... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

xlukas.cz
Autor témy
Auto: BMW 320D touring 07
Kraj: Zahraničie

praskla pruzina

Piatok, 20. Septembra 2013, 17:07

omlouvam se, ze tu zakladam nove tema, ale ani prihledani sem ho nenasel.

takze:
-v nedelu sem dojel do garaze, cestou prselo. vse bezproblemu.
- ve ctvrtek sednu do auta dam zpatecku, pomalu povoluju brzdu, auto se pohne a rana. tak vycouvam a cumim na auto, co kde a jak. na nic sem neprisel, jenom leve predni kolo je nejak vic zamackle do kastle. pri toceni volantem nic nedre. rikal sem si, ze jedu dal. tak sem vyjel z garazi, objel blok baraku a ze se radsi podivam co to je. venku smrad spalene gumy. sahnu na pneu a je horka a lepkava. tak sem vzal mobil a fotil, co tam je. zjistil sem, ze mne dre pruzina o kolo a disk. velky pruser, protoze mam delat v sobotu (zitra) ridice novomanzelum. tak sem zajel zpatky do garaze a auto odstavil. holt sem si pujcil v praci sluzebni auto. ale to je vedlejsi.

podstatne je, jestli staci koupit pruzinu treba v auto kelly. tam stoji necelych 1800 vc. dph. mam neblahou zkusenost, ze sem koupil pruziny na jine auto a po 50 tis. km se mne na jedne strane zmackla na doraz a nepruzi. takze nejaky mekky smejd.

diky za tipy, ale ne za majlant ;-)
320D OL E91, touring, 07, 2,0 (120kW), automat
multif. sport volant, alu LM 160, zatm. zrcatko, sport. vyhr. el. sedacky, delena loket. operka, PDC zadní, destovy/svetelny senzor, xenony, klima, tempomat, navi prof., paket licht + advantage + comfort

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: praskla pruzina

Piatok, 20. Septembra 2013, 17:13

byt tebou kupil by som radsej originaly z druhej ruky alebo sadu od nejakeho renomovaneho vyrobcu

dibarbora
Kraj: Žilinský

Sobota, 21. Septembra 2013, 14:09

V prvom rade nestaci vymenit iba pruzinu ale treba vymenit obe pruziny. Pokial v tom autokelly budu mat nejaku normalnu znacku (nie starline) tak by som to v pohode zobral. Nepises kolko mas nabehnaych KM ale urcite by som uvazoval o novych tlmicoch s prislusenstvom, ked to uz bude cele rozobrate. Vzhladom na konstrukciu pruziacich jednotiek (mala spodna miska a sudkova pruzina) pocitaj aj s poskodenou brzdovou hadicou a tyckou stabilizatora (pruzina ti strelila dolu a zastavila sa na hadici a tycke stabilizatora, tym jazdenim si tomu tiez nepomohol). Takze nove tycky (obe strany) a hadica ta tiez asi neminie. Bez stahovaku pruzin to sam nespravis. Urcite bude treba este napravit drziak brzdovej hadice, ktory si to tiez odskakal a pruzina ho trochu poohynala.
PS: Pruziny z druhej ruky by som si rozmyslel, pretoze ak tam nahodis nove pruziny tak zistis ako sa pruziny dokazu unavit po XY kilometroch. Tu zlomenu pruzinu musis chapat ako obet na oltar nasich "super kvalitnych a udrzovanych ciest".

xlukas.cz
Autor témy

Nedeľa, 22. Septembra 2013, 09:13

diky za reakce.
v kelly maji monroe, to mne prijde, ze je to slusna znacka, ne?

dibarbora, tys to uz musel zazit nebo jsi videl moje auto ... tak nejak presne popisujes, jak to na aute vypada.

jako neujel sem s tim desitky kilometru, ale co sem se ted podival, tak to byl 1 km a to rychlosti do 30 kmh. kdyby se mne to stalo na dalnici nebo silnici, tak si budu myslet, ze sem projel dirou a zastavim az po nejake dobe. mezi tim by mne chytla pneumatika. v garazi sem fakt netusil co se stalo a myslenky sem mel na odjezd. mel sem vozit nevestu a novomanzele v sobotu na svatbe. aby toho nebylo malo, tak sem si v praci pujcil hyundai i30 a pred odjezdem na obrad auto nenastartovalo - vybita baterka. pres kabely to nastartovat neslo a roztlacit uz taky ne, jak byla slaba, tak elektronika nefungovala :-D tak holt treti auto ...

vim, ze by bylo pekne a idealni udelat repas napravy, ale ... i kdyz mam bmw, tak jsu totalne bez penez. kdyz sem ho v lednu kupoval, tak to vypadalo v praci ruzove. uz 14 dni na to se to zacalo zhorsovat a ted to vypada tak, ze od kvetna mam jenom neco pres 2/3 vyplaty a az pred tydnem sme dostali cervencovou. mesicne jsu v minusu a nemozu dat posledni penize za takovou opravu. ono by me na to ani nestacily. no, pouzitou ... ale jo, aj bych do teho sel, ale to by musela byt max za 500,- a za to ju asi nikdo neproda. jinak se to totiz nevyplati. zatim ani netusim, kolik si rekne za praci. vymenit ju by nemelo byt nijak narocne.
met auto na morave, tak si ju snad vymenim i sam tu pruzinu, ale zase se pokazilo v praze (minule upadla remenice). najete mam (teda na tachometru je napsano 163 tis.). ja jezdivam 2x tydne po nasi d1, tak to auto holt trpi.

tady jsou obrazky
ObrázokObrázok
multif. sport volant, alu LM 160, zatm. zrcatko, sport. vyhr. el. sedacky, delena loket. operka, PDC zadní, destovy/svetelny senzor, xenony, klima, tempomat, navi prof., paket licht + advantage + comfort

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 22. Septembra 2013, 10:06

dibarbora
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 22. Septembra 2013, 16:05

Riešil som to v červnu, lahla pruzina tak isto ako tebe na vodicovej strane. Aj s odtahom to komplet lacne nebolo bezmala 700€ - komplet tlmice, ulozenia, prachovky, pruziny, tycky. Ja som na tom spravil len cca 500m takze guma este nesmrdela. Povazujem za stastie ze to prasklo v noci na parkovisku, neviem si to predstavit na dialnici pri nejakch 140 - 150 km/h. Mne tam tusim v servise davali kayaby pruziny a monroe tlmice. Minimum na bezpecnu opravu su nove pruziny obe, brzdova hadica a tycky stabilizatora, inak sa na to nebude dat spolahnut, jazdne vlastnoti by isli asi do stratena.

PS: do servisu by som to urcite odviezol na odtahovke (kedze ti to lezi na bruchu, tak sa to blbo naklada, ale dobry odtahovkar si s tym poradi)

xlukas.cz
Autor témy

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 07:22

koupeno a zaplaceno
badbat diky moc za tip. za 37 euro mam celou sadu (zbytecne), ale za to bych u nas koupil jednu jetou s 300tis.km a mozna ani to ne. v nemecku jsou silnice v lepsim stavu a udavany rozdil najezdu mojich a jeho je pres 90 tis. km. na nejakou dobu to vystaci. pokud nebudu nuceny auto prodat, tak budu pevne doufat, ze se situace zlepsi a priste budou penize na nove.

do servisu dojedu sam. mam ho naproti baraku. ono uz vyjet z podzemni garaze by bylo tak na pul cesty, takze odtah by me poslali do pr... nebo si za to rekli totalni nesmysl. dat za necelych 500m prinejmensim 40 euro. nejsu magor ;-). pneumatiky skoda neni, protoze ta je zrala na vymenu a nejpozdejs na jaro budou muset byt obe predni nove.

jeste takova kuriozita: nevim, jak moc nakupujete od nemcu, nerikam, ze casto, ale tak v prumeru aspon jednou mesicne se neco kupuje i pro rodinu a zname atd.. na tom ebay jsou nekteri absolutne neochotni a tento vubec nemel paypal, coz sem si vsiml az po nakupu a snaze zaplatit. po narocne komunikaci se mne podarilo ho presvedcit, aby si kvuli me ten paypal zalozil. prijde mne to jako neuveritelna zalezitost. chtel abych to poslal prevodem, coz by me stalo 10 euro, tak sem se ho zeptal, kolik by ho stala prichozi platba ze zahranici na ucet, ze pres paypal by me to stalo 2 eura :-). dal sem mu tam i odkazy na paypal :-). vy se tomu mozna nedivite, ale mne to prijde jako sci-fi, co se podarilo :-D

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Piatok, 27. Septembra 2013, 15:59

nech ti sluzi

xlukas.cz
Autor témy

Pondelok, 11. Novembra 2013, 21:27

vymena stala 1050 kc. to je prijatelne oproti 700 e \:D/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných