... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
sipkam napísal:s tym poklesom otacok po zastaveni to mam rovnake, akurat nasledne netancuju, ale klesnu po zastaveni presne ako vravis.. vstreky by som mal mat podla diag. ok a robi mi to odkedy mam auto (1 rok).. hadam je to normalne :)Dnes som si ale odsledoval, ze ked sa na 1tke pohnem, a vyradim na neutral a auto je stale v pohybe, drzi si otacky o nieco vyssie ako ked zastane.. Ked zastane, otacky klesnu o nieco a rucicka zacne tancovat... Je to ozaj nepatrne ale dost ma to prekvapilo. Na zotrvacnost v pohybe su otacky o malo vacsie ako ked zastane... Je to normalne ?Prisiel som na tou uplnou nahodou...
sipkam napísal:pri zohriatom motore otacky mam tiez od 829 do 831 cca, rucicka neskace, na zvuku tiez nic nepoznat, akurat mam to merane cez INPU a nie cez hidden menu, ale hadam je to to iste2. dnes som si zapol v hidden menu otacky motora v digitale. (menu 7.3) A tu ma zaujima, ci mate niekto odsledovane ake otacky sa vam na volnobehu drzia. Pri plne nezohriatom aute to bolo dnes prve z 2 merani. Otacky sa pohybovali od 828U/min do 832... Po 15 min jazde sa pohybovali od 829 do 831 no neskakali pravidelne a auto si drzalo 830 otacok... raz za 5 sekund to prebliklo na 829 alebo 831... zaujimave je, ze aj pri tak malej odchylke ako 1-2 otacky mi ta rucicka plava, tak ako v prvom prispevku na videu...
Teraz ma zaujimaju ale tie otacky digitalne ci nemate niekto odsledovane. Lebo calovat 100 euro za stolicu ak ma troli otackomer bude teda win. No minimalne budem mat dufam kludne spanie :) .
josep napísal:nic si z toho nerob je nas takych viac, co nepocuju to co by mali. Tiez som mal problem mal som pocit, ze pradie ako ma a pritom mechanik tam nieco pocul
PeqpeK napísal:Takto vymenis pol auta, vytrhas si vlasy, nakupis kopec bullshitov, odrbu ta traja "servisaci" a repasaci vstrekov a nakoniec znenavidis bmw :) a pritom to moze byt banalita...to bol iba tip...
PeqpeK napísal:Pokial viem tak diag premeria len korekcie. Ale nie prepad a netesnosti. Áno máš pravdu najprv som plánoval diag, no čím viac som špekuloval, tým viac si hovorím, že tých 20 euro radšej investujem do poriadneho premerania vstrekov na stolici. Idem podľa svojho úsudku, a z toho mala čo viem, viem že diag mi na 100% nepovie v akom su stave a ja nerád robím veci polovicato. No pokial môžem byť v tom, že ak sú medze v norme, tak s najväčšou pravdepodobnosťou sú vstreky ok, šupneme to najprv na diag a uvidím.Ak ti aj vibruje auto (nie len rucicka), tak prve co si mal robit je ist za 20e na bmw diag zmerat korekcie. Podla toho sa odrazit dalej bud skuskou ostatnych systemov alebo vstreky von..