2014, 12:13

Ako to tu sledujem nezdá sa mi, že všetci píšu presne o tom istom, lebo jedni píšu o trhaní v nižších otáčkach (1700-1800) pri dosť jemnom zošliapnutí plyn, takýto problém mám aj ja diagnostika povedala, že je problém vstrek, ten sa vymenil a po krátkej dobe to začalo znovu, no mne sa zdá, že motor sa takto správa hlavne vtedy, keď ho trápim na nižších otáčkach a potom keď sa stane, že som na 1700 otáčkach a jemne pridám začne jemne triasť, keď ale jazdím tak, že v 90% pri zaradenej rýchlosti nejdem pod 2000 ot. auto sa aj v tých nižších otáčkach správa normálne. No a teraz druhá skupina ľudí buď hovoria o niečom inom alebo to nemajú dobré odsledované lebo hovoria, že sa to deje len pár krát za dosť veľkú ubehnutú vzdialenosť a čo je podstatnejšie hovorí sa tu o rýchlosti 50-60, rýchlosť okolo 60 je ideálna pre 3 kvalt a otáčky sa aspoň u mňa pohybujú presne alebo aj ponad 2000 čo je radikálny rozdiel, pri tých otáčkach mi autom nikdy nezatriaslo a podľa skúseností ani pri 50, skôr pod 50 A ďalšia vec je ten smrad ja som zatiaľ nič také necítil a čo pozerám, tak ani ostatní čo majú rovnaké symptómy ako ja... No toľko k tomu, len ako to vyriešiť podľa mňa dpf v tom nieje aspoň v tom 1 prípade pokiaľ cítiť, že sa pravidelne regeneruje a auto nejazdi iba krátke vzdialenosti pri tých kilometroch ako mám ja alebo aj ty nemá dôvod odísť. Ja mám vymenený problémový vstrek a nič, no podľa mňa by nebolo odveci ešte prečistiť, ten egr ako sa tu spomínalo inak neviem čo by to ešte mohlo spôsobovať, palivový filter je podľa mňa tiež blud. Aspoň v mojom prípade :-k
BMW E90 320d

haRRibo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 19. Januára 2015, 12:32

ja mám skoro ten istý problém na 318d 100kw LCI
cca raz za 200 - až 300 km mi to začne jemne trhať, ale zásadný rozdiel je v tom, že na voľnobehu mi vtedy ide divno motor, otáčky nekolíšu, ale zvuk je ťažko opísateľný , a viac trase celým autom, do otáčok ide motor bez problémov, ale ak potrebujem udržovať rovnakú rýchlosť, tak je to na ...
niekedy to robí celý deň a niekedy, keď auto postojí alebo sa prudko pridá, to prestane
neskúšal niekto keď mu to seká zastať a pozrieť voľnobeh?

na diagnostike bolo všetko ok, aj vstreky, filtre menené, EGR vyčistené (ale nebolo ani zanesené) motor má 93 000km, turbo menené v BMW pri 80 000km na záruku

dá sa nejako preveriť funkčnosť EGR?

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 19. Januára 2015, 19:13

haRRibo napísal:
ja mám skoro ten istý problém na 318d 100kw LCI
cca raz za 200 - až 300 km mi to začne jemne trhať, ale zásadný rozdiel je v tom, že na voľnobehu mi vtedy ide divno motor, otáčky nekolíšu, ale zvuk je ťažko opísateľný , a viac trase celým autom, do otáčok ide motor bez problémov, ale ak potrebujem udržovať rovnakú rýchlosť, tak je to na ...
niekedy to robí celý deň a niekedy, keď auto postojí alebo sa prudko pridá, to prestane
neskúšal niekto keď mu to seká zastať a pozrieť voľnobeh?

na diagnostike bolo všetko ok, aj vstreky, filtre menené, EGR vyčistené (ale nebolo ani zanesené) motor má 93 000km, turbo menené v BMW pri 80 000km na záruku

dá sa nejako preveriť funkčnosť EGR?

ten popis by mi celkom sedel na prebiehajucu regeneraciu DPF - pravidelne po prejdeni nejakej vzdialenosti, iny zvuk motora, iny prisun vykonu, taky zaspatejsi, pri sliapnuti na plyn to prestane (vtedy sa regeneracia v jednotke pozastavuje)...ak je to tak, tak vlastne ziaden problem nemas, co by bola celkom pozitivna sprava :D

PeqpeK

Pondelok, 19. Januára 2015, 22:06

lulu991 napísal:
ten popis by mi celkom sedel na prebiehajucu regeneraciu DPF - pravidelne po prejdeni nejakej vzdialenosti, iny zvuk motora, iny prisun vykonu, taky zaspatejsi, pri sliapnuti na plyn to prestane (vtedy sa regeneracia v jednotke pozastavuje)...ak je to tak, tak vlastne ziaden problem nemas, co by bola celkom pozitivna sprava :D

chcel som im to napisat, ale potom som si to rozmyslel :D

haRRibo
Kraj: Trnavský

Utorok, 20. Januára 2015, 06:54

regenerácia by nešla na voľnobehu

tu mi spúšťa na diaľnici pri vyššej rýchlosti, vidím že stupne spotreba o cca 2 l a chvíľu to trvá , žiadne trhanie

aký dôvod trhania by bol pri regenerácií, veď to len vypaľuje filter , nemalo by to s tým súvisieť

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Utorok, 20. Januára 2015, 07:31

regeneracia by ti sla aj na volnobehu, neviem odkial beriete stale to, ze regeneracia zavysi od rychlosti auta, kludne sa mi spusta aj pri 40kmh v meste a takisto vidim vyssiu teplotu v DPF aj pocas statia na semofore pocas prebiehajucej regeneracie...a ano kedze vstrekovanie paliva pocas regeneracie dpf je odlisne ako za normalnych podmienok, urcite to sposobuje aj inu charakteristiku/odozvu motora...aky by potom malo podla teba vyznam to, ze pri plnom kotli sa regeneracia vypne? Kvoli tomu, aby mal motor plny vykon, kedze ho tym plynovym pedalom zarazenym na podlahe asi potrebujes, co pocas regeneracie dpf asi motor nevie poskytnut...sam to viem vycitit hned, ked regeneracia prebieha, samozrejme nie na dialnici ale v meste pri akceleracii si to vsimnes hned...na dialnici len tak ako hovoris, podla aktualnej spotreby, kedze tam asi moc s plynom nespekulujes ;) a na margo trhania, pocas regeneracie citim pri praci s plynom aj mierne trhanie, ci je to to iste o com hovorite vy, sa mozme asi len domnievat :)

PeqpeK napísal:

nieco nesedi na mojej teorii, nieco som prehliadol? :)

PeqpeK

Utorok, 20. Januára 2015, 09:40

PeqpeK napísal:

nieco nesedi na mojej teorii, nieco som prehliadol? :)[/quote]
praveze dobre si napisal :)

inak k tej regeneracii a plnemu vykonu...vyssia teplota vo vyfuku sa dosahuje aj pomocou skrtiacej klapky, preto je pri plnom plyne regeneracia prerusena

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných