... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

duotone28
Autor témy
Auto: E91 / 320d
Kraj: Bratislavský

E90 - automaticka klimatizacia (winter seasson)

Sobota, 20. Novembra 2010, 09:12

Neviete poradit, ktory rezim ventilacie je vhodne na zimne obdobie? Obycajny rezim bez klimatizacie so zapnutou moznostou automatickej cirkulacie, alebo rezim AUTO, ktory automaticky zapina klimatizaciu a rovno aj vykuruje (aspon tak pisali v manualy - ze pre vsetky rocne obdobia)??? Ak sa teda pouzije ten rezim AUTO s klimou, nema to markantny vpliv na spotrebu auta, kedze klimatizacia je stale v polohe "on"? dik

Joe1980
Auto: BMW 318d E90
Kraj: Banskobystrický

Re: E90 - automaticka klimatizacia (winter seasson)

Sobota, 20. Novembra 2010, 13:51

Toto by zaujimalo aj mna, nakolko mne pri spustení režimu AUTO klimu nezapina(teda neviem ako si prisiel na to že ju zapne, tým že zasvieti kontroka zapnutej klimy?)tak ja jazdim len na tom režime AUTO.Ale mam aj Toyotu a tam tiež jazdim na rež. AUTO a klimu mi ku tomu nezapne(teda kontrolka nesvieti) tu si zapnem sam v lete.
Mna by tiež zaujimalo, aky ma vyznam to kolečko na regulaciu teploty pri strednych vyduchoh vzduchu, ten mam mat nastavený na stred alebo kde?To akože ked si ho nastavim na studeny vzduch(modre poličko) tak mi bude stale fukat studeny vzduch bez rozdielu čo je nastavene na displayi?
Má vyznam použivať tu automaticku cirkulaciu vzduchu, jazdite na nej stale alebo si ju vypinate?

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 00:33

ja ked prepnem na AUTO, tak mi klimu zapne len niekedy [zrejme podla teploty, alebo ked sa rosi sklo].
Inak mam klimu v tychto mesiacoch furt vypnutu, nevidim dovod ju zapinat.
A to kolecko hore pri vetrakoch zaujima aj mna...na kereho andela tam je, ked si teplotu regulujem nizsie koleckami na teplotu pre obe zony??? :?: :?:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 09:58

to kolecko je na to aby si si miesal studeny-teply vzduch a tym urcoval teplotu vzduchu kt fuka do tvare, mozes to dat na min. teda bude fukat vzduch z vonka alebo na max. a vtedy bude fukat horuci vzduch. v ostatnych autach to mas poriesene tak, ze to kolecko tam nie je a zo strednych vyduchov tu fuka vlazny vzduch, kvoli bdelosti sofera alebo tak nejak (teda nikdy nefuka max. ohriaty vzduch) :-k toto som niekde cital, neviem potvrdit na 100% :roll:
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Joe1980

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 11:59

Chalani ked mam zapnute režim AUTO čo mam viacmenej stale zapnute, tak si myslite že mi ide automaticky aj klima?Ja jazdim stale na režime AUTO s tym že by to malo same regulovať teplotu v interiery podla navolenej teploty a nemyslim si že ku tomu je potrebne aby to same zaplo klimu, možno v lete, ale v lete si napr. klimu ked je teplo zapnem sam a mam zapnuty režim AUTO aj klimu. Inak ked dam fukat vzduch na predne okno tak vtedy mi klimu zapne same aby sa odrosilo. Ja si myslím že ked je režim AUTO zapnuty tak to reguluje teplotu v aute ale bez pomoci klimy, teda neviem aspon mne sa to tak javí.

Joe1980

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 11:59

Chalani ked mam zapnute režim AUTO čo mam viacmenej stale zapnute, tak si myslite že mi ide automaticky aj klima?Ja jazdim stale na režime AUTO s tym že by to malo same regulovať teplotu v interiery podla navolenej teploty a nemyslim si že ku tomu je potrebne aby to same zaplo klimu, možno v lete, ale v lete si napr. klimu ked je teplo zapnem sam a mam zapnuty režim AUTO aj klimu. Inak ked dam fukat vzduch na predne okno tak vtedy mi klimu zapne same aby sa odrosilo. Ja si myslím že ked je režim AUTO zapnuty tak to reguluje teplotu v aute ale bez pomoci klimy, teda neviem aspon mne sa to tak javí.

