... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

RudyJames
Autor témy
Auto: Subaru WRX STi
Kraj: Bratislavský

E90 (FL) - vibrujuca radiaca paka

Utorok, 17. Novembra 2009, 01:05

dnes som prebral nove e90 a prekvapila ma trasuca sa paka na volnobehu ale neprestava ani pri zaradenej rychlosti... ide o novy facelift model, M radiaca paka rolu hrat nebude...
je to tak na kazdom?!
Subaru WRX STi

Užívateľov profilový obrázok
barabas
Kraj: Žilinský

Re: E90 (FL) - vibrujuca radiaca paka

Utorok, 17. Novembra 2009, 09:14

kup si automat, nebude klepat :)
nemal si studeny motor?

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Utorok, 17. Novembra 2009, 09:34

barabas napísal:
kup si automat, nebude klepat :)

tak tak, páka sa trasie, preto my prezieraví nekvedláme

Duffy

Utorok, 17. Novembra 2009, 10:03

fuserpietro napísal:

:))

rosky
Auto: 250T D,944,993
Kraj: Prešovský

Utorok, 17. Novembra 2009, 10:05

BMW zacina od 6 valcov a vyssie
Stvorvalce sa trosku trasu :wink:
PORSCHE

MatoE90

Utorok, 17. Novembra 2009, 13:33

Ano - je to dosť kritizovaná vec na E90, spomína sa to takmer vo všetkých testoch a počul som to od viacerých majiteľov, ešte intenzívnejšie je to pri naftovom motore, hlavne 4-valci. 6-valec na tom je omnoho lepšie, tam sú však vybrácie cítiť zase na volante, pri volnobežných otáčkach - hovorím len o E90.

Treba sa na to pozrieť z tej stránky, že BMW nie je Mercedes, nie je to primárne luxusné auto, ale je zamerané na ŠPORT a DYNAMIKU preto nie je tak odizolované, aby vodič na aute cítil čo sa s ním na ceste deje.
BMW E46 320dA EX
BMW E92 330xdA EX
BMW E90 318i
Jaguar XF

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 17. Novembra 2009, 15:22

problem je v motore, mne nic netrasie... pripadne ak je auto uplne nove moze sa to este upravit;)

RudyJames
Autor témy

Utorok, 17. Novembra 2009, 15:41

podla predajcu je to u E90 bezne, no chcel som sa spytat priamo majitelov tu, dakujem za odpovede K VECI... :wink:

barabas - automat nechcem, rad sa s tym hram sam... studensi uz byt ani nemohol, bolo to prve nastartovanie auta od vyroby :lol: prekvapilo ma to hned v predajni... dnes som najazdil 250km a nastastie to uz prestalo, mam pocit, ze sa to ustaluje, uz sa jemnejsie chveje a hlavne pri volnobehu

rosky - ano a mozeme pokracovat, ze bmw zacina od 750i a tak dalej... som student a rolu hrala u mna aj cena, za 2-litrove nove bmw3 dat 23.990 Eur je prijemne :smile: navyse 6-valec do BA nepotrebujem, mna zase tesi priemerna sporteba 5,9 l a to pri zabehu (70% BA, 30% okresne cesty) a s vypnutym auto start-stop systemom...

MatoE90 - dakujem za uistenie, ze to nie je nic nezvycajne :wink: inak auto slape perfektne, preto ma to zarazilo ked sa tak roztriasla radiaca paka...

Martin46 - ano, auto je uplne nove, v juli objednane, koncom septembra dovezene, az vcera som ho preberal, tak je to vsetko pre mna nove, uz dnes sa to zlepsilo a dufam teda, ze to zostane bez trasenia

uz len keby som nemusel ten auto start-stop vypinat po kazdom nastartovani... potom sa cudujem, co mi skape motor :roll:
Subaru WRX STi

alfi666

Utorok, 17. Novembra 2009, 16:32

RudyJames napísal:
som student a rolu hrala u mna aj cena, za 2-litrove nove bmw3 dat 23.990 Eur je prijemne :smile:

Sorry za OT, ale tato hlaska ma dostala :lol: .... kua uz som pochopil co robim zle - pracujem - asi sa vratim studovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

rosky
Auto: 250T D,944,993
Kraj: Prešovský

Utorok, 17. Novembra 2009, 20:56

rosky napísal:
BMW zacina od 6 valcov a vyssie
Stvorvalce sa trosku trasu :wink:

Neber to ako urazku, ale radovy 6valec patri medzi najlepsie vyvazene motory preto BMW im zostalo verne a nepreslo na Veckove 6valce. Samozrejme ze aj 4 valcove BMW su BMW napriklad E30 M3 je dodnes spickovy motor. Samozrejme ze mnohe vibracie sa pocas zabehu ustalia popripade stratia.
K tomu ze ako student si kupujes nove BMW ...
Tak vela zdaru a vela stasnych km. :D
PORSCHE

RudyJames
Autor témy

Utorok, 17. Novembra 2009, 21:04

alfi666 napísal:
Sorry za OT, ale tato hlaska ma dostala :lol: .... kua uz som pochopil co robim zle - pracujem - asi sa vratim studovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: v tom to bude... osobnejsie info tu rozoberat nebudem (zvlast v teme o radiacej pake; len som chcel poukazat, ze ani limit nebol neobmedzeny), takze kto sa chce nieco spytat, osobnou spravou :wink:

poprosim bez OT, aby som nezakladal do buducna zbytocne dalsiu temu, tak pouzijem tuto na dalsie otazky

rosky napísal:
Neber to ako urazku, ale radovy 6valec patri medzi najlepsie vyvazene motory preto BMW im zostalo verne a nepreslo na Veckove 6valce. Samozrejme ze aj 4 valcove BMW su BMW napriklad E30 M3 je dodnes spickovy motor. Samozrejme ze mnohe vibracie sa pocas zabehu ustalia popripade stratia.
K tomu ze ako student si kupujes nove BMW ...
Tak vela zdaru a vela stasnych km. :D

EDIT: dakujem, uz neberiem :wink: ja chapem, ze 6-valec je lepsi, ako kazda drahsia moznost, no chcel som nove auto a ceny 6-valcov su niekde inde, zvlast ked ide o auto na 90% do mesta... ma to aspon 143 koni a taha slusne, uvidime, co bude neskor... ad. student vid. vyssie
dakujem, tiez dufam, ze bude sluzit co najlepsie
Naposledy upravil/-a RudyJames v Streda, 18. Novembra 2009, 10:21, upravené celkom 1 krát.
Subaru WRX STi

barabas
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Novembra 2009, 07:28

fuserpietro napísal:

nekvedláme? wtf? ta hutor po slovensky ;)

Petooo
Auto: E90 316i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 11. Decembra 2009, 05:28

Ta paka prekvapila aj mna,robilo to hlavne pri startovani,ze sa tak zatriasla..Ale mam okolo 5000km a uz to prestalo...

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Piatok, 11. Decembra 2009, 13:16

Rudy - neda sa ten start stop vyradit poistkou ?? podla mna je to strasna blbost a zbytocnost.

prevezem ta na automate a uvidis ako moc moc sa s tym da vyhrat... radenie pod volantom je samozrejmost...

automat je dobry aj na spotrebu... na 335 jazdim ako na diesli... nad 1500ot motor nevytocim - teda automat hned radi, preto aj dobra spotreba... pri manualnom rezime to podstatne viacej papa

RudyJames
Autor témy

Piatok, 11. Decembra 2009, 16:07

Peppo - asi by sa dal, vyriesilo by to to otravne vypinanie po kazdom startovani, no nechcem zasahovat do auta ani hranim sa s poistkami... po zabehu mi auto start/stop vadit nebude, zapina sa len ked sa naozaj vyuzije a nebude skodit... teraz som som niekedy zabudol vypnut, tak az po cca. 15 minutach jazdy, ked sa zohrial motor, tak sa vypol motor... na co som samozrejme v zmatku zareagoval vypnutim funkcie a manualnym nastartovanim :mrgreen:

to mas pravdu, testovaciu jazdu som mal na automate, uznavam, ze ma svoje vyhody, ale mne ta paka chyba a nudim sa bez toho... zvlast ta kratka M paka sa mi paci...

mne uz pred 2000 ot hlasi, ze mam preradit, niekedy aj o 2 stupne vyssie, ked mam 2500... je to cele zamerane na ekonomiku jazdy, ale ja nerad chodim na nizsich otackach pod 2000, motor tam nema pruznost a ani ho nechcem dusit... spotrebu mam tusim 6,3 l / 100 km, co som sam prekvapeny, kedze je to viac menej cisto v meste po BA a po zabehu by mala este klesnut... co sa ale asi nestane, lebo ho uz nebudem vzdy drzat pod 3000 ot :mrgreen:

335i je uz niekde inde, ten tah asi poznat =P~
Subaru WRX STi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných