... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

panther
Autor témy
Auto: E90 320D
Kraj: Žilinský

Re: motor [M47n2 320D] trasie za studena

Pondelok, 24. Novembra 2014, 12:53

a tie ostatne chyby ?
Bakelit Motor Wagen

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 24. Novembra 2014, 13:37

panther napísal:
a tie ostatne chyby ?

tie som nejako prehliadol cez mobil :D

nizky tlak paliva pri starte a regulacia turba?

kedy si menil palivak? vykon je ok?
u bmw s commonrail nastartujes bez zhavicov dopohody akurat to dlhsie trva, budes sa s tym musiet asi viac pohrat

panther
Autor témy

Pondelok, 24. Novembra 2014, 13:53

Vsetky filtre olej som menil pred 3 tyzdnami. Auto taha jak jebnute. Asi bolo cipovane majitelom predomnou. Motor ide krasne od volnobehu az po obmedzovac plynule. Akurat pri prudkom pridani dost zadymi. Ale olej nezere vobec. Asi tym chipom.. ktovie
Bakelit Motor Wagen

PeqpeK

Pondelok, 24. Novembra 2014, 14:21

panther napísal:
Vsetky filtre olej som menil pred 3 tyzdnami. Auto taha jak jebnute. Asi bolo cipovane majitelom predomnou. Motor ide krasne od volnobehu az po obmedzovac plynule. Akurat pri prudkom pridani dost zadymi. Ale olej nezere vobec. Asi tym chipom.. ktovie

a tie chyby su len ulozene alebo su aktualne? korekcie vstrekov nie su uplne najlepsie ale ani najhorsie

panther
Autor témy

Pondelok, 24. Novembra 2014, 14:50

To nwm. Vymenim vsetky zhavice aj riadiacu jednotku a dam vediet ci pomohlo :thumbup:
Bakelit Motor Wagen

PeqpeK

Pondelok, 24. Novembra 2014, 15:04

panther napísal:
To nwm. Vymenim vsetky zhavice aj riadiacu jednotku a dam vediet ci pomohlo :thumbup:

skor by som povedal, ze by trebalo vyriesit ten tlak na rampe pri starte...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 25. Novembra 2014, 00:40

Treba pozriet korekcie studeneho motora...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

panther
Autor témy

Štvrtok, 8. Januára 2015, 12:17

takze objednane rele BERU a zhavice BOSCH. Zajtra menim a dam vediet ako to pomohlo :-({|=

auto nejazdilo od pred vianoc vcera ho idem natocit a nie a nie chytit. Aj baterka bola dobre pohnuta dal som ju nabijat, ale aj tak tocilo, tocilo tocilo a nic. Kontrolka zhavenia zasvietila len par krat. A ked uz motor chytil tak ho neuveritelne cely triaslo / az karoseriu / :-k takto ho netriaslo nikdy ako to auto mam...
Bakelit Motor Wagen

PeqpeK

Štvrtok, 8. Januára 2015, 16:59

vstreky vstreky vstrekyyy :-"

panther
Autor témy

Štvrtok, 8. Januára 2015, 17:45

no ved uvidime.. tak ci onak vymenou tych zhavicov nic nepokazim, stalo to vseho vsudy 100 eur :-({|= . Ak to nepomoze tak budem musiet riesit tie trysky no ](*,) vymazem po vymene zhavicov tie chyby v diagnostike a pozriem korekcie za studena, lebo takto vlastne ani neviem ktora tryska to moze robit, ked jedna je - 1,1 a druha +1,5 (ostatne okolo 0).

Inak kamarat ma citrona C4 a ten ma tryske korekciu +5 :mrgreen: ten motor mu ide otrasne aj za tepla. ako keby tam mal kamene dake v tom valci nasypane :D
Bakelit Motor Wagen

panther
Autor témy

Pondelok, 12. Januára 2015, 19:09

no pomenil som to vsetko a zmazal chyby v diagnostike a vyzera to ok, auto pri domovej teplote / v dielni / chytilo na sup motor netriaslo vobec. Uvidime v chlade ako to chyti zajtra.

