... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
unknown
Auto: BMW e91 320d
Kraj: Trnavský

Re: E90 rozsirovacie podlozky

Štvrtok, 5. Júla 2012, 20:37

caute

nechcem zakladat dalsiu temu, ale potreboval by som poradit. uz dlhsiu dobu uvazujem nad 20mm podlozkami dozadu, ale stale sa mi akosik nepozdava zadok, mam pocit, ze ho mam nizsie ako ostatne e91 (m-kovy podvozok by som nemal mat) a preto sa bojim, ze by mi to suchalo pri nalozenom aute. Dokonca zadok mam o 2 cm nizsie ako predok (ked som to meral kufor nebol nalozeny ani nikto vzadu nesedel) vid obr., je to normalne? mate to aj vy nizsie? alebo mam uz zle pruziny/tlmice?

dik moc za rady
Prílohy
spolu.jpg

patriotXT
Auto: E91 330xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 6. Júla 2012, 08:20

ja to mam podobne, a mam tam aj podlozky, bez problemov aj pri plne nalozenom aute.

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 00:42

Chalani, aj ja som rozmyslal nad rozsirovacimi podlozkami, kedze uz mi fakt zacinaju vadit tie slonie usi :mrgreen: Neviem presne, ale aky rozmer podloziek by som mohol dat na moje auto a podla coho to mozem posudit. Mam E91 01/2008 318d s original kolesami Double Spoke 156. Moj problem je aj v tom, ze podla tejto stranky http://bmwfans.info/parts/catalog/E91/Touring/Europe/318d-N47/LHD/N/2008/january/browse/wheels/bmw_alloy_wheel_double_spoke_156/#04 maju kolesa rozmer 7JX16 ET 34, ale v technickom preukaze mam pod rozmermi rafikov na naprave napisane 7JX16 ET 31. Pneuamtiky mam 205/55 R16 91H.
Cize moje otazky by teda boli:
Ake mam vlastne rozmery diskov? Je to ET 34 alebo ET 31? Zistim to len tak, ze dam dole koleso a pozriem sa co je vnutri na disku?
Predpokladajme, ze mam naozaj ET 34, ako sa pise na stranke, v tom pripade, ake mozem dat podlozky na zadnu napravu a ake na prednu napravu (ak vobec mozem dat dopredu), tak aby sa vzadu vyplnila ta medzera a bolo to v jednej linii s prednou napravou?
Dakujem vopred.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 21:53

ja mam 16, tusim doppelspeiche 154 ci ako sa volaju, no mal by to byt rovnaky rozmer ako tvoje. ak si videl ako to teraz mam, tak vprddu 10mm cez predlzene srouby a vzadu 20mm cez dvojite sroubovanie.. kolesa nie su uplne zarovno blatnikov, ale je to rozdiel oproti serii a viac som ist nechcel..
mozes posudit podla mojich, ci chces tak alebo viac..

Zastav sa v Antena hitradio, ak pojdes okolo, Trnavska cesta 100/b, ta nova presklena budova, kde sidli FNM, SFZ a Forza, parkujem tam kazdy den..
Subaru WRX STi

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Štvrtok, 13. Septembra 2012, 22:15

Ano, to by malo byt rovnake, oba disky su 7JX16 ET 34 podla ETK. Nemusia byt uplne zarovno blatnikov, ale momentalne su utopene, hlavne zadne kolesa, ale sak to vies aj sam. Ja pracujem v Lakeside Park na Tomasikovej, takze chodim v podstate kazdy den okolo. Dnes som bol v Auto Motiv, takze viem kde je ta presklenna budova. Zajtra by som sa vedel zastavit okolo 14:00. Budes tam? Dakujem.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Piatok, 14. Septembra 2012, 01:02

Ano, budem, cislo v PM. Mozes pozriet aj to najlepsie slovenske radio :)
Boli utopene az velmi, pomohlo to.
Subaru WRX STi

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Sobota, 22. Septembra 2012, 16:59

Kluci jakou zančku podložek máte a jak je máte upevněné? Např co podložky H&R? Jo a máte tam delší šrouby? Nemám s tím zkušenosti tak zjištuji, stojí celkem dost a abych zbytečně nevyhodil peníze..... Díky moc a jaký typ šroubu máte koule nebo kužel?

setik
Auto: BMW 320D e90 M-Paket

Sobota, 22. Septembra 2012, 18:10

Marek-WAR napísal:
Kluci jakou zančku podložek máte a jak je máte upevněné? Např co podložky H&R? Jo a máte tam delší šrouby? Nemám s tím zkušenosti tak zjištuji, stojí celkem dost a abych zbytečně nevyhodil peníze..... Díky moc a jaký typ šroubu máte koule nebo kužel?

