Ahojte klubáci.

Obraciam sa na Vás s problémom nepríjemného zvuku zpod podvozku, lebo chodenia po servisoch a zbytočne vyhodených peňazí už bolo dosť.
Ak to patrí k inej téme, vopred sorry.
Auto : BMW 320d Efficient Dynamics, 120KW, r.v.2011, 140 000 tkm
Môj problém :
* Šúchanie - taký kovový zvuk - ako keby šúchanie kov o kov
* Nastáva iba niekedy - nie vždy od prvých kilometrov. Čo som spozoroval, tak začne to robiť po prejdení pár km, niekedy 5, niekedy 20.
* Spozoroval som, že to väčšinou začne, ak na štvorke idem jemne s plynom 1300 otáčok a nepridávam, len pribrzďujem motorom, alebo jemne hladkám plyn. Potom to začne šúchať (dosť nepríjemný zvuk). Zvuk sa postupne stupňuje. Možno to začne pri miernom podtočení (1200) - ale pod 1000 nikdy nejdem. Auto ide ľahučko aj pri 1200 otáčkach
* Keď to začne šúchať, šúcha to aj pri vyradení rýchlosti - ak sa auto pohybuje v rozmedzí - 40 kmh - 60 kmh.
* Zvuk neprestáva ani pri brzdení, alebo pritiahnutí ručnej.
* Pri rýchlej akcelerácii potom na trojke alebo štvorke ten zvuk nepočuť.
* Zvuk počuť iba v rozmedzí asi 40 kmh - 60 kmh
* Ťažko identifikovať, odkiaľ ten zvuk počuť - počuť to odspodu v celom aute.
* Skúšal som aj jazdiť plynule po 120 kmh, potom vyradil rýchlosť a pri samom spomaľovaní auta, nič nepočuť, ako keby ten zvuk spôsobila - spustila zaradená štvorka resp. niekedy trojka.
Bol som v servisoch, postupne menili kotúče, platničky atď. Nepomohlo. Vraj to nie je motorom, ale v niečom pohyblivom závislom na otáčaní kolies. Dnes som bol v AutoMotive, pojazdili sme, počuli zvuk, zdvihli to, skúšali počúvať a vraj to ide od prevodovky. Vypustili olej, vraj bol dosť čierny. Dali nový a mal som pojazdiť, že ak nepomôže, tak výmena prevodovky, vraj BMW prevodovky neopravuje. Mi povedali 3000 €, tak sa skoro odvalilo. Boli si vraj istí, no mne sa tomu stále nechce veriť.
Pozerali aj kardan, ložisko, hardy spojky, vraj v pohode, taktiež ložiská v kolách, vraj všetko OK, tak som z toho smutný :/
Mal niekto niekedy podobný problém? Je možné, že to spôsobuje prevodovka? Napadá Vás niečo iné?
Však je to pomerne nové auto a jazdím na tom slušne.
Za každú radu vopred ďakujem.