... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

trno20
Auto: BMW E91 335xi
Kraj: Zahraničie

Re: E9x | Navigation Professional DVD | nejde zvuk

Streda, 16. Júla 2014, 11:53

Le Gend napísal:
Optika uz nepotrebuje svietit, ked tam nie je MULF.

Nie zeby som ti chcel protirecit, len som to riesenie napisal jednoduchsie. Ludia casto nevedia, ktory je ten opticky kabel a co znamena premostit.

Ja by som len dodal ak je na optike este nejake ine zariadenie premostit ju treba, napr cd menic, logic alebo tcu... Po odpojeni sa vyradia vsetky zariadenia.

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 19. Júla 2014, 12:15

Le Gend napísal:
Optika uz nepotrebuje svietit, ked tam nie je MULF.

Nie zeby som ti chcel protirecit, len som to riesenie napisal jednoduchsie. Ludia casto nevedia, ktory je ten opticky kabel a co znamena premostit.

Riesenie je take ze musi byt uzavreta, aj ked tam nie je nic ine. Most Gateway je v radiu/ccc/m-ask atd. Aj ked do E90 davas radio profi ktore ma optiku a v aute ziadna nie, musi sa premostit priamo na radiu. Inac bude dlhsie zapinat, vo zvuku bude pockut praskanie atd. To iste plati pre CCC a vobec by som sa necudoval keby ho potom este aj po case jeblo.....
V E60 je v kastliku zasuvka pre pripojenie MOST - pre diagnostiku/opticku hlavu. Ak by aj v aute nic ine na MOST nebolo, tak ide optika od CCC/MASK len do tejto pripojky. A tato pripojka ma na sebe krytku s premostenim, aby CCC svietilo naspatek do seba. Keby to nebolo potrebne, tak ta "optical loop" krtyka by tam nebola...

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Nedeľa, 20. Júla 2014, 09:50

Rok som chodil so otvorenym optickym okruhom a ziadnu zmenu zvuku ani dlhsie zapinanie som si nevsimol.

Jasne, ze moje riesenie nie je idealne. Len si myslim, ze je najvhodnejsie pre bezneho majitela E90, ktoremu zacalo sekat iDrive, aby zdetekoval chybu jednoduchym odpojenim MULFu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných