... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
chch napísal:
Trnavsky kraj je dost velky, nezijem zas uplne pri dialnici, chodim 90% po okreskach, pripadne este po nizsich kategoriach. Ruku na srdce, ako casto potrebujes na predbehnutie pomaleho auta o tu polsekundu rychlejsi cas ? Lebo viac ti chip aj tak neda. Povazujem to za vyhovorky. Zmeny charakteristiky spravania hnacieho agregatu su neobkecatelne, cista magorina. Znizena zivotnost automobilu, zvyseny dopad na zivotne prostredie, ohrozovanie ostatnych ucastnikov premavky, to su tie realne vysledky. Ale hlavne je dobre namastene ego, netvrdim ze zrovna u teba.
pe3k69 napísal:
kolko km si na tom spravil?
Adoran Obor napísal:Ja som si dal spraviť čip do mojej 320dA teraz to má 195konikov a chodi velmi pekne ,výkon využívam len pri predbiehaní i sem tam len tak pre radosť ,mam 135000,km a pri 125000 som menil turbo ešte pred čipom ,auto predomnou jazdili 3 ženy a tým sa podarilo ofajčiť turbopredtým som jazdil OctavkuII 2.0tdi tiež čipnutú na 177 koní no s BMW sa to neda zrovnať je to raketa a necítiť rýchlosť.pri 150 pocit ako v O2 pri 80 -ke a v zákrutách ? ani neviem že nejaké sú a ten automat no nádhera radosť jazdiť Na OII som s čipom urobil 100 000, km a okolo 90 000, sa mi odporučalo turbo na bavo uvidime.Kamoš mi vravel že najlepšie je ked dam vymeniť v turbe večšiu turbínu aby malo lepší tlak a tým padom menej otáčok čo šetrí turbo a zvyšuje výkon,čipom dosiahnem vyšší tlak na ukor turba turbo viac trpí a ide do vyšších otáčok tak treba častejšie meniť olej tak po 15000,km trisky tiež dostanu zabrať ale to už patrí k veci, keď čip tak len u profikov a s novým turbom alebo dobrým repasom a večšou turbínou
Adoran Obor napísal:repas turba:http://www.turba.sk/turbo-tuning.htm a čip v profituningu
stanleyt318 napísal:cisto teoreticky, ked teraz pri 150km/h tocim 2500ot/min na dialnici, tak pri zvyseni vykonu by som mal tocit nizsie otacky a tym padom aj nizsia spotreba?
(e90, 318d, 90kW, r. 2007)
ptz napísal:
nie, ved prevodovku nemenis, cize rovnake otacky = rovnaka rychlost. len menej nafty je k tomu potrebnej
kubog napísal:Jemny OT, snad nevadi. Dnes zaujimavy poznatok, kazdy den chodim cely obchvat od Vajnor až po Mlynskú dolinu a rozhodol som sa dnes neísť na šestke ale iba na päťke (320d 130kw) a môžem s pokojnym svedomim povedať, že som došiel s menšou spotrebou. Pri tych jemnych stupaniach si tá 6tka jednoducho vezme viac, normalne sa mi to nechce verit. Išiel som do tých 110, otáčky cca do 2200 a seriozne o cca 3-7% mensia spotreba (mam najazdenych momentalne 650 na nadrz, vcera mi ukazovalo 5.2l vkuse, vcera som dokonca behal po petrzalke a pod a dnes jak som dosiel mi to padlo na 5.1). Autá žiadne, chodim tade o šiestej, takže nebojte sa, že som to raz meral v zapche a raz nie