... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
wolodo napísal:Caute,
dnes sa mi stalo toto: siel som beznou mestskou rychlostou, zaradil som 4 a zrazu zacalo auto hukat a prestalo poriadne tahat. Pre istotu som ho rychlo odparkoval ale stihol som si vsimnut, ze ziadna kontrolka nezasvietila, huka to v podstate stale, pri volnobehu skoro nepocutelne a s otackami sa zvysuje ton aj intenzita hukania. Vobec sa autu nechcelo rozbiehat. V zrkadle som si nevsimol ziadne dymenie. Hukanie pocut v kabine aj od motora. Prikladam video:
Mam 318d 2006, bez DPF.
Ako prve ma napadlo turbo, potom este nejaka kladka alebo alternator. Co si o tom myslite? Budem rad za kazdy postreh.
wolodo napísal:A ako je to s jazdou? Dojde to 60 km do mojho oblubeneho servisu alebo radsej odtah? Resp. hrozi nejake dalsie poskodenie motora?
fandik napísal:přesně to samé se mi stalo minulý týden. Po dálnici najednou houkání a výrazný pokles výkonu. Žádné kontrolky ani varování. Dojel jsem s tím asi 60 km do servisu. Na diagnostice nic, při kontrole turba a jeho okolí jednoznačně vadné turbo, přidřená hřídel. Už se právě provádí výměna se vším, co k tomu patří(čistění intercoleru, nové hadice, výměna oleje a filtrů atd.)
fandik napísal:přesně to samé se mi stalo minulý týden. Po dálnici najednou houkání a výrazný pokles výkonu. Žádné kontrolky ani varování. Dojel jsem s tím asi 60 km do servisu. Na diagnostice nic, při kontrole turba a jeho okolí jednoznačně vadné turbo, přidřená hřídel. Už se právě provádí výměna se vším, co k tomu patří(čistění intercoleru, nové hadice, výměna oleje a filtrů atd.)
wolodo napísal:
To iste u mna. Odtah, oprava turba, vymena oleja, filtra, hadic, cistenie katalyzatoru (nastastie nemam DPF). dokopy ma to cele stalo 1000 eur. A navyse mam pocit, ze auto v nizsich otackach ide ovela slabsie ako predtym. Do 1800 s nim nie je ziadna rec. Mozno by to s novym turbom bolo lepsie...neviem posudit. Kazdopadne pre bezneho cloveka je aj takyto repas slusna investicia.