... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
gassgeber
Autor témy
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

klepotanie pri záťaži aj na voľnobehu= vyriešené!

Štvrtok, 22. Októbra 2015, 13:09

Zdravím všetkých tu na fóre a zároveň prosím o pomoc, tých ktorý majú s podobným problémom skúsenosť, alebo šikovných mechanikov a tých čo sa mechanike rozumejú...googlovaním a hľadaním na fore som takto špecifický problém nenašiel...a síce: po pridaní plynu a rozbiehaní na 1,2,3 a niekedy aj 4 prev.stupni počuť klepot akokeby od prevodovky, počuť to v interieri, medzi prednými sedadlami šoféra a spolujazdca...akokeby zo stredového panelu, odtiaľ som mal všetko vyhádzané, nič tam nerezonuje...robí to asi posledných 500km, a to pravidelne na tých prevodových stupňoch (1,2,3 max 4) a raz som to počul aj na neutrali a po pridaní plynu to zmizlo ... auto má 180tkm, zadnokolka diesel, 320d, 130KW, rv, 2008...nie je to moc oceľový zvuk, skor hliník, alebo umelá hmota, ale nie na 100% (pokúsim sa to čo najskôr nahrať)...diagnostika, všetko ok. auto na zdviháku: kontrola spodných krytov (rezonovanie), hardyspojky 1,2. všetko ok, prevodovka na zdviháku bez nejakých zvukov...výfukové potrubie uchytené, bez kontaktu o okolie aj pri rozknísaní rukou...skúšané aj na prevodových stupňoch na zdviháku, vtedy to nič nevydávalo, dokonca som skúšal napodobniť záťaž brzdou, stále nič...hned po výjazde zo servisu zasa to isté...zvuk trvá len tolko čo je auto v zábere ked sa rozbieha, ked povolím plyn rachot zmizne...zotrvačník problém nie je (respektíve nie sú iné príznaky, že by to mohol byť zotrvačník)...zatiaľ som sa nikam nepohol, skúsim nejako rozobrať stredový panel ale pochybujem, že to bude tam niečo :-(
beriem akékoľvek typy a rady, vopred dík za názory :thumbup:
Ešte dodávam, že keď to robí na neutráli tak po vyšliapnutí spjky to rachoce ďalej ale ked pridám plyn to zmizne...akoby to bolo len nejaké rezonovanie drsné...pokúsim sa pridať videá, ako si mi to nechce nahrať sem na forum??? Mp4 formát, 40MB... :-k
kuknite obe videá...jedno je pri rozbiehaní, druhé pri státi na neutráli, mal som rozobratú aj stredový panel a tam bolo všetko ok, zvuk ide tesne pod tým panelom akokeby až zvonku, niekde v miestach nad prevodovkou, prikláňam sa k tomu že to je rezonovanie, nakoľko to robí len pri určitých otáčkach a aj to sporadicky...utorok ide auto na zdvihák, tak sa to ešte raz kompletne pozrie...ak máte nejaké typy sem s nimi ďakujem [-o<
https://www.youtube.com/watch?v=RYCGqqP ... e=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=YAPiHyI ... e=youtu.be

gassgeber
Autor témy
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Re: klepotanie pri záťaži aj na voľnobehu= vyriešené!

Piatok, 30. Októbra 2015, 16:48

Tak nakoniec to boli povolené škroby držiaku silenbloku kardanu... Nebol som tentokrát pri tom,ale tak mi bolo povedané, boli tam dané nejaké silnejšie šroby s položkami a dali ich na lepidlo aby sa viacej nedovolili...môj predpoklad je že pri výmene rozvodov cca 20tkm tam dozadu išiel kardan dole a pri opätovnom nasadení sa tie šroby asi nenalepili a časom povolili a vypadli...našťastie to všetko dobre dopadlo :-) a nič hrozné sa nestalo. Teraz to už mám neporiadok a prvých 600km za mnou :-)

g1de0n
Auto: E91 320D M47N2
Kraj: Bratislavský

Re: klepotanie pri záťaži aj na voľnobehu= vyriešené!

Pondelok, 2. Novembra 2015, 15:30

:thumbup:
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných