... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
bmwbanan napísal:to neviem, ale asi sa to bude zapajat na vypinac svetiel... a asi na polohu zapnutych svetiel a ked ten snimac zaregistruje dostatok svetla tak ich prepne na 0 ... ale postup a ani zapojenie netusim
bmwbanan napísal:nie nemam to este... uz mam denne svietenie dialkovymi, ale este stale vecer prepinam... kvalitnejsi senzor cca 40 eur, no funkcnost oproti origo neviem... nemal som moznost vyskusat
tomikelly napísal:
Fu no to je pekná suma za ta takú somarinu ako Simik hovori zapojenie to nie je vôbec zložité ani súčiastky nie sú také drahé že by to stálo 40€. Teda ak sú to klasické napäťové vodiče a nie nejaké signálové CAN z toho vypínača. Ak hej tak by si sa musel uspokojiť s tým že by si to dal na klasické stretávačky (na vypínači) a samé by ti to prepínalo teda by si tam nemal automatickú polohu ale to je dosť blbé keby si to chcel zapnúť nasilu. Ale ak sú to napäťové vodiče tak hlavne fotodióda a optočlen/relé a ostatok sú centové záležitosti
Marek-WAR napísal:zkusim se jeste podivat na jinem foru, zatim dik
tomikelly napísal:Jááj aj som si myslel že je to svetelný senzor. Lebo svokor na e90 ma túto auto polohu ale nemá dažďový ani svetelný senzor. A jemu sa hneď po naštartovaní automaticky rozsvietia xenóny. Keď budeš mať cez víkend čas zmeraj to napätie aj ten spínač nech vieme ako to spína ktorý pin na ktorý. A bolo by dobré zistiť ktorý pin sú svetlá ktorý parkovačky a ktoré hmlovky. Jasné dáme to dokopy, to nie je zložité zapojenie