Šiel som autom a zrazu stratilo výkon, ako keby prestalo tahať turbo. Žiadna kontrolka ani nič, jednoducho výkon bol obmedzený. Spravil som diag a boli tam chyby tykajúce sa egr tak som vybral filter box (rovno vymenil aj filter), hadicu k turbu (pre lepší prístup) a nakoniec egr ktoré som vyčistil a chyby premazal. Auto šlo zrazu dobre a znovu som jazdil a myslel som že problem vyriešený.
Po možno 100km rovnaká situácia, auto bez výkonu a žiadna kontrolka na palubovke. Po diagnostike sa objavilo hlásenie s egr, dpf a “charge hose air monitoring”. Keď som mal vypnuté radio tak mi pripadalo akoby som priliš počul fúkať turbo ako by bola hadica povolená. Skontroloval som to a povolená nebola (žeby som to zle skontroloval?..). ISTA ponúkla testy INTAKE časti avšak odporučanie bolo najskor spraviť DPF test kedže hodnoty môžu byť skreslené. Spravil som teda test spatných tlakov a boli skoro dvojnásobné tak som myslel že vynutim regeneraciu, ale nejak ju nechcelo spustit.
Šiel som sa previezť teda nech sa to zahreje. Znovu to stratilo výkon.. Po diag tam znovu bolo EGR a už tam bola chyba 00481A ktorú vyhodil aj BC.
Myslel som že nechám odkodovať EGR, ale neviem či mi to niekto spraví pokiaľ tam mám aj iné chyby. Predpokladám že to pripchaté DPF je dôsledok toho EGR. Neviem či je KO samotné egr, alebo regulator podtlaku, ale predpokladám že EGR kedže sensor je v ňom.
Mal by som pár otázok.Ako by ste riešili túto sitáciu?
Mám zatiaľ kúpiť egr, alebo to skúsiť dať rovno odkodovať ?Bolo by možné odkódovanie egr v takomto stave, že je tam nudzak a auto neťaha a svieti DPF?
Keď bude nové egr, pôjde spustiť dpf regenerácia, alebo treba dať DPF vyčistiť ?Spustí sa DPF regenerácia pokiaľ su nejaké chyby s EGR ?Môžem na tom prejsť do servisu aj keď tam je chyba 481A ?Mohol mi ten egr zaniest nejaké iné senzory ? Napr v saní, prípadne škrtiacu klapku?To “fúkanie” akoby turba, môže byť spojene s vyššími tlakmi, alebo bude niekde skôr derava hadica ?Prípadne vedel by to niekto v okolí žiliny pozrieť ?Ešte doplnim, že keď vypnem motor tak auto zatrasie. Deje sa to odkedy je tam chyba s egr.(postoval som aj na fb)

- image.png (346.74 KiB) 2554 zobrazení