... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

e93 325i skubanie za studena

Piatok, 31. Októbra 2014, 08:11

Znamy ma problemy s autom cabrio 325i 2007 cca 65t nabehane n53 motor. Bohuzial s tymto motorom nemam absolutne ziadne skusenosti co alebo jak, snad niekto zazil svoje.

Auto za studena skube v rozmedzi 500-1200 otacok.
Errory
Volnobezne chyby na 1/3/5 valci
Maximalna hodnota vychylu na 3 valci
Vymenili sa sviecky
Urobili sa adaptacie podla DISu
Skube so sebou nadalej v rozmedzi 600-800
Vymenili sa cievky (bosh->delphi)
Auto so sebou uz len tak troska poskubava
Stale vsak hlasi tu prekrocenu hodnostu na 3 valci (bohuzial ja debil som si z toho neurobil screen)

Pozeral som korekcne hodnoty vstrekov tak 1 a 3 valec cas od casu vyleti nad 2

Odporucam mu vybrat solenoidy a precistit.
Ma niekto viac skusenosti s niecim takymto?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Re: e93 325i skubanie za studena

Piatok, 31. Októbra 2014, 09:09

Jaro ja som pri podobnych problemoch musel vymenit vsetky vstrekovace, nepomohla 2 krat vymena dvoch, kde hlasilo problem download/file.php?id=183119&mode=view Ked sa vymenili vsetky problem sa stratil. Neviem ci pomoze cistenie. Nove vstreky su tretia ci stvrta nahrada a su ine maju nejake riesenie aby sa na nich nezahchytaval karbon a dalsie somariny niekde som na to natrafil + novy soft pre n53 kde je nieco riesene ohladom vstrekovacov. Islo sa tiez za radom - sviecky cievky vstreky ale v Automotive to trvalo kym sa k niecomu odhodlali a myslel som ze vstrekovacmi to nebude a vymenim pol motora kym pridu na problem.

Ja som nastartoval, otacky zacali postupne klesat a niekde okolo 800-900 zacalo s autom triast (hruby chod ako keby islo na 4, 5 valcov) kym sa trochu nezahrialo a otacky skakali niekde od 550 do 900

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 31. Októbra 2014, 09:23

celkovo sa mi zda, ze ten motor ma aj dost surovy zvuk, pokial je studene, v DISe mi hodilo este pripomienku na priechodnost vyfuku, ale pochybujem, ze tomu nieco moze byt, kedze za tepla to ide normalne.

S m52 bolo hodne menej problemov kurna ;(
som zvedavy ci sa ozve aj dnes, nechali to vymrazit vonku cez noc, ci to bude znova skackat.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Piatok, 31. Októbra 2014, 09:42

nepomoze nic :) je to co som potom pocital a poprechadzal po vsetkych forach standard (tie stare vstrekovace toho vela nevydrzia, niekto ma aj 3 sady za 100000km, ja mam na novych tak 12000 a dufam ze tieto novsie nieco vydrzia) mal som auto doma v motive hore dole 3 mesiace, vzdy z vecera do rana nechali vychladnut a dufali ze to pomoze, skusali vsetko mozne nenáročné na financie, komunikovali s mnichovom a odtial prisla odpoved ze vymenit vsetky vstrekovace (nezabudnut na podlozky) a nakodovat vstreky a soft som tam mal tusim uz predtym najnovsi to som riesil davnejsie.

ten zvuk za studena je normal, a za tepla to neni o moc lepsie, to ked clovek pocuje n52ojku, alebo nieco starsie nie priamovstrekove, tak toto mu moze pripadat divne :D zmizne to az po pridani plynu, podoba sa to na dizlovy common rail :) sak uz je to skoro on, len s nizsimi tlakmi :D

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 20. Novembra 2014, 23:03

presne tak - N52 ma super zvuk... s tými vyššími tlakmi a priamym vstrekom je auto zvukovo iné.

Tie vstreky stoja 128€ /ks, čo nie je málo ale ešte ako tak.

p.s. žiaľ už neplatí, že benzín je spoľahlivejší ako diesel. Vidím to tak, že nova generácia moderných benzínových motorov už nie je to, čo niekedy
- žerie viac ako diesel
- servis a vstrekovaće už aj na benzíne
- turbá tiež na všetkých nových benzínoch
- horšie sa predávajú
- nikto nemá skúsenosti so servisom

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 21. Novembra 2014, 00:41

Toto co si napisal je svata pravda a uz to nejaky ten piatok tvrdim.....Bohuzial N52 to skoncilo.....bohuzial.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Novembra 2014, 07:58

Mozem potvrdit. Snad okrem EcoBoostov su dnes uz benziny passé.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných