Ahojte, vidím že tu Kortys rieši problém už snád vyše 3 rokov. Celkom by ma zaujímalo či na niečo prišiel za posledný rok.
Mám totižto rovnaký problém

320d 163PS 2006 M47. Kolísanie otáčok za studena (u mna musí byt pod cca 5 stupnov). Nechám auto ležat celú noc na zime ráno pri 0 stupnoch naštartujem. Chvilku svieti kontrolka žhavenia potom motor naštartuje a pri kolísaní otáčok trasie celým autom a otáčky vybehnú nad 1000. Po chvilke alebo po pridaní plynu sa to ustáli a auto funguje normálne. V lete som vymenil žhaviče aj s RJ + oby dva termostaty kedže auto šlo na nejakých 60-70 stupnov. Hladší chod všetko super hovorím si paráda už budu v zime štarty jak lusk. Spotreba klesla z 7,2 na 6,9 (Automat). Prišla zima a tie štarty sú ešte horšie ako minulú zimu. Som s toho neštastný. Turbo po repase, vstreky majú dobré hodnoty. Vymenený olej za Millers. Moje auto absolutne nedymí max v zime chvilku za studena ale to myslím každé auto. Mám zaslepené klapky a DPF regeneruje pravidelne a je v slušnej kondícií.
U mna ešte také bočné, možno s týmto nesúvisiace, príznaky:
- zvýšená spotreba, podla mna nieje normálne že ten motor jazdí za 7 litrov aj ked jazdim ostrejšie. Kamarát má na X5 10 a to jazdí mesto 90% ja jazdím 75% dialnice.
- autíčko lúbi papat olej aj po repase turba cca 1,5 litra na 10 000 km čo mi pride dost
- kolíšu otáčky aj ked už je auto vyhriate napriklad ked stojím na semaforoch strašne slabučko ale je to jemne počut a strašne jemne sa hýbe ručička
- v lete raz som údajne spravil 350km na štvrt nádrže z shell fuelsafe (chvilku som mal pochybnosti o tom či nejaké čidlo nezblblo)
- auto docela slušne smrdí od výfuku, dlhšiu dobu som jazdil na E420CDI z rovnakého roku a to auto vobec nesmrdelo a malo nabehaných 450k takže neuverím argumentu že diesele smrdia
Moja otázka znie:
Máte všetci automat? Ak hej nemože to sposobovat práve ten? že by to bolo hydromeničom alebo niečim v automate?
Mna čaká výmena oleja v automate aj s preplachom pretože už je strašne cítit že prevodovka občas nevie čo má zaradit a potom tam niečo na rychlo šupne síce správne ale je to neprijemné preradenie.
Ak by ste niekto na niečo prišli bol by som vám vdačný. Upenlivo pracujem na tom aby som mal daily 100% kedže s ním docela často cestujeme a robím aj slušnú dávku km ročne. A toto ma fakt ničí.