Ja si poridil podlozky jenom na zadek , mam je od H&R 2cm se stefty , tudiz ty , kdy pripevnis podlozku srouby na naboj a pote kolo pripevnis srouby na podlozku . Jsem s nemi strasne spokojenej .
BMW e90 320D M-Packet /// Decent Styling <- Přiběh

Marek-WAR

Sobota, 22. Septembra 2012, 18:34

setik napísal:

Ja si poridil podlozky jenom na zadek , mam je od H&R 2cm se stefty , tudiz ty , kdy pripevnis podlozku srouby na naboj a pote kolo pripevnis srouby na podlozku . Jsem s nemi strasne spokojenej .

A existují víc druhu podložek H&R? Já mam po homacku vyrabene podložky a mam dlouhe šrouby a chtěl bych to udělat nějak jinak a nevím právě ty varianty
to pak by měnilo situaci že bych nemusel shánět tak dlouhé šrouby tak ted teda nevím.....

setik

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 12:02

No H&R dela dve varianty a to podlozky pruchozi s dlouhymi srouby nebo podlozky se stefty . Pridal jsem foto , nejsou to podlozky od H&R , ale jenom aby si videl jak vypadaji ty podlozky se stefty , ktere mam , jsou to podlozky stribrne , modre a zlute . Kdyz to objednas od H&R , tak k tomu dostanes i srouby . Navic jsou to tusim jedine homologovane podlozky pro provoz na nasich cestach . Homologaci si muzes stahnout na jejich strankach , jinak je vyrazena na podlozce .
Obrázok

EDIT: pridal jsem ted soubor s homologaci , tak se muzes mrknout
Prílohy
05EUTG015.pdf
(88.14 KiB) 168 stiahnutí

futy
Auto: C180w205
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 13:02

A lepšie sú s predĺženými šrobami al. tie čo idú samostatne podložky a kolá s origo šrobami.
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

Marek-WAR

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 13:43

futy napísal:
A lepšie sú s predĺženými šrobami al. tie čo idú samostatne podložky a kolá s origo šrobami.

Dík kámo už si mě to ujasnil, Které sjou lepší nebo si myslíš? Ty s těmi sefty a nebo dlouhé šrouby? Jestě dotazy 2 kupoval jsi to přímo od výrobce nebo nějaký eshop? a Bezpečtnostní šrouby jak si to řešil? ty máš asi origo když tam máš podložky se sefty ne? Já jsem koupil auto tak tam podložky byli ale jsou to po domacku delane asi a dlouhe šruby a bez bezpečtnostni, zatím teda mam štěstí že kola nikdo neukradl.......

futy
Auto: C180w205
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 13:57

No ja sa pýtam , skúsenosti nemám žiadne, ja som nedával zatial žiadne a tiež by sa mi na zadnú nápravu vošli, tak sa preto pýtam. Robené "na kolene"tam nebudem dávať, ked tak tak tie H&R.
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

setik

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 14:34

Lepsi jsou ty se stefty , nemusis resit prodlouzene srouby a mit tak strach , ze by se ti meli strihnout . Mam original od H&R se stefty , koupene pres e-shop . Koupil jsem si podlozky o sirce 2cm , v baleni byly dve podlozky a 10 sroubu . Srouby , ktere jsou v baleni pouzijes na upevneni podlozky k naboji kola a sve srouby pouzijes , aby si pripevnil kolo do podlozky , tudiz muzes pouzit i svoje bezpecaky.

Marek-WAR

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 16:50

setik napísal:
Lepsi jsou ty se stefty , nemusis resit prodlouzene srouby a mit tak strach , ze by se ti meli strihnout . Mam original od H&R se stefty , koupene pres e-shop . Koupil jsem si podlozky o sirce 2cm , v baleni byly dve podlozky a 10 sroubu . Srouby , ktere jsou v baleni pouzijes na upevneni podlozky k naboji kola a sve srouby pouzijes , aby si pripevnil kolo do podlozky , tudiz muzes pouzit i svoje bezpecaky.

To na tom obrázku co si tam upnul jsou to ty černé? Právě prodejce mě vůbec nic takového nenabízel jen klasicky s dlouhými šruby. Na prek potrebuju 15mm a zadek 30mm. Nemáš někde video treba na youtube jak to vypada? Chapu ze se podložka prišrubuje na naboj kola a pak klasicky k podložce kolo. Kolik je tam pak dir se zavity 20?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných