... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
eniac
Autor témy
Auto: E91 330xd M-Paket
Kraj: Bratislavský

Oprava sklápania spätného zrkadla na dverách E91

Štvrtok, 11. Februára 2016, 12:56

Čaute

Má niekto v okolí BA skúsenosť s opravou preklopenia spätných zrkadiel? Ja sa do toho nechcem púšťať. Na strane vodiče už je tak vybehané, že sa mi po každom otvorení preklopí.

Ak niekto v tom je macher budem rád ak mi pomôže s mojím problémom. Ak bude treba nejaké náhradné diely skúsim zohnať cez ebay ale najskôr musím vedieť či sa to dá opraviť, pretože v BMW mi povedali nepeknú cenu za nové zrkadlo. :?

Tu je presne ten istý problém v obraze :smile:
https://www.youtube.com/watch?v=4uUNISa5yZM
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

BMWlive
Auto: BMW E90

Re: Oprava sklápania spätného zrkadla na dverách E91

Štvrtok, 11. Februára 2016, 13:06

Skusal si toto?

CORRECTION
Do not replace any parts.
Reset the mirror home position using the following procedure.

PROCEDURE

1. Fold the mirror in using the power fold button on the door switch block.
2. Grasp the folding part of the mirror and fold it outward manually. The mirror housing will disengage from the mirror base and will now be in the breakaway position.
3. Operate the mirror via the power fold button. The mirror will now fold out past the expected end stop.
4. Operate the mirror via the power fold button again to fold the mirror in. When the mirror is fully folded in, the motor will continue to run until a clicking and/or popping sound is heard. This sound is the mirror housing resetting its position.
5. Fold the mirror back out, using the power fold button to ensure it has folded out to the correct position.

eniac
Autor témy
Auto: E91 330xd M-Paket

Štvrtok, 11. Februára 2016, 13:17

Áno to mi fungovalo dakedy keď sa mi to stalo tak som to takto urobil a ok. Ale teraz to je už tak vydraté že to zrkadlo má vo svojej základnej polohe vôľu. Netuším čo sa tam zodralo. Presne som predtým predpokladal že nastane deň D kedy sa mi to podrbe úplne.

Ak by všetko bolo OK a niekto nechtiac drbne do zrkadla neodlomí sa mu ale preklopí. Potom podľa tohto postupu sa mu vráti opäť do správnej polohy a funguje korektne dlho.
Ja tam ale už mám asi niečo zodraté pretože každé vyklopenie zrkadiel mi ostanú preklopené. A čo viac už je v tej akože aretovanej polohe vôľa a myká sa to ako na škodovke stovke.
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

eddy159

Piatok, 12. Februára 2016, 07:58

ja som to opraoval hoci e39 mala iny system ale je to nieco podobne asi tam mas zly dobehovy spinac.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 5 neregistrovaných