... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
local napísal:Cau, len si overujem:
Netedekuje nahodou E90 pritomnost defektu snimacom otacok jednotlivych kolies? (ktore su tam kvoli ESP) T.j. v kolese nie je ziaden snimac hustoty tlaku (ako to byva pri systemoch s kontrolou/zmenou tlakou pocas jazdy) ale defekt je detekovany zmenou tvaru kolesa (mensi priemer), ktory sa okamzite premietne do roznej uhlovej rychlosti otacania (samozrejme po osetreni vynimiek ako jazda v zakrute...)
local
local napísal:Cau, len si overujem:
Netedekuje nahodou E90 pritomnost defektu snimacom otacok jednotlivych kolies? (ktore su tam kvoli ESP) T.j. v kolese nie je ziaden snimac hustoty tlaku (ako to byva pri systemoch s kontrolou/zmenou tlakou pocas jazdy) ale defekt je detekovany zmenou tvaru kolesa (mensi priemer), ktory sa okamzite premietne do roznej uhlovej rychlosti otacania (samozrejme po osetreni vynimiek ako jazda v zakrute...)
local
limon4 napísal:asi kupim truhlu a budem ju nosit na streche..
local napísal:
No ked sa bavime o tych defektoch, je defekt pneumatiky taky bezny? Ja jazdim cez 10 rokov, najazdene kilometre neviem (budu to statisice podla aut co som uz zodral), ale zatial som sa s defektom nestretol. Je to sice blbe, ale neviem ci by som ho pri jazde aj poznal, zvlast ak by sa jednalo o "pomaly" defekt.
Mne osobne teda rezerva vobec nechyba, pride mi to rovnako zbytocne ako vozit si so sebou komplet nastrojovu sadu, lebo keby nieco... Ale zasa na druhu stranu pokial niekto jazdi mimo civilizacie, tak je asi praktickejsie prehodit si rezervu sam ako cakat na zltych anjelov.
Mne osobne sa celkom paci pristup BMW - mas runflaty, ked mas defekt, dojdes na najblizsiu benzinku a zavolas si zltych anjelov, ked si drsnak, tak si kludne prehod aj normalne gumy a nos so sebou rapid kit. Vlacit koleso, ktore nepouzijem 10 rokov mi pride zbytocne.
Myslim ze v zapadnej Europe (teda primarny trh BMW) by 90% BMW ownerov pri defekte jednoducho zavolalo najblizsi servis a nechalo si defekt opravit na mieste, miesto toho aby sa mazalo s heverom.
local
Duffy napísal:
suhlasim.
ALE , ked proste chcem tu rezervu , tak by nemal byt problem mi ju tam od vyroby navolit. RFT nech si strcia do riti , to je ta najhorsia vec akou sa pustili. a ver mi , nie je nic lepsie ako ked dostanes debilny defekt, co je banalita a koli tomu musis zavolat zltych kokotov a calovat ? to je taky problem auto zdvihnut a odsrubovat 5 srobov ? wtf ?