Kallon

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 13:34

Joe1980 napísal:

chalani riesite to jak keby to bola najzlozitejsia funkcia v aute. fukare maju nasledovne funkcie:
1. AUTO rezim - sam si reguluje prietok cez jednotlive prieduchy podla zvolenej teploty
- v tomto rezime si mozete manualne zapinat/vypinat klimu

2. manulna distribucia vzduchu - tlacidlami smerujes distribuciu vzduchu a prietok vzduchu
P.S.: auto distribuciu vzduchu zapnete tlacidlom AUTO, avsak sa automaticky zapne aj klima, a opat ju mozete manualne zapinat/vypinat
AUTO rezim si pamata ci bola zapnuta/vypnuta klima a teda si klimu nemusis zapinat/vypinat po kazdom nastartovani auta
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Joe1980

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 15:56

To Kallon:
Takže AUTO režim ovlada aj zapinanie a vypinanie klimy alebo len distribuciu vzduchu?Ako viem ci ked stlacim tl. AUTO tak mi klimu zapne alebo zostane vypnuta, len podla toho svetielka na kontrolke A/C? Teraz jazdim na rež. AUTO a tl. klimy nesvieti tj. klima je vypnuta?Ty to mavas teraz v zime ako nastavene?

Kallon

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 16:46

Joe1980 napísal:
To Kallon:
Takže AUTO režim ovlada aj zapinanie a vypinanie klimy alebo len distribuciu vzduchu?Ako viem ci ked stlacim tl. AUTO tak mi klimu zapne alebo zostane vypnuta, len podla toho svetielka na kontrolke A/C? Teraz jazdim na rež. AUTO a tl. klimy nesvieti tj. klima je vypnuta?Ty to mavas teraz v zime ako nastavene?

AUTO rezim len zapina klimu alebo napr. ak v lete jazdis bez zapnutej klimy a nastavis si nizku teplotu tak ti zapne aj klimu ked je potrebne aby dosiahol pozadovanu teplotu v interieri (opacne to neplati, teda klimu nevypina [-X )

Klima ti bezi ci uz v AUTO alebo manual rezime len ak svieti LED klimy

Ja jazdim v AUTO rezime, teraz v zime mam vypnutu klimu, teda nesvieti mi LED a volim si len teplotu na paneli
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

chch
Auto: E91 318i ED
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 07:19

Dovolim si nesuhlasit s niektorymi predoslymi nazormi. Zatlacenie AUTO, a nasledne rozsvietenie sa LEDky klimatizacie neznamena, ze kompresor klimatizacie je v cinnosti. Znamena to len tolko, ze ak to bude potrebne (vyzadovana teplota je nizsia ako namerana), tak sa kompresor elektronicky pripoji, a zacne pracovat (odparovanie chladiva do vyparnika). Samozrejme je nutnostou pre tento predpoklad este namerana vonkajsia teplota vyssia ako pozadovana vnutri.

Kolecko medzi vyduchmi je sakra dobra vec, som rad ze ho tam mam. V aute mam nastavenu fixnu teplotu (nieco medzi 21 a 22°C), a koleckom regulujem pocitovu teplotu, ktora sa meni dlzkou cesty, unavou, svietenim slnka, atd. Koleckom treba narabat jemne, v zimnom obdobi zacinam jazdu s natocenim do cerveneho (cca do 70%), a postupne pribudajucimi kilometrami ho presuvam az niekde smerom k stredu.

Kolecko zaroven miesa pomer cerstveho a vnutorne cirkulovaneho vzduchu, cim viac ho natocite do stran, tym menej cerstveho vzduchu bude primiesavat, ked bude v strede, bude primiesavat maximum vzduchu zvonka.

voMacK

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 20:27

ja mam este jeden problem...nech mam cokolvek stlacene, ci nastavene..vzdy mi pusta vzduch aj zvonku..to je obvzlast neprijemen, ked mam zapnuty len vnutorny okruh [aspon si to myslim], a ide predo mnou nakladiak, co smradi jak svina..a tie jeho vypary mi idu do kabiny...
mam automaticku dvoj zon klimu...
-- P.R.

chch

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 22:53

voMacK napísal:
ked mam zapnuty len vnutorny okruh [aspon si to myslim], a ide predo mnou nakladiak, co smradi jak svina..a tie jeho vypary mi idu do kabiny...
mam automaticku dvoj zon klimu...

Vnutorna cirkulacia ma 2 mody, jeden je tzv. automaticky, a druhy 'natvrdo'. Ked zapnes automaticku vnutornu cirkulaciu, tak je dovnutra vpustana cast vzduchu zvonka, a jeho cistota je merana (neviem ako). V pripade ze je vzduch cisty, tak ho vpusti dnu, ked nie, tak nepusti. Neviem ako to vyhodnocuje, nestudoval som to. Vnutorna cirkulacia natvrdo zavrie vsetky vstupne klapky a naozaj cirkuluje iba vzduch vnutri.

Rozdiel medzi tymito dvoma modmi je viditelny na jednotke klimatizacie, ak ti