... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BMWlive
Autor témy
Auto: BMW E90
Kraj: Bratislavský

Rapotanie od motora

Nedeľa, 6. Marca 2016, 21:06

Ahojte,

chcem sa spytat, ci sa niekto nestretol s takymto rapotanim od motora. Skusal som najst odkial to ide, mozno zotrvacnik, no nie som si isty ci by take nieco mohol robit. Zvuk je pocut na volnobehu aj ked sa zvysia otacky. Po nastartovani zacne ten zvuk asi za 2 sekundy a trva stale. Stlacenie spojky nema na neho ziadny vplyv.
Jedna sa o N47 diesel, cize v pozadi pocut sustat retaz, ale toto si myslim, ze uz ona nie je.

Dakujem za rady
Naposledy upravil/-a BMWlive v Štvrtok, 1. Septembra 2016, 20:47, upravené celkom 1 krát.

Mareeek_K
Auto: BMW 320d ED

Re: Rapotanie od motora

Nedeľa, 6. Marca 2016, 22:23

Ahoj, mám niečo podobné - rovnaký motor N47 konkrétne N47D20C s ročníkom 05/2011 ... S rozdielom, že mne to začne až po zahriatí. Prejdení pár km - ako keby sa motor zahrial. Počuť to najviac okolo alternátora a palivového čerpadla. Reťazou to hádam nie je, tú mám menenú za novú v autorizáku. Taktiež mi vtedy menili aj dvojhmotu, takže nemyslím si, že by to bolo ani ňou. Mám obavy, či to nemôže byť čerpadlo, to vraj často odchádzalo na týchto motoroch a následné piliny v palivovom systéme spôsobovali veľkú paseku v peňaženke :/.

Chcel som ale ešte vyhodiť remeň na chvíľu, len som sa k tomu ešte nejako nedostal, či tie zvuky počuť aj vtedy - napríklad či to nemôže byť altíkom resp. kladkou.

Ak na čokoľvek prídeš, daj vedieť.

BMWlive
Autor témy

Pondelok, 7. Marca 2016, 08:27

no to snad nie :)
Ale kazdoapdne som pocul o tomto probleme, ale kedze je to caste, hadam tu niekto vie ako sa mu to zacalo prejavovat, ked odchadza cerpadlo a nasledne tie piliny...diky za rady.

Ano je to tazke lokalizovat to rapotanie, najprv som myslel ze je to alternator, potom ked som bol pod autom sa mi to zdalo viacej zospodu niekde z prevodovky ako je zotrvacnik, ten podla servisaka, ma uz najlepsie za sebou u mna..

Ja mam menenu remenicu, napinak a remen, vsetky OEM pred nedavnom, takze ak by to bola nejaka pikacuovina na remeni, mi ostalo vodna pumpa, servo, klima alebo altik. Mozem zhodit remen v pohode a nastartovat to auto? nedojebem neco viac? :D

Mareeek_K
Auto: BMW 320d ED

Pondelok, 7. Marca 2016, 22:05

Podľa mňa nič, keď vyhodíš remeň na pár sekúnd a skúsiš preštartovať, popočúvať ... Max ti bude svietiť kontrolka, že ti nedobíja a za ten čas ti motor určite neuvarí, keď nebude voda cirkulovať. U mňa horšie, že to počuť iba po zahriatí ... Neplánuješ s tým do servisu?

BMWlive
Autor témy

Pondelok, 7. Marca 2016, 22:13

skusim ak bude, dnes som bol u Simika a naschval to nerobilo, motor bol zahriaty :D

rom1an
Auto: bmw e46
Kraj: Trnavský

Utorok, 8. Marca 2016, 11:27

to tak byva jak na just :D

wixter
Auto: BMW E91 318d

Utorok, 8. Marca 2016, 14:55

-----------------------------------------------

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

BMWlive
Autor témy

Utorok, 8. Marca 2016, 17:29

wixter napísal:

podla tych komentov a videi tam sa riesi drnacanie v urcitych otackach, nie sustavne vkuse..

BMWlive
Autor témy

Nedeľa, 20. Marca 2016, 20:59

tak zatial som sa k nicomu nedopatral, niekedy sa to objavi, niekedy nie (alebo to nepocujem) :) v tomto videu to je tiez pekne pocut, kde typek pise, ze zle palivo, no ale nechapem ako zle palivo moze sposobit takyto zvuk, ma niekto nejaky napad ako?..

https://www.youtube.com/watch?v=sAfCzDY6Oqg

Inak tu vydava rapkajuci zvuk alternator, asi dam dole remen a skusim to ak to bude robit..viem si predstavit, ze to co je v tomto videu pri zapnutom motori by to aj mohlo robit podobne rapotanie:

https://www.youtube.com/watch?v=EqBShT_H0VI

handsome
Auto: e46ci
Kraj: Košický

Pondelok, 21. Marca 2016, 14:07

The new alternator hasn't actually improved anything. So if you have a similar alternator to mine with that slight noise. I would definitely leave it, just use a multimeter to make sure it is still charging properly. When the bearing actually starts to go you will get a noise all the time and not just when you spin it with your hand.

Chalan píše pod videom, že alternátor to nakoniec nebol

Takto znie alternátor keď je K.O. :thumbup:
akt: 2005 BMW E46 318CI
ex: 2005 Audi A4 B7 1.8t
ex: 2008 BMW E90 318D
ex: 2003 Audi A6 C5 avant 1.9tdi
ex: 1999 Honda Accord cg9 2.0i ES

BMWlive
Autor témy

Pondelok, 21. Marca 2016, 19:35

handsome napísal:
The new alternator hasn't actually improved anything. So if you have a similar alternator to mine with that slight noise. I would definitely leave it, just use a multimeter to make sure it is still charging properly. When the bearing actually starts to go you will get a noise all the time and not just when you spin it with your hand.

Chalan píše pod videom, že alternátor to nakoniec nebol

Takto znie alternátor keď je K.O. :thumbup:

no az na tu poslednu vetu co napisal, nechcel tym povedat, ze nakoniec to bude rapcat cely cas? "When the bearing actually starts to go you will get a noise all the time and not just when you spin it with your hand".

No ale kazdopadne to video co si dal, je velmi dost podobne mojmu rapotu..tak budem musiet skusit :) aspon to vylucim potom..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní