... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
starynovy napísal:aditivum na cidlo protitlaku, problem solvedGol bude, ked nakoniec po 4L aditiv a 1500km zisti, ze to neregerovalo nikdy lebo je zle cidlo protitlaku a potom to da čistiť špekulantom, ti ho znicia nadobro, nahodi ho tam, zapcha sa po 500km a nakoniec tam da za 350e tie fejky. True story.
pablohablo napísal::-k dont give them ideas.aditivum na cidlo protitlaku, problem solved
Element90 napísal:No ok, díky borci, dnes som tam nalial tú zmesku z Alzy polhoďku som pojazdil bez zmeny. Zajtra dám 300 km uvidíme. Ťažko sa k tomu vyjadruje, keď naštartujem je zhasnutá, do 5 km však zasa naskočí atď. Neviem či to odzrkadľuje, že to nie je až tak zanesené, alebo čo.
Našiel som aj drahšie aditívum a zrejme kvalitnejšie aditívum https://www.jlmaditiva.sk/jlm-diesel-pa ... istic-dpf/
má to zmysel? Ak to základné alzácke nepomôže? Spravil by som to asi tak, že ak toto nepomôže dám ešte to pokročilejšie a keď ani to, prihlásim sa do servisu na čistenie dpf.
Element90 napísal:Ten borec čo mi čistil DPFKO ešte vravel, že mám šťastie, že to mám zanesené na tej menej dôležitej strane, tuším od motora? Že tú druhú mám relatívne čistú a vidno, že tam prebieha regenerácia.
Element90 napísal:Riesil som tiez rovnaky problem s DPFkom prelistroval som net a tiez som sa dopatral k cisteniu ale to som chvala Bohu neabsolvoval. Tu na fore som sa presvedcil o tom, ze ked je DPF zapchate tak to ma svoju pricinu a teda vhyba bude niekde inde. Pre spustenie regeneracie musia byt splnene podmienky a to napr. dostatocna teplota (dosiahnuta plynulou jazdou pri zatazi = dialnica alebo ina dlhsia trasa bez nutnosti castych spomaleni) min 10min, rychlost nad 60km/h, ok zhavice, viac ako polovica paliva v nadrzi,.... Mne neregenerovalo z dôvodu zlej riadiacej jednotky zhavenia (maly primitivny pocitacik za cca 270€). Po oprave ok. Mal som v dobe poruchy cca 270000. Po tom ok mam 295000 a zatial vsetko ok. Necistil som nelieval do neho nic, regeneruje pekne samo. Tot moja skusenost.Čaute borci,
Mám problém s PDFkom, E90, 2007, 245 tisíc, zasvietila mi kontrolka a už nechce zhasnúť. Išiel som s autom 500 km po dialnici na vysokých otáčkach, skoro 3 hodiny aj tak nepomohlo.
Už sa to teda nezregeneruje?
Začalo to vlastne tak, že akurát som chcel prečistiť trúpkya po pár desiatkach km som dal podlahu kick down a nič sa dokopy nestalo, zahučalo, ale bez výkonu, tak si vravím hmm niečo je zle. Po pár minútach už zasvietilo DPF.
Naplánoval som si postup:
1. Zajtra tam nalejem dpf clean z alzy https://www.alza.sk/auto/motul-dpf-clea ... 451144.htm a hoďku pojazdím a uvidíme čo pomôže
2. Niekde som čítal, že pojazdiť aj 20 minút na dvojke na 5000 otáčkach v kuse a pod. to neviem, ale možno to skúsim.
3. Až po týchto dvoch krokoch kontaktujem servis a popýtam sa.Čítal som že to aj čistia všelijako atď.
Čo navrhujete? Má moja stratégia zmysel?
RadS napísal:Co to tu pepek chcel minule menit aj o polnoci, za tie prachy?jednotky zhavenia za cca 270€
starynovy napísal:Co to tu pepek chcel minule menit aj o polnoci, za tie prachy?