Sobota, 17. Marca 2018, 21:34
Čaute kamarát mi požičal na hranie e90 318d. S tým že mu nejde abs a dsc. Bol v servise kde vymenili snímač a poslali ho preč a samozrejme si to zaplatil. Keď som to napojil na istu, chyby hovorili o nefunkčnom motore pumpy abs a snímači uhlu natočenia volantu. Podla kilometrov boli tie chyby zapísané z pred doby než kúpil auto, takže nechápem ako prišli v servise na abs senzor. Pán mechanik namontoval delphi senzor ktorý samozrejme nefunguje, originál bmw snímač z druhej strany nápravy po prehodení funguje správne.
Problém s nefunkčnou abs pumpou som vyriešil prehodením hydrobloku z búračky na pôvodnú riadiacu jednotku. Vyzerá to že pumpu trochu viac vytopilo lebo motor bol skorodovaný a aj ventily a ich cievky, ale ABS hneď začalo reagovať na test pumpy a išlo aj odvzdušnenie systému čo pred tým nefungovalo tak hádam to elektronika prežila.
Druhý problém je zložitejší a je to už posledná chyba v systéme. Nejde senzor uhla natočenia volantu. Proste nereaguje je nakalibrovaný na nulu, tam stojí a ofset je vytočený niekde v prdeli . Urobil som to že som ho vybral, rozobral a vyčistil som disk aj snímač svetla od diódy. Ale proste žiadna zmena asi bude K.O. Je aj nejaká iná možnosť prečo nejde? Môže to spôsobiť vadná riadiaca jednotka na ABS? Alebo ak by bol niekto v okolí Zvolena čo by požičal senzor na skúšku či je to v ňom?
-
Prílohy
-

-

-

-

Naposledy upravil/-a
Iwe_sko v Utorok, 20. Marca 2018, 20:56, upravené celkom 1 krát.