Pondelok, 4. Novembra 2013, 16:46
Podobný problém pozoruji i u své E90 325D. Nicméně současně mám vysledováno i následující:
Nasadil jsem pneu , které byly rovnoměrně sjeté na cca 4mm (všechny 4 - Michelin Pilot Exalto 225/45/17). Ujel jsem s nimi "opatrnou jízdou" cca 5000km a jejich stav se téměř nezměnil (možná ubylo 0.5mm ale na všech kolech rovnoměrně)
Poté jsem jel na dovolenou (dva lidé a kufr plný věcí ) cca 2500 km po dálnici a cca 600 km po okreskách na corsice. Myslím si, že cestu po dálnici pneu ustáli bez problému, ale těch 600km po okreskách, které byly hodně ale opravdu klikaté a jezdil jsem po nich celkem ostře se během těchto pár km sjeli vnitřky zadních pneu o cca 2mm, ale současně s vnitřkem se sjel i střed pneu, jen vnější okraj zadních pneu zůstal cca na 3mm. Přední pneu se opět téměř nesjeli.
Poté se na autě provedl chip a chvíli jsem zkoušel výkon a během pár set km se opět střed (na cca 1.6mm) a vnitřek zadních pneu sjel na cca 1.0 mm.
Těsně po nasazení pneu Michelin Pilot Exalto jsem dělal geometrii, takže ta by měla být v pořádku.
Otázka tedy zní: Má agresivní jízdní styl vliv na sjíždění vnitřků pneu?
Jde o to, že pokud se hodně akceleruje, tak si auto "přisedne" a změní se geometrie kol kola jdou do tvaru A, tedy více se sjíždí vnitřek pneu.