... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Platini
Autor témy
Auto: E91 320D 120kW
Kraj: Bratislavský

senzor tlaku v pneumatikach

Nedeľa, 1. Decembra 2013, 12:38

Zdravim vsetkych priaznivcov BMW stala sa mi celom zaujimava udalost s ktorou sa s vami chcem podelit a zaroven o nejake nazory a riesenia poprosit, vcera pocas jazdy mi naskocila vystraha o tlaku v pneu, je to o to viacej zaujimave ze ked som kupoval auto pred rokom predajca asi o tom tiez nevedel ani v idrive sa nic podobne neopisuje... este co je viacej zaujimave, ze auto som kupoval na letnych 17 a na zimu som si dokupil dodatocne 16" disky nie original bmw... ako je teda mozne ze mi vyskocila kontrolka?? Skontroloval som tlak fakt tam nebolo dostatocne mnoztvo ale po dofukani hlasi aj nadalej tuto chybu... je potrebne resetnut BC aby sa mi tato hlaska viacej nezobrazovala?? Dakujem :-)
Keď som bol malý, tak som bol namyslený, ale teraz som bez chyby!

Platini
Autor témy

Re: senzor tlaku v pneumatikach

Nedeľa, 1. Decembra 2013, 12:51

Hned ako to bude mozne prilozim aj nejaku fotku len cez tablet mi to nechce nacitat... :(

fuji
Auto: MINI COOPER S
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 1. Decembra 2013, 15:43

Ako sa to resetuje tu už bolo x-krát riešené.
Senzor nie je v kolese a auto si merá tlak podľa výšky.
Musíš dohustiť na správny tlak a resetnuť to.
http://www.youtube.com/watch?v=NHcJ0Ski6nc
http://www.youtube.com/watch?v=uI5d6C9DyW8

Užívateľov profilový obrázok
///Martin
Auto: G11 740xd
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 1. Decembra 2013, 17:08

Kontrolu tlaku máš cez ABS, alebo RDC snímače? Ak ABS, tak len resetnúť, ale ak RDC, tak do BMW servisu.
'16 BMW G11 740xd M-Paket
'12 BMW F13 M6 Individual M Performance Akrapovic
'14 BMW F32 435xd M-Paket Individual
EX '12 BMW F01 LCI 740xd M-Paket
EX '11 MINI Cooper S R57 Cabrio JCW
EX '12 BMW F06 640d Gran Coupé M-Paket Príbeh
EX '11 BMW F01 740xd M-Paket
EX '07 BMW E92 330xd
Obrázok

Platini
Autor témy

Pondelok, 2. Decembra 2013, 09:19

///Martin napísal:
Kontrolu tlaku máš cez ABS, alebo RDC snímače? Ak ABS, tak len resetnúť, ale ak RDC, tak do BMW servisu.

Idrive mi hlasi nasledujucu hlasku: "Tyres marked with "RSC" symbol" takze neviem naozaj ako to mam napojene... ci ABS alebo RDC :(

Slavino
Auto: F31LCI 320xDrive
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 2. Decembra 2013, 13:05

Platini napísal:

Idrive mi hlasi nasledujucu hlasku: "Tyres marked with "RSC" symbol" takze neviem naozaj ako to mam napojene... ci ABS alebo RDC :(

chlapci moji,jeden o voze a druhy o koze...RSC su RunFlat pneumatiky....ta hlaska pokracuje aj dalej ze ak ich mas tak mozes ist na nich do 80km/h do najblizsieho servisu...akurat to nema nic spolocne s RDC alebo ABS...to su jablcka a hrusky....

riesenie: dofukaj na spravny tlak vsetky 4 gumy (2x skontoluj) a potom v idrive polozka Vehicle/Flat tyres monitor....a hlavne nie pocas jazdy!!! potvrd aktivovanie....po par sekundach ti bude vypisovat Status:activate!
ak to bude aj potom hlasit problem,navstiv pneu/auto servis....
AMEN

Platini
Autor témy

Pondelok, 2. Decembra 2013, 13:30

Vdaka Ti za radu, nemal som cas tu hodit fotku tej hlasky ktoru mi zobrazuje, ale ano pokracovalo to dalej s tym ze mozem jazdit max 80km/h (ale nemam na zimu RunFlat pneu). Pneumatiky mam dofukane no bohuzial mi to hlasi aj nadalej, a ani tu spominanu "Vehicle/Flat tyres monitor" polozku v Idrive nemam, takze zostava mi uz jedine navstivit nejaky servis.

Slavino napísal:

chlapci moji,jeden o voze a druhy o koze...RSC su RunFlat pneumatiky....ta hlaska pokracuje aj dalej ze ak ich mas tak mozes ist na nich do 80km/h do najblizsieho servisu...akurat to nema nic spolocne s RDC alebo ABS...to su jablcka a hrusky....

riesenie: dofukaj na spravny tlak vsetky 4 gumy (2x skontoluj) a potom v idrive polozka Vehicle/Flat tyres monitor....a hlavne nie pocas jazdy!!! potvrd aktivovanie....po par sekundach ti bude vypisovat Status:activate!
ak to bude aj potom hlasit problem,navstiv pneu/auto servis....
AMEN

kobi
Auto: E91 320d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 2. Decembra 2013, 19:43

Ked vymenis pneumatiky tak to treba inicializovat.Pokial mas i-drive tak to ti poradit neviem ale pokial sa to da spravit cez maly BC tak si najdi simbol tlak v pneu. a na lavej packe podrz cca tri sekundy bocny gomik pusti lava sipka by mala zmiznut a este raz stisni,v ramceku by sa ti mala objavit fajka a vtedy to bude OK.Dufam ze som Ti pomohol.Alebo este jedna rada ,Zavolaj do BB do BMW a oni ti to nadiktuju aj cez telefon.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 3. Decembra 2013, 20:32

kobi napísal:
Ked vymenis pneumatiky tak to treba inicializovat.Pokial mas i-drive tak to ti poradit neviem ale pokial sa to da spravit cez maly BC tak si najdi simbol tlak v pneu. a na lavej packe podrz cca tri sekundy bocny gomik pusti lava sipka by mala zmiznut a este raz stisni,v ramceku by sa ti mala objavit fajka a vtedy to bude OK.Dufam ze som Ti pomohol.Alebo este jedna rada ,Zavolaj do BB do BMW a oni ti to nadiktuju aj cez telefon.

v idrive sa k tomu dostane celkom jednoducho a logicky
otazkou je, ci to hlasi system RSC alebo je to iba flat tyre monitor...to sa da zistit aj podla vybavy auta, ked uz ani sam majitel nevie :) ale skor to bude ten FTM

ako uz bolo pisane, dofukat, a inicializovat pocas statia

Platini
Autor témy

Piatok, 6. Decembra 2013, 16:47

Majitel auta v poslednej dobe vidi svoje auto cca raz za mesiac takze nema to moc v hlave co vsetko presne tam ma :) ale diky za odpoved, a pripajam aj nejake fotky ktore som spominal....

PeqpeK napísal:
v idrive sa k tomu dostane celkom jednoducho a logicky
otazkou je, ci to hlasi system RSC alebo je to iba flat tyre monitor...to sa da zistit aj podla vybavy auta, ked uz ani sam majitel nevie :) ale skor to bude ten FTM

ako uz bolo pisane, dofukat, a inicializovat pocas statia
Prílohy
IMAG0290.jpg
IMAG0289.jpg

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Piatok, 6. Decembra 2013, 17:38

Platini napísal:
Majitel auta v poslednej dobe vidi svoje auto cca raz za mesiac takze nema to moc v hlave co vsetko presne tam ma :) ale diky za odpoved, a pripajam aj nejake fotky ktore som spominal....

to je FTM, staci cez idrive inicializovat a bude po probleme, auto musi stat pri tom

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní