jeste jsem nepotkal spravne nastavene repasovane turbo s actuatorem. V rukach jsem konkretne tehle kusu mel asi 6. Dokonce velmi casto se firmy repasujici turba nezalamuji nastavenim ani bezneho turba a musis si to holt doladit primo na aute. Coz v pripade actuatoru je trochu oser. Ale da se to...
je treba mechanicky nastavit chod. (viz nize odkaz s videem). Kodovat neni potreba nic....jen kdyz to nebude dobre nastavene tak to pojede blbe...
Repas turba hodne casto houkaji a take maji jeste kratsi zivotnost nez original (3 z 6ti houkaly ikdyz nemely zadnou vuli na vrtulce).
Garrett tam samozrejme dat nejde, pokud nepremyslis zcela o nove konstrukci...coz asi ne :) Ani se nedela od garrettu zadna pasujici nahrada. Jedine tedy Mitschubishi.
na odkaze mas ceskeho prodejce, ktery to ma levnejsi nez vyse postnuty odkaz na slovensku.
https://auto.bazos.cz/inzerat/71551784/Nove-originalni-turbo-na-BMW-m47-20d-120kW.phpna odkazu nize z videa pochopis jak probiha to nastavovani a pak ses schopnej to udelat i na aute... jen je to, jak jsem psal..celkem drbacka. Kamarad to takto resil... a uspesne... ja jsem radeji koupil original turbo a mel jsem to bez srani ...
https://www.youtube.com/watch?v=SUJs-i3k1a0nezapomen si koupit nova tesneni pod prirubu vyfuku a doporucuju vzit i nove srouby (jeden jsem dokonce ukroutil). Take nove medene podlozky na privod mazani turba a nove tesneni pod vyvod mazani truba. Plus jeste se hodi vymenit za nove klasicke ty sroubovaci hadicove svorky, ktere se demontuji. Stara vetsinou uz nejde tak dotahnout a pri dotahovani se akorat strhne a pak to netesni (voda, olej)
Srouby na vyfuku maji spesl hlavu. Stejna se pouziva na srouby na hlavach motoru. Tak to jen tak dopredu, ze s beznou gola sadou budes nahranej.
Nicmene v Brne je obchod kde neni problem tento orech koupit.
A pokud by jsi nevedel kde sehnat ty tesneni a srouby, tak ti dam kontakt na firmu (velkosklad s nahradnima dilama), kde pracuje kamarad jako vedouci skladu a uz mi jednou tyto komponenty zajistoval. Nemaji to, ale skladem. Musi to objednat...
Bydlim kousek od Znojma v brne se minimalne jednou tydne vyskytnu...kdyz by jsi neco potreboval, tak dej vedet pomoci PM.