... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
wox1 napísal:Uvazujem nad kupou BMW e90 320D rv 05-07 co by ste mi poradili, ako je ten motor na tom zo spolahlivostou a nakladmi na servis?
Na co si dat pozor a ako si vsimnem pripadne neziaduce chovanie vozidla, co by mohlo naznacovat vatsie investcie.
dakujem.
dibarbora napísal:V prvom rade vyberaj podla kodu motora, 2007 mozes mat aj starsi motor m47 ako aj novsi a problemovejsi n47.Motory by si mal rozoznat pohladom pod kapotu. Pepek sice pise peknu teoriu o servisnej historii, ale zhanas dost stare auto, kde ti uz moze kde kto, kde co napisat alebo nakecat. Celkom uprimne do auta na predaj sa obvykle neinvestuje, co si sam neurobis tak nemas.
Takze vyberat treba podla celkoveho stavu a s investiciami pocitat. Ani jazdene BMW nie je zaruka systemu tankujem a vozim sa.
Vseobecne si treba dat bacha na stav podvozku, pazvuky, stav tlmicov, pri normalnom podvozku na utopenie prednej napravy (unavene pruziny, riziko zlomenia).
Turbo odskusas po zahriati a patricnej zatazi by ti malo auto ochotne zrychlovat aj na 6tke uz od 1500 az 1600 otacok. Ked je motor mrtvy pod 2000 otacok je turbo pravdepodobne uz v nudzovom rezime.
Najlepsie je auto pred kupou prebehnut diagnostikou.
dibarbora napísal:Ked uz ma turbo volu na stredovom ulozeni, tak obvykle drhne uz o regulaciu a pada do nudzoveho rezimu. Ina kapitola je fusersky repas bez zoradenia regulacie. V principe to turbo bud ide alebo nejde, opravovat treba tak ci tak (bud repas alebo to dat nastavit).
Podla tvojich skusenosti ale bude hladat ihlu v kope sena a minimalne ten repas turba prejazdi pri hladani. Dovolim si tvrdit, ze radsej kupit nieco lacnejsie (primerane zachovale)a mat rezervu a dat si to urobit poriadne ako spoliehat na faktury a fotky. Investiciam sa aj tak nevyhne pretoze typicke choroby to jednoducho ma a ani oprava z minulosti nie je vecna(na termostatoch po 55tkm a dvoch rokoch uz vidim, ze to ide s nimi dolu z kopca-boli kupene origo v bmw ziadny aftermarket), zvlast vzhladom k realnemu nabehu aut v takom rocniku v mensine 250tkm a vacsina 300tkm a viac.
K tej zvolavacke, rozvody sice vyriesia ale riziko problemov s blokom (strata kompresie) asi nie. N47 sa nikdy nebude dat povazovat za adekvatnu nahradu m47. Bohuzial to je uz trend dnesnej doby cim novsie tym biednejsie z pohladu zivotnosti.
PeqpeK napísal:a este by som rad podotkol, ze na nestastne motory N47, ktore trpia na rozvody je uz zvolavacka, takze konecne mozem povedat, ze uz ani tymto sa netreba oblukom vyhybat (zvolavacku som absolvoval tento tyzden, takze info je z prvej ruky)
wox1 napísal:
Ako to presne funguje, rozvody v ramci zvolavaky vymenia zadarmo, alebo preplatia len material? Pokila su rozvody ok, aj tak ich preventivne vymenia? Ake su podmienky, musi byt auto s povodnym km atd?
gassgeber napísal:...rozvody vymenené na vlastné náklady ešte pred zvolávačkou a som spokojný...