... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
wolodo
Autor témy
Auto: 318D E90, 2007
Kraj: Bratislavský

Hukanie a slaby vykon

Štvrtok, 22. Mája 2014, 10:07

Caute,
dnes sa mi stalo toto: siel som beznou mestskou rychlostou, zaradil som 4 a zrazu zacalo auto hukat a prestalo poriadne tahat. Pre istotu som ho rychlo odparkoval ale stihol som si vsimnut, ze ziadna kontrolka nezasvietila, huka to v podstate stale, pri volnobehu skoro nepocutelne a s otackami sa zvysuje ton aj intenzita hukania. Vobec sa autu nechcelo rozbiehat. V zrkadle som si nevsimol ziadne dymenie. Hukanie pocut v kabine aj od motora. Prikladam video:

Mam 318d 2006, bez DPF.

Ako prve ma napadlo turbo, potom este nejaka kladka alebo alternator. Co si o tom myslite? Budem rad za kazdy postreh.

badbat329
Auto: F31
Kraj: Trnavský

Re: Hukanie a slaby vykon

Štvrtok, 22. Mája 2014, 11:47

wolodo napísal:
Caute,
dnes sa mi stalo toto: siel som beznou mestskou rychlostou, zaradil som 4 a zrazu zacalo auto hukat a prestalo poriadne tahat. Pre istotu som ho rychlo odparkoval ale stihol som si vsimnut, ze ziadna kontrolka nezasvietila, huka to v podstate stale, pri volnobehu skoro nepocutelne a s otackami sa zvysuje ton aj intenzita hukania. Vobec sa autu nechcelo rozbiehat. V zrkadle som si nevsimol ziadne dymenie. Hukanie pocut v kabine aj od motora. Prikladam video:

Mam 318d 2006, bez DPF.

Ako prve ma napadlo turbo, potom este nejaka kladka alebo alternator. Co si o tom myslite? Budem rad za kazdy postreh.

netesnost na rure od turba

wolodo
Autor témy

Štvrtok, 22. Mája 2014, 12:06

A ako je to s jazdou? Dojde to 60 km do mojho oblubeneho servisu alebo radsej odtah? Resp. hrozi nejake dalsie poskodenie motora?

badbat329

Štvrtok, 22. Mája 2014, 14:14

wolodo napísal:
A ako je to s jazdou? Dojde to 60 km do mojho oblubeneho servisu alebo radsej odtah? Resp. hrozi nejake dalsie poskodenie motora?

zial niesom profik, neber ze to na 100% tak je, 60km je dost, urcite by som si to nechal odtiahnut, alebo sa kukni pod auto, ak sa ti to tam nerozletelo na kompletku mozno to bude len nejake testnenie.

wolodo
Autor témy

Štvrtok, 22. Mája 2014, 15:10

Radsej volim ten odtah. Videl som viacero videi, kde auto vydava rovnaky zvuk a vsetko boli turba. Konzultoval som to aj so servisakom a mal rovnaky nazor na pridcinu problemu aj na jazdu. Vdaka za odpovede.

wolodo
Autor témy

Sobota, 24. Mája 2014, 20:43

Odtiahnute. Oficialne vyjadrenie servisu: turbo.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Nedeľa, 25. Mája 2014, 08:02

a veris tomu servisu?

podla mna velka sanca, ze problem bol iba vo vysokotlakom potrubi z turba, nemusi to byt hned samotne turbo...

wolodo
Autor témy

Pondelok, 26. Mája 2014, 15:35

uz som tam bol raz so spojkou, zatial spokojnost, co sa toho tyka. aj cenovo to bolo relativne znesitelne.

fandik
Auto: bmw X3 e83 3,0i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 12. Júna 2014, 09:15

přesně to samé se mi stalo minulý týden. Po dálnici najednou houkání a výrazný pokles výkonu. Žádné kontrolky ani varování. Dojel jsem s tím asi 60 km do servisu. Na diagnostice nic, při kontrole turba a jeho okolí jednoznačně vadné turbo, přidřená hřídel. Už se právě provádí výměna se vším, co k tomu patří(čistění intercoleru, nové hadice, výměna oleje a filtrů atd.)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 12. Júna 2014, 09:51

fandik napísal:
přesně to samé se mi stalo minulý týden. Po dálnici najednou houkání a výrazný pokles výkonu. Žádné kontrolky ani varování. Dojel jsem s tím asi 60 km do servisu. Na diagnostice nic, při kontrole turba a jeho okolí jednoznačně vadné turbo, přidřená hřídel. Už se právě provádí výměna se vším, co k tomu patří(čistění intercoleru, nové hadice, výměna oleje a filtrů atd.)

nie je hukanie ako hukanie ;)

wolodo
Autor témy

Štvrtok, 12. Júna 2014, 12:07

fandik napísal:

To iste u mna. Odtah, oprava turba, vymena oleja, filtra, hadic, cistenie katalyzatoru (nastastie nemam DPF). dokopy ma to cele stalo 1000 eur. A navyse mam pocit, ze auto v nizsich otackach ide ovela slabsie ako predtym. Do 1800 s nim nie je ziadna rec. Mozno by to s novym turbom bolo lepsie...neviem posudit. Kazdopadne pre bezneho cloveka je aj takyto repas slusna investicia.

badbat329

Štvrtok, 12. Júna 2014, 13:16

wolodo napísal:

To iste u mna. Odtah, oprava turba, vymena oleja, filtra, hadic, cistenie katalyzatoru (nastastie nemam DPF). dokopy ma to cele stalo 1000 eur. A navyse mam pocit, ze auto v nizsich otackach ide ovela slabsie ako predtym. Do 1800 s nim nie je ziadna rec. Mozno by to s novym turbom bolo lepsie...neviem posudit. Kazdopadne pre bezneho cloveka je aj takyto repas slusna investicia.

to nove turbo mas zle nastavene daj si to reklamovat.

wolodo
Autor témy

Nedeľa, 15. Júna 2014, 21:33

to nove turbo je len opravene povodne. da sa to dostelovat? a da sa to dostelovat bez rozoberania?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných