... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Strejdo napísal:Akurat sedím v MM racing a moja E91tka v ich dielni, DPF von a pekne chip.
SmartBastard napísal:Ked ta dobre rozumiem, stratovy vykon sa pocita tak, ze sa zmeria, ako klesaju otacky po skonceni merania (pusteni plynu). Je to proces opacny k meraniu vykonu, zmeria sa kineticka energia roztocenych casti..Spytaj sa ich podla coho sa pocita stratovy vykon, mne nechce nikto odpovedat
Strejdo napísal:Akurát mi povedali, že stratový výkon je stanovený podľa nejakých noriem a v ňom je započítaná hmotnosť kolies (tam sú straty), diferenciál, prevodovka. A na moju otázku, či skutočný výkon je rozdiel medzi udávaným výkonom od výrobcu a stratovým výkonom mi povedali, že v podstate je to tak.
SmartBastard napísal:Dakujem
Takze moje lahsie disky (8-9kg vs 12kg / kus) su mozno dovod preco mi odmerali vyssi vykon ako by som mal mat, kedze brzda predpoklada vacsi odpor ako skutecne auto malo.
Z tohto by potom vychadzalo, ze vlastne vykon na kolese je ovela viac vypovedajuci udaj ako vykon na motore.
Strejdo napísal:Samozrejme, že výkon na kolese je smerodatnejší a je to aj dôvod, prečo ti namerali vyšší výkon pri ľahších kolesách.
Patkola1 takže ty nemáš ani katalyzátor???? To musí byť riadny smrad (ako z AVIE). Každý to veru tak nerobí, normálne sa to robí vykuchaním DPF, pričom časť katalyzátor ostáva.