... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

nykto
Autor témy
Kraj: Zahraničie

E91 vymena turba - zmizne zavijanie?

Utorok, 28. Februára 2017, 16:45

Zdravim. Jaksi eskaluje zavijanie turba a uz je pocut ten typicky zvuk i po zahriati (medzi 1200 az 2000 ot. smerom hore i dole ked idu otacky). Rozhodol som sa, ze turbo vymenim ale bol som zradzovany, ze to turbo bude piskat/zavijat i ked bude nove :) Vyriesi vymena turba za nove ten otravny zvuk alebo nie? :) Doporucuje sa menit k turbu okrem tesneni a oleja este nieco? Vdaka.

dibarbora
Kraj: Žilinský

Re: E91 vymena turba - zmizne zavijanie?

Streda, 1. Marca 2017, 20:41

Skor nez turbo by som najprv skontroloval tesnost tlakoveho potrubia (turbo, ic, sacie potrubie). Potom ide otazka, ide motor do nudzoveho rezimu (chyby plnieceho tlaku, chyba aktuatora)? Berie turbo vela oleja? Az potom vymena/repas turba. K vymene/repasu sa odporuca vymena privodnej hadice tlakoveho oleja, tesnenia, samozrejme novy olej, filter, vycistit olejovu vanu saci kos. Idealne aj preplachnut mazaci kanal k turbu.

nykto
Autor témy

Štvrtok, 2. Marca 2017, 01:38

Myslím, že z nižších otáčok ide "ťažko" hore. (záťah subjektívne porovnávam s rovnako ťažkým autom s o liter menším motorom). Keď je v otáčkach tak je to raketa :) To čo mi vadí je hlavne "ten" zvuk.. Na nudzák nečakám, ani by som to nenechal tak ďaleko zájsť. To zavíjanie teda može byť niečo iné ako naštrbené lopatky alebo voľa?

dibarbora
Kraj: Žilinský

Piatok, 3. Marca 2017, 18:34

Tazko nieco porovnas, treba auto dat na diagnostiku - idealne aj nejake live meranie. Motor sa musi citelne brat od cca 1500 - 1600 otacok.

nykto
Autor témy

Sobota, 1. Apríla 2017, 15:01

Tak po vymene turba, DPF, podtlak ovládania egr + odkarbonovanie, pretesnenie sania = uz žiadne zavijanie ani ine pazvuky. Pomohlo. Teda ešte som zabudol na odlučovač oleja čo odišiel po 10 000 km a dym šiel z pod deklu :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní