... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

meszi2
Autor témy
Auto: BMW 318d E90 2007
Kraj: Košický

e90 reproduktory

Pondelok, 17. Januára 2011, 15:21

Zdravym vsetkych.

Chcel by som vymenit reproduktory v aute, mam business autoradio, v zadnom plate 1 par 10 cm reprakov, v prednych dverach take iste 10 cm, vyskace nemam a pod sedadlami tiez neake reproduktory.

Chcel by som do predu 3 pasmovy komponentny set, len neviem aku velkost tych subwoofrov mam pod tymi sedackami a ci by sa to dalo neako zrealizovat. Neviem ako to tam je zapojene. Predpokladam ze tie subwoofre su napajane cez neaku vyhybku alebo mozno externy zosilovac a ostatne reproduktory cez autoradio.

Ak by som tam dal ten 3 pasmovy set tak, ako by som zapojil tie repraky cez troj pasmovu vyhybku. Alebo kupit len zvlast repraky a zapojit ich namiesto povodnych a hotovo. Najviac by ste mi pomohli, ak by niekto vedel ten rozmer tych subwoofrov ktore mam pod sedackamy.

Nechcem to zatial rozoberat az bed budem mat presnu predstavu ako na to a pokupene veci.

Na internete som nasiel informacie aj o zabudovanych 16 cm a o 20 cm reprachoch pod sedackami. Predpokladam ze tie 20cm su ak mas priplatkovu hudbu a radio Profesional alebo Harman/Kardon. RV mojho auta je 12/2007.

Užívateľov profilový obrázok
Georgo
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Re: e90 reproduktory

Pondelok, 17. Januára 2011, 18:43

meszi2 napísal:
Zdravym vsetkych.

Chcel by som vymenit reproduktory v aute, mam business autoradio, v zadnom plate 1 par 10 cm reprakov, v prednych dverach take iste 10 cm, vyskace nemam a pod sedadlami tiez neake reproduktory.

Chcel by som do predu 3 pasmovy komponentny set, len neviem aku velkost tych subwoofrov mam pod tymi sedackami a ci by sa to dalo neako zrealizovat. Neviem ako to tam je zapojene. Predpokladam ze tie subwoofre su napajane cez neaku vyhybku alebo mozno externy zosilovac a ostatne reproduktory cez autoradio.

Ak by som tam dal ten 3 pasmovy set tak, ako by som zapojil tie repraky cez troj pasmovu vyhybku. Alebo kupit len zvlast repraky a zapojit ich namiesto povodnych a hotovo. Najviac by ste mi pomohli, ak by niekto vedel ten rozmer tych subwoofrov ktore mam pod sedackamy.

Nechcem to zatial rozoberat az bed budem mat presnu predstavu ako na to a pokupene veci.

Na internete som nasiel informacie aj o zabudovanych 16 cm a o 20 cm reprachoch pod sedackami. Predpokladam ze tie 20cm su ak mas priplatkovu hudbu a radio Profesional alebo Harman/Kardon. RV mojho auta je 12/2007.

Ja som nasiel, ze pod sedadlami mas 8" subwoofer (t.j. 20cm) a vo dverach mas 100mm repro,

Ak kupis 3 pasmovy set(vacsina s nich je rozmerov 165mm), tak si neviem predstavit kde zabudujes tie 165 mm stredobasy. To nie je ten isty typ reproduktora ako subwoofer, takze ich nemozes vymenit! Pre teba sa z mojho pohladu javi najlepsie volba v kupe 100mm komponentnych reproduktorov (100mm strednotonove + vyskove). Vyskove budes musiet niekde zabudovat, kedze tam na ne asi pripravu nemas spravenu. Na ich zapojenie pouzijes vyhybku co bude k nim.

Subwoofer pod sedackami vymenis asi dost tazko, lebo predpokladam, ze tam nebude vela miesta. Subwoofer potrebuje objem a aj tie male 8" potrebuju okolo 18 litrov bassreflexovej ozvucnice. Takze tam jedine nieco specialne, ale v tom neviem poradit.

Inak keby si mal vela penazi aj toto je riesenie :wink:
http://www.bavariansoundwerks.com/category/261/0/Catalog/
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

valer750
Kraj: Prešovský

Pondelok, 17. Januára 2011, 21:38

takze jedno rozumne riesenie ako to nejak vyriesit je napriklad toto:

http://www.soundquality.sk/index.php?pa ... &Itemid=58

problem u subakov pod sedadlom je, ze su extremne plytke, davaju sa tam v zaklade 16cm repro, v lepsom variante su 20cm...ak nemas vyskace v dverach, tak mas 16cm basaky, tie sa daju vymenit za hore uvedene, alebo mozes z ameriky objednat SWS8 repro...cenovo je to podobne....

problem cislo dva je, ze dverove repro(10cm) je tiez velmi plytke a maximalna montazna hlbka vo dverach je 57mm!!! ak nechces prerabat tapacire...v zaklade nieje ziadny zosilovac, ani vyhybka, teda mozno nejaky kondenzator na stredoch vo dverach...

ja osobne mam kupene dve sady 13cm komponenty JBL GTI a nedam ich, lebo by som musel prerabat calunenie, takze som objednal tu presnu sadu co som ti dal link a uvidime...
...a povodne radio som vyhodil, kedze je zvukovo nahovno a mam ta Pioneer DEH p88RSII...nevyzera to sice bohvieako, ale aj so seriovymi reproduktormi to da sa povedat HRÁ:)))

inak tie "basaky" som montoval do BMW1 a bolo to uz o inych basoch, a islo to cez extra zosilovac...

kazdopadne na bmw forach ludia co si dali tie "Audio System" reproduktory pisali, ze za tie prachy to stoji...
Naposledy upravil/-a valer750 v Pondelok, 17. Januára 2011, 21:47, upravené celkom 1 krát.
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

valer750
Kraj: Prešovský

Pondelok, 17. Januára 2011, 21:40

valer750 napísal:
takze jedno rozumne riesenie ako to nejak vyriesit je napriklad toto:

http://www.soundquality.sk/index.php?pa ... &Itemid=58

problem u subakov pod sedadlom je, ze su extremne plytke(ais 55mm), davaju sa tam v zaklade 16cm repro, v lepsom variante su 20cm...ak nemas vyskace v dverach, tak mas 16cm basaky, tie sa daju vymenit za hore uvedene, alebo mozes z ameriky objednat SWS8 repro...cenovo je to podobne....

problem cislo dva je, ze dverove repro je tiez velmi plytke a maximalna montazna hlbka vo dverach je 57mm!!! ak nechces prerabat tapacire...

ja osobne mam kupene dve sady 13cm komponenty JBL GTI a nedam ich, lebo by som musel prerabat calunenie, takze som objednal tu presnu sadu co som ti dal link a uvidime...
...a povodne radio som vyhodil, kedze je zvukovo nahovno a mam ta Pioneer DEH p88RSII...nevyzera to sice bohvieako, ale aj so seriovymi reproduktormi to da sa povedat HRÁ:)))
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 17. Januára 2011, 22:20

ak tam dávať 8" repro, tak určite na zosik
toto už rádio nerozhýbe
ideálne aj na origo rádio,kvoli vzhľadu, nejaká akt. 3pásmová výhybka a 6k.zosik

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných