... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

ankaz
Autor témy
Auto: BMW 318d
Kraj: Nitriansky

sklopenie spätných zrkadiel a aktivácia airbagov

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 18:19

kúpila som BMW 318 d. neviem sklopit spätné zrkadlá, rukou to nejde a elektronicky neviem ako. Tiež by som sa chcela spýtať kde sa aktivujú airbagy (sú deaitivované). Dakujem za info,

Užívateľov profilový obrázok
alexion
Auto: E36 2.8i
Kraj: Bratislavský

Re: sklopenie spätných zrkadiel a aktivácia airbagov

Pondelok, 27. Augusta 2012, 13:16

ak by tie zrkadla boli sklapatelne elektronicky tak by sa ti automaticky sklopili pri vypnuti zapalovania.
sklopenie mas takmer isto klasicky manualne - treba viac zatlacit, dnes som si to overil na svojej e91tke, ide to naozaj ztuha.
ako si zistila ze mas deaktivovane airbagy? svieti ti kontrolka? pokial viem tak deaktivovat sa dava (cez diagnostiku) len airbag spolujazdca (kvoli detskej sedacke). normalne by nemali byt deaktivovane. :shock:

ankaz
Autor témy
Auto: BMW 318d

Pondelok, 27. Augusta 2012, 16:12

Diky za info. O deaktivacii airbagov som čítala v inzeráte predajcu. On to vsak dovezené predaval a Nevedel k tomu blizsie povedat. Kontrolka nesvieti tak to bude asi OK.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Augusta 2012, 16:34

aby sa spataky sklapali po vypnuti motora, ci zamknuti auta - to treba nakodovat. NAtivne od vyroby to pokial viem BMW nerobi [aspon na E60 a F10 urcite nie]
tlacitko [ak ho mas] na sklapanie je hned vedla prepinaca na nastavenie zrkadiel
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

petkonarcis
Auto: BMW e92 335d Dracing

Pondelok, 27. Augusta 2012, 16:52

Niekedy je to nastavené tak že podržíš dlhšie tlačidlo zamknutia na dialkovom ovládaní aj okná sa tak dajú zavreť, teda aspoň ja to tak mam. Ale aj keď maš elektrické zrkadlá dajú sa sklopiť aj manuálne. Pokiaľ máš niečo s airbagom mala by ti svietiť, resp. blikať kontrolka hore nad hlavou pri osvetlovacom paneli, inač neverím tomu že by ho daval niekto deaktivovať, ale da sa to jednoducho zistiť cez diagnostiku. Aj sklápanie svetiel sa da nastaviť cez diagnostiku, teda pokiaľ sú elektricky ovládané.
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 27. Augusta 2012, 20:31

Pipa ti auto, ked nemas zapnute pasy ? Niektori si davaju jednoducho nakodovat ignorovanie nezapnutych pasov a v dosledku toho sa "deaktivuju" aj airbagy...

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Augusta 2012, 14:32

Tak ja nemam tlacitko a rucne to jde sklapet, chces me rict ze by to slo dodelat? Myslim dokodovat? Nebo co by k tomu bylo potreba jine zrcatka? Dodelaval to s vas nekdo?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: lubo123 a 8 neregistrovaných