Co som si ale vsimol pri montazi sania tak bolo vcelku dost zasrate od oleja jednotlive pripojky na hlavu motora a hlavna - z ktorej idu jednotlive na kazdy valec tam normalne stal olej - nie moc ale trochu tam bolo, hm ? turbo ? ci to je normalne ? ](*,) Inak dodavam, ze auto olej takmer vobec nezerie mozno 0,5L na 15 000 km.
Bakelit Motor Wagen

PeqpeK

Utorok, 13. Januára 2015, 07:57

panther napísal:
no pomenil som to vsetko a zmazal chyby v diagnostike a vyzera to ok, auto pri domovej teplote / v dielni / chytilo na sup motor netriaslo vobec. Uvidime v chlade ako to chyti zajtra.

Co som si ale vsimol pri montazi sania tak bolo vcelku dost zasrate od oleja jednotlive pripojky na hlavu motora a hlavna - z ktorej idu jednotlive na kazdy valec tam normalne stal olej - nie moc ale trochu tam bolo, hm ? turbo ? ci to je normalne ? ](*,) Inak dodavam, ze auto olej takmer vobec nezerie mozno 0,5L na 15 000 km.

ak to bolo len trochu mokre tak pohoda, to je normal

panther
Autor témy

Utorok, 13. Januára 2015, 12:41

no dnes vyskusany start za studena pri -2 co bolo vonku a uplna paradicka. Motor vobec netrasie a VOBEC nedymi. Predtym to dymelo ako lokomotiva prvych par sekund po starte. Takze spokojnost :-({|=

pokusal som sa este pozriet tie korekcie vsetrkovacov na studenom motore, ale kym to kamarat nasiel v diag tak sa uz motor aj zohrial takze serem na to, vstreky to asi neboli :thumbup: kedze teraz to ide uplne super
Bakelit Motor Wagen

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Pondelok, 26. Januára 2015, 20:29

Nechcem zakladat novu temu tak to napisem sem, jedna sa o 325d M57. Obcas pozorujem teraz v tych hladnejsich casoch ked je vonku nula a menej, ze motor po starte zopar sekund pokrochkava, nie velmi ale obcas akoby jeden valec vynechal, kedze je to 6-valec trasenie skoro ziadne, a nastartuje na sup. Neako extra som to zatial nesledoval, takze neviem povedat ci to robi zakazdym, priznaky nasvedcuju ze by mohol byt vadny zhavic/zhavice. Ale asi pred mesiacom som za hral s diag. a auto je ciste, bez chyb. Korekcie na studeno bez najmensich odchyliek, vsetko vstrede.

Je mozne zeby bol zhavic zly, alebo RJ a pritom by bolo auto bez chyb? Skusim este teraz niekedy ho napichnut, ale verim ze tam nic nebude, lebo to obcasne krochkanie nieje nic nove.

Este taky postrech, ked bolo este teplejsie v jeseni tak po nastartovani (vtedy este bezproblemovom, lebo bol teplejsie) tak po par sekundach isiel s vyfuku jemny dym (nie hned po nastartovani), tazko povedat akeho sfarbenia lebo sa to dalo pozorovat iba s dialky pri pohlade do vyfuku. Kedze auto ma DPF (aspon by malo mat) je ten dym s pociatku normalny jav?
Napr. teraz v zime pri mrazoch po rannom nastarovani nedymi (jemny si teraz nevsimam lebo je zima) ale bratovi (rovnaky motor) ide s vyfuku para ako s benzinu, potom to prestane. Jedine v com je rozdiel, ja mam 5w30, on 0w40. Inac koncovky mam cierne, nie neako extra, ale ciste niesu, bratove som neobzeral.
Naposledy upravil/-a lionlion v Streda, 28. Januára 2015, 21:46, upravené celkom 1 krát.

PeqpeK

Pondelok, 26. Januára 2015, 22:28

tak ak si to pozeral pred mesiacom, zhavic medzitym mohol odist, skontroluj znovu ;)
a ak je vsetko ok, tak moc neries, supni tam aditivum a si v klude ;) je to predsa diesel

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných