... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Breke
Autor témy
Auto: Bmw 318d (e90)
Kraj: Bratislavský

e90 hlasenie defektu

Štvrtok, 23. Júla 2009, 18:45

neviete ako vypnut hlasenie defektu cervenou farbou ....kola maju rovnaku hustotu a defekt nemam a stale mi to tam hlasi...co stym ?
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Black Beatka :)
Obrázok

Duffy

Re: e90 hlasenie defektu

Štvrtok, 23. Júla 2009, 19:45

mas idrive ? ak ano najdes to v menu

ak nie , nastavis si packou pod volantom na ten znak defektu , stlacis raz kratko reset, potom podrzis dlho pokym sa nevyresetuje a WOALA !

Breke
Autor témy

Štvrtok, 23. Júla 2009, 23:14

takze stlacit 1x a potom 2x podrzat ??? lebo som to aj drzal aj tukal ale presne takto ne ...no som zvedavy ci to pojde ...dik za radu
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

Duffy

Piatok, 24. Júla 2009, 05:07

resetoval som to asi 50x a ide to. mas to inac aj v manuale, treba citat.

takze este raz

najprv len raz kratko stlacis , je tam taka sipocka , ta by mala zmiznut alebo sa ukazat , to teraz neviem.

potom podrzis pokial sa to nevyresetuje. WOALA

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 24. Júla 2009, 07:23

mne sa to napr. este ani raz nerozsvietilo... a mam iDrive takze neviem ako zresetovat

Breke
Autor témy

Piatok, 24. Júla 2009, 07:38

jasne duffy ide to ...diky ...ja som to vzdy len drzal alebo len tukal ..nespravil som tuk a drzat 2x ...
mne sa to rozsvietilo lebo som mal dole koleso a ked sa dalo naspat malo inu hustotu a blikol defekt
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

local
Auto: nonBMW

Pondelok, 27. Júla 2009, 15:07

Cau, len si overujem:
Netedekuje nahodou E90 pritomnost defektu snimacom otacok jednotlivych kolies? (ktore su tam kvoli ESP) T.j. v kolese nie je ziaden snimac hustoty tlaku (ako to byva pri systemoch s kontrolou/zmenou tlakou pocas jazdy) ale defekt je detekovany zmenou tvaru kolesa (mensi priemer), ktory sa okamzite premietne do roznej uhlovej rychlosti otacania (samozrejme po osetreni vynimiek ako jazda v zakrute...)

local

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Pondelok, 27. Júla 2009, 15:12

local napísal:
Cau, len si overujem:
Netedekuje nahodou E90 pritomnost defektu snimacom otacok jednotlivych kolies? (ktore su tam kvoli ESP) T.j. v kolese nie je ziaden snimac hustoty tlaku (ako to byva pri systemoch s kontrolou/zmenou tlakou pocas jazdy) ale defekt je detekovany zmenou tvaru kolesa (mensi priemer), ktory sa okamzite premietne do roznej uhlovej rychlosti otacania (samozrejme po osetreni vynimiek ako jazda v zakrute...)

local

v kolese nieje ziaden snimac. naposledy mi detekovalo defekt na runflate po 20km jazdy na defektne.... system na pikachu...

limon4
Auto: e92 330i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Júla 2009, 16:46

myslim,ze je snimac na kazdej naprave respektive na kazdom ramene je taka mala haluz a ta snima pokles vysky...
raz ked som mal auto na zdvyhaku tak som sa nato pytal mechanika..povedal,ze je to tam koli defektu a hlaseni...
e92 330i
e90 330i EX
e46 330d EX

Duffy

Pondelok, 27. Júla 2009, 18:14

local napísal:
Cau, len si overujem:

local

presne ako pises. kokotiny na Ntu . mali dat normalne miesto na rezervu a bolo by. pici aj z BMW kokotmi mnichovskymi

limon4
Auto: e92 330i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Júla 2009, 19:30

asi kupim truhlu a budem ju nosit na streche.. \:D/
e92 330i
e90 330i EX
e46 330d EX

local

Utorok, 28. Júla 2009, 13:33

limon4 napísal:
asi kupim truhlu a budem ju nosit na streche.. \:D/

No ked sa bavime o tych defektoch, je defekt pneumatiky taky bezny? Ja jazdim cez 10 rokov, najazdene kilometre neviem (budu to statisice podla aut co som uz zodral), ale zatial som sa s defektom nestretol. Je to sice blbe, ale neviem ci by som ho pri jazde aj poznal, zvlast ak by sa jednalo o "pomaly" defekt.

Mne osobne teda rezerva vobec nechyba, pride mi to rovnako zbytocne ako vozit si so sebou komplet nastrojovu sadu, lebo keby nieco... Ale zasa na druhu stranu pokial niekto jazdi mimo civilizacie, tak je asi praktickejsie prehodit si rezervu sam ako cakat na zltych anjelov.

Mne osobne sa celkom paci pristup BMW - mas runflaty, ked mas defekt, dojdes na najblizsiu benzinku a zavolas si zltych anjelov, ked si drsnak, tak si kludne prehod aj normalne gumy a nos so sebou rapid kit. Vlacit koleso, ktore nepouzijem 10 rokov mi pride zbytocne.

Myslim ze v zapadnej Europe (teda primarny trh BMW) by 90% BMW ownerov pri defekte jednoducho zavolalo najblizsi servis a nechalo si defekt opravit na mieste, miesto toho aby sa mazalo s heverom.

local

Duffy

Utorok, 28. Júla 2009, 13:40

local napísal:

No ked sa bavime o tych defektoch, je defekt pneumatiky taky bezny? Ja jazdim cez 10 rokov, najazdene kilometre neviem (budu to statisice podla aut co som uz zodral), ale zatial som sa s defektom nestretol. Je to sice blbe, ale neviem ci by som ho pri jazde aj poznal, zvlast ak by sa jednalo o "pomaly" defekt.

Mne osobne teda rezerva vobec nechyba, pride mi to rovnako zbytocne ako vozit si so sebou komplet nastrojovu sadu, lebo keby nieco... Ale zasa na druhu stranu pokial niekto jazdi mimo civilizacie, tak je asi praktickejsie prehodit si rezervu sam ako cakat na zltych anjelov.

Mne osobne sa celkom paci pristup BMW - mas runflaty, ked mas defekt, dojdes na najblizsiu benzinku a zavolas si zltych anjelov, ked si drsnak, tak si kludne prehod aj normalne gumy a nos so sebou rapid kit. Vlacit koleso, ktore nepouzijem 10 rokov mi pride zbytocne.

Myslim ze v zapadnej Europe (teda primarny trh BMW) by 90% BMW ownerov pri defekte jednoducho zavolalo najblizsi servis a nechalo si defekt opravit na mieste, miesto toho aby sa mazalo s heverom.

local

suhlasim.

ALE , ked proste chcem tu rezervu , tak by nemal byt problem mi ju tam od vyroby navolit. RFT nech si strcia do riti , to je ta najhorsia vec akou sa pustili. a ver mi , nie je nic lepsie ako ked dostanes debilny defekt, co je banalita a koli tomu musis zavolat zltych kokotov a calovat ? to je taky problem auto zdvihnut a odsrubovat 5 srobov ? wtf ?

Duffy

Utorok, 28. Júla 2009, 13:43

Duffy napísal:

suhlasim.

ALE , ked proste chcem tu rezervu , tak by nemal byt problem mi ju tam od vyroby navolit. RFT nech si strcia do riti , to je ta najhorsia vec akou sa pustili. a ver mi , nie je nic lepsie ako ked dostanes debilny defekt, co je banalita a koli tomu musis zavolat zltych kokotov a calovat ? to je taky problem auto zdvihnut a odsrubovat 5 srobov ? wtf ?

mame doma uplne novy S classe , auto v plnke za velmi vela penazi , kde majitelia su z tych lepsie zarabajucich , otvoris zadny kufor , nadvihnes podlahu a tam sa na teba usmieva krasna uzka rezerva , zdvihak , kluce. ked si dostatocne sprosty , tak ani nevies ze tam nieco je , nikomu to nezavadzia a vaha tych veci je asi taka , ako poriadny SUBWOOFER ! :))
to mas to iste ,ako z mierkou oleja. ved ked ti blinke kontrolka , navstivis predsa servis nie ? alebo je jednoduchsie proste vytiahnut mierku , cheknut a popripade doliat ? Nemam rad , ked ma vec za velmi vela korun obmedzuje

local

Utorok, 28. Júla 2009, 16:05

hej, v tom mas asi pravdu. Na druhu stranu je trojkove bmw na tom s kufrom uz dost tak biedne, a s S klasse by som to vobec neporovnaval... ved to je rozmerovo uplne ina liga. chcel som tym len povedat, ze bmw cielova skupina asi vymenu defektu sama neriesi a ani nebude a aj sam poznam X ludi co by sa hevera nedotkli ani omylem.

zial, ty ako automobilovy nadsenec, si prilis specificky zakaznik, aby sa BMW oplatilo riesit ulozenie rezervy. no a RFT? ja osobne ich nepouzivam, ale vyskusal som si ich a nejako mi neprekazali. zasa na druhu stranu ak by som zil na Slovensku, v zivote by som si nekupil sportovu limuzinu, ale len nejaku plecku alebo nejake lacne SUV, ktore stav slovenskych ciet dokaze prekusnut. jazdil som teraz chvilku po Slovensku a RESPEKT pre vsetkych co sa po SK cestach vyberu na RFT. ale to uz je na inu story...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných