... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

whisky
Autor témy
Auto: bmw330XD
Kraj: Trenčiansky

E91 - Filter pevnych castic

Utorok, 24. Augusta 2010, 20:33

Nazdar chalani mam 43 tisic km do vymeny dpf ale hlasi my chybnu spravu a mam navstivyt servis uz som tu vsetko precital o tom ale fakt neviem co je zarucene spravne ci ho vypalyt alebo vykuchat alebo vybrat iste je ze 1500eciek sa my zan nechce dat mam 330xd 130000km r2006 mate niekto konkretnu skusenost
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Streda, 25. Augusta 2010, 17:53, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii

kacniro
Auto: F10 - R1200RT
Kraj: Košický

Re: filter pevnych castic e91

Streda, 25. Augusta 2010, 14:16

ja mam r.v.2006 najazdene 195000km do vymeny dpf filtra 10 000km a zatial mi nič neukazalo. skušal si to vypalit jazdou???

whisky
Autor témy

Re: filter pevnych castic e91

Streda, 25. Augusta 2010, 15:25

Skúšal som 200 po dialnici a stále ukazuje vždy nastartujem a nič po 10km my to vypise chybu dnes som bol v BMW a povedaly že by sa meniť ešte nemal že skúška nútení regeneraciu cez jednotku a uvydia či zábere objednal má na budúci štvrtok tak som zvedavý

Užívateľov profilový obrázok
fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Re: E91 - Filter pevnych castic

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 09:56

pokial nepomoze regeneracia v servise, tak chod cestou vykuchania.. Ten motor splnuje EU4 s filtrom alebo bez filtra, takze na emisiach ti na to nic nemozu povedat.
Ja som odstranil, a po pociatocnych peripetiach s vahou vzduchu, auto taha o moc lepsie, zbiera sa v nizsich otackach a v strednych a vyssich predvadza viac parady.. a s tou cenou filtra nech idu do prdele, za 1500 eur mam naftu skoro na cely rok..

kacniro
Auto: F10 - R1200RT
Kraj: Košický

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 13:12

fuserpietro-ty maš vykuchany dpf filter??? kto ti to robil? ako si s tym spokojny?

whisky
Autor témy

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 18:49

No veru tiež som rozhodnuty ak to nepomôže tak ho dám preč ale neviem kto to zmaze v riadiacke neviete poradiť niekoho spolahlyveho?

fuserpietro

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 20:31

kacniro napísal:
fuserpietro-ty maš vykuchany dpf filter??? kto ti to robil? ako si s tym spokojny?

ano, uz asi 4 mesiace vo vyfuku nic nezavadzia, ziadne chybove hlasky, jednoducho auto si spokojne vrni a hlavne v nizsich otackach kedy nie je tlak vyfukovych plynov tak velky, je poznat ze sa mu lepsie odfukuje a rychlejsie sa zbiera do otacok. za mna jednoznacne ano, robila mi to firma kusok od Brna, najdi si fapoff.cz, majitel je rozumny, da sa s nim dohodnut a vyzna sa v problematike.
whisky napísal:
No veru tiež som rozhodnuty ak to nepomôže tak ho dám preč ale neviem kto to zmaze v riadiacke neviete poradiť niekoho spolahlyveho?

vid spomenuta firma, ale urcite to robi aj niekto na slovensku..

rideo83
Auto: BMW 320D, E90, 2007
Kraj: Prešovský

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:48

Ja mám DPF tiež odstránený, úplne. Ináč chlapi, pri neutrále, za studena mi dymí a smrad ako z Avie :D. fuserpietro, aj tebe to tak smrdí?
Ale spotrebaišla dole a pekne ťahá od spodu.

whisky
Autor témy

Sobota, 4. Septembra 2010, 19:30

Tak v BMW mi nepomohli zevraj ho treba vymeniť ale nie som blbec aby som za to vyvalyltake prachy takze ide von má niekto nejaké foto kde to presne je musím to odstrániť sám a na riadiacku som našiel chlapa čo my to vymaze dajte nejaké foto diky

rideo83

Sobota, 4. Septembra 2010, 19:47

To je úplne zajeb.né pri turbe, hneď za turbom je napojený DPF, prístup nenormálne ťažký, ale demontuješ ho iba z dola, pričom na strane, kde máš ten DPF budeš musieť povoliť os riadenia a trochu ju odtiahnúť, lebo ináč sa nedostaneš ku skrutke, ktorou je uchytený DPF k turbu. No nezabudni najprv poodpájať čidlá, ktoré sú na DPF umiestnené. Véééľa šťastia ti prajem a začni na tom makať hneď od rána, lebo potom to budeš robiť do polnoci.

fuserpietro

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 11:06

rideo83 napísal:
Ja mám DPF tiež odstránený, úplne. Ináč chlapi, pri neutrále, za studena mi dymí a smrad ako z Avie :D. fuserpietro, aj tebe to tak smrdí?
Ale spotrebaišla dole a pekne ťahá od spodu.

nesmrdi, ani nedymi, absolutne vobec :) pokial ti dymi, bude tam nejaka zrada - pocitam ze sw uprava zle urobena. na palubke ti nic nesvieti?
whisky napísal:
Tak v BMW mi nepomohli zevraj ho treba vymeniť ale nie som blbec aby som za to vyvalyltake prachy takze ide von má niekto nejaké foto kde to presne je musím to odstrániť sám a na riadiacku som našiel chlapa čo my to vymaze dajte nejaké foto diky

tak ako pise rodeo, auto na zdvihak, vsetky plasty dole, hned za turbom velka skatula - dpf+katalyzator. rozbrusovackou narusis puzdro, vysekas z neho bordel, vysypes vsetko prec, zavaris CO, hodis naspat, prekodujes sw jednotku, hotovo :)

whisky
Autor témy

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 15:36

Tak dik za instruktas cez týždeň sa na to dám potom dám vedieť ako som to zvládol a dá sa na aute ísť keď ho vykucham a nebude ešte upravená rj ?

rideo83

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 18:06

Absolutne nic mi nesvieti. Len mne sa to videlo normalne, ze smrdi, ved teraz vlastne od motora idu spaliny rovno vonku, bez katalizatora. Ci ti tam dali nejaky oxidacny katalizator, alebo ti nechali nejaku cast DPF neporusenu, myslit , ktora plni funkciu katalizatora?

fuserpietro

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 19:13

whisky napísal:
Tak dik za instruktas cez týždeň sa na to dám potom dám vedieť ako som to zvládol a dá sa na aute ísť keď ho vykucham a nebude ešte upravená rj ?

je možné, že ti bude hádzať do núdzového režimu, pretože budú rozhodené tlaky pred a za DPF..

rideo83 napísal:
Absolutne nic mi nesvieti. Len mne sa to videlo normalne, ze smrdi, ved teraz vlastne od motora idu spaliny rovno vonku, bez katalizatora. Ci ti tam dali nejaky oxidacny katalizator, alebo ti nechali nejaku cast DPF neporusenu, myslit , ktora plni funkciu katalizatora?

DPF je súčasťou katalyzátora, dáš preč samotný filter od DPF (keramika, ako včelie plásty), ale katalyzátor ti ostane, bez neho by si nesplnil emisie (nie som si úplne istý, ak je to inak, opravte ma prosím)

fuserpietro

Utorok, 19. Júla 2011, 09:37

oficialne mozem potvrdit ze aj po odstaneni DPF auto splna parametre vyrobcu a normu EU4, vsetky namerane hodnoty boli v tolerancii.
Namerane mnozstvo pevnych castic 0,78, max. pripustna norma je 1,00.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných