... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
 srandista. Ani originálny DPF filter ti už nevydrží toľko ako od výroby, pretože napríklad také vstreky už dávno niesú v takom stave ako pri novom aute, nie to ešte náhrady vydržia
 srandista. Ani originálny DPF filter ti už nevydrží toľko ako od výroby, pretože napríklad také vstreky už dávno niesú v takom stave ako pri novom aute, nie to ešte náhrady vydržia   Kuchaniu sa vyhni prosím
 Kuchaniu sa vyhni prosím  
madxface napísal:2. kvalitna nafra (shell omw slovnaft), nemusi byt premiova, co je len aditivovana nafta. Radsej obycajnu naftu + vlastne additiva, popripade additiva vyslovene na predlzenie DPF zivotnosti, aj ked v tvojom pripade tomu uz asi nepomozes, mas to uz na hrane zivotnosti
 Mimochodom aj olej má vplyv na DPF a potom ľudom vysvetľovať že není olej ako olej. Tieto predsudky patria 10 rokov dopredu a nie v dnešnej dobe. Vstreky čistíš jednoducho aditívami, ak je vstrek zlý dá sa repasovať alebo kúpi sa nový. Ak si zhrozený že 600-700e môže stáť DPF, radšej ti nehovorím ani koľko stojí vstrek a to máš 6. Ak by si preventívne dával aditíva, pri tejto trase čo robíš tu zaručujem že by si pri 170-180t km toto neriešil. Samozrejme že ti to motor nepoškodí, aditíva sú na všetko možné, tie na DPF sa tiež lejú do nádrže. Treba napichnuť auto na diagnostiku, teplotu si vyklikáš cez skryté menu a uvidíš že či drží teplotu. Auto si kedy mal naposledy na diagnostike? Ak auto v zime malo problém so štartovaním môžu zato aj žhaviče. Regenerácia DPF sa spúšťa len do určite teploty, pri takejto vysokej rýchlosti ti regeneráciu nikdy nespustí to máš pravdu.
 Mimochodom aj olej má vplyv na DPF a potom ľudom vysvetľovať že není olej ako olej. Tieto predsudky patria 10 rokov dopredu a nie v dnešnej dobe. Vstreky čistíš jednoducho aditívami, ak je vstrek zlý dá sa repasovať alebo kúpi sa nový. Ak si zhrozený že 600-700e môže stáť DPF, radšej ti nehovorím ani koľko stojí vstrek a to máš 6. Ak by si preventívne dával aditíva, pri tejto trase čo robíš tu zaručujem že by si pri 170-180t km toto neriešil. Samozrejme že ti to motor nepoškodí, aditíva sú na všetko možné, tie na DPF sa tiež lejú do nádrže. Treba napichnuť auto na diagnostiku, teplotu si vyklikáš cez skryté menu a uvidíš že či drží teplotu. Auto si kedy mal naposledy na diagnostike? Ak auto v zime malo problém so štartovaním môžu zato aj žhaviče. Regenerácia DPF sa spúšťa len do určite teploty, pri takejto vysokej rýchlosti ti regeneráciu nikdy nespustí to máš pravdu.  
											 a najlepšie dávať aditiva :)    presne ako píšu na fore :)  chod na poriadnu diagnostiku !!
 a najlepšie dávať aditiva :)    presne ako píšu na fore :)  chod na poriadnu diagnostiku !!
bl4ckb0x napísal:davam na kazdou 4-5 nadrz tohle a max.spokojenost,akorat to beru v D,tam to je za rozumnejsi penize.....Vďaka, za všetky rady a pripomienky. Viete mi z vlastných skúseností odporučiť aké aditíva kúpiť? Asi by som na dva tankovania dal jedno na prečistenie motora a jedno na dpf. Respektíve ak to predĺži životnosť dpf a treba, tak budem dolievať aj pri každom tankovaní. Koľko sa toho vôbec leje? Či vždy celá nádoba na jeden šup?
A prečo potom píšu na nádrží NO ADDITIVES? Ako chcete povedať, že bmw sa vyslovene snaží, aby sa ľuďom kazili auta a robia to tak okato? To sa mi nechce veriť. Dávnejšie som čítal, že pre niektoré motory proste additíva neprospievajú a keďže to tam aj mám napísané, tak som to už potom neriešil a aditíva nedával. Snažil som sa kupovať lepšiu naftu, ale možno nakoniec ani nebola taká dobrá. Neviem.

bl4ckb0x napísal:Tym, ze si tam daval "priemiovu" naftu, si tam daval additva. Ako som uz hore pisal, premiova nafta je vlastne obycajna nafta s additivami. Podla tvojej logiky by na nadrzi potom malo byt napisane aj NO PRIEMUM DIESEL. Co je vsak v tvojom pripade najhorsie, ze si tankovat premiovu naftu na druzstevnej pumpe (TAM, jurki, atd...), nakoľko je tam vacsi predpoklad, ze sa im tolko z nej nemina ako z obycajnej nafty, co ma vplyv na kvalitativne vlastnosti motorovej nafty. Nekvalitna nafta ma destrukcne nasledky na moderne motory so vstrekovackmiVďaka, za všetky rady a pripomienky. Viete mi z vlastných skúseností odporučiť aké aditíva kúpiť? Asi by som na dva tankovania dal jedno na prečistenie motora a jedno na dpf. Respektíve ak to predĺži životnosť dpf a treba, tak budem dolievať aj pri každom tankovaní. Koľko sa toho vôbec leje? Či vždy celá nádoba na jeden šup?
A prečo potom píšu na nádrží NO ADDITIVES? Ako chcete povedať, že bmw sa vyslovene snaží, aby sa ľuďom kazili auta a robia to tak okato? To sa mi nechce veriť. Dávnejšie som čítal, že pre niektoré motory proste additíva neprospievajú a keďže to tam aj mám napísané, tak som to už potom neriešil a aditíva nedával. Snažil som sa kupovať lepšiu naftu, ale možno nakoniec ani nebola taká dobrá. Neviem.