... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Re: Kick Down

Štvrtok, 26. Januára 2012, 13:19

mexican napísal:
To akože cajti zastavujú za kickdown? :D

oni sú už dnes schopní človeka zastaviť za čokoľvek, takže možno aj za kick-down aj keď si neviem predstaviť aký priestupok by to bol (pokiaľ sa neprešvihne rýchlosť, nie je to predbiehanie cez plnú a pod....)
ja mám s kick-downom a pánmi príslušníkmi jeden zážitok spred pár rokov (ešte pred účinnosťou zák. 8/2009 Z.z.): išiel som na svojej ex E39 v BA po Devínskej ceste (bola tam 80) a dobehol som štrúdlu áut (min. 4-5 áut nalepených tesne za sebou) tmoliacu sa pod 50 (vtedy ešte platila 60-tka), pár sekúnd som išiel za nimi, potom sa mi urobil priestor na predchádzanie, kick-down a zobral som 4 autá naraz, až počas predbiehania som si všimol, že to prvé auto v šóre je policajný Golf, rýchlo som cez bočné okno skontroloval čo majú na palubnej doske (nemali nič) a zaradil som sa pred nich - keďže nemali radar a ja som zase až tak veľmi rýchlosť neprekračoval, nič mi nemohli, tak na mňa aspoň zlostne kukli, ja som sa na nich usmial a každý sme si šli svojou cestou... :mrgreen:, inak viem si predstaviť, ako radi by si ma vychutnali - mlado pôsobiaci chalan (vyzerám podstatne mladší ako reálne som) za volantom (na tie časy) relatívne luxusného auta, ktorý ich ofúkne a nič mu nemôžu... :lol: , na druhú stranu, asi mali títo chlapci dobrú náladu, pretože ak by cheli, zastaviť ma mohli a buzerovať ma mohli takisto...

Užívateľov profilový obrázok
Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:20

Mne sa stalo podobné, medzi žiarom a handlovou keď ešte nebola cesta rozšírená doletel som do kolóny za domiešavačom akurát sa krásne uvolnila cesta a jebol som asi 6 aut, škoda že prvé za 815 bol radar.Po pár metroch mi doslova na odpočívadle skočil fízel do cesty.6e vy ste sa zbláznili?? Tam je 60ka a vy ste šli 115. V tom došiel chlap z Radaru a zobral ma kukes fotku ukecal som to na 2 litre.Uf

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 26. Januára 2012, 21:20

brixi napísal:

Ucelom Kick Down je dostat motor do otacok s co najvyssim krutiacim momentom a tym ziskat najvysiie mozne zrychlenie auta( napr. pri predbiehani ). Funguje to pri automatickych prevodovkach nasledovne : Prevodovka automaticky podraduje prevodove stupne az kym sa motor nedostane do cerveneho pasma otacok a nasledne o jeden stupen nadradi. To vsetko prebehne velmi rychlo, cim sa vozidlo maximalne zrychli ( skrati sa cas predbiehania ) .

Launch control je kontrola trakcie ( napr aby pri ostrom rozbiehani nepresmykovali kolesa hnanej napravy )

Nie som si istý, či ten popisovaný spôsob nebude tak trochu kokotina. Načo má prevodovka postupne skúšať preraďovať hore-dole, keď si na základe otáčok na výstupe a známych prevodových pomerov vie presne vypočítať ktorý stupeň treba zaradiť hneď na prvú šupu namiesto robenia to spôsobom pokus-omyl.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Januára 2012, 21:47

Hej, je to trochu nepresné. Funguje to tak, že prevodovka zaradí najnižší možný stupeň vzhľadom na rýchlosť, aj keď to je niekedy len od 6100 otáčok do 6500 a potom radí stále až po obmedzovač, kým človek nepustí kickdown.

Určite neradí do najvyššieho kruťáku, lebo ten je napr. u mňa okolo 3500 rpm a kickdown ma dá niekde od 5000 vyššie, vždy.

brixi
Autor témy
Auto: BMW 320d
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Januára 2012, 11:31

V suvislosti Kick Down-om pripajam link o A prevodovke, ktory hovori aj o cinnosti pri Kick Down-e

technicke-okienko/problematika-a-teoria-automatickych-prevodoviek-t41990.html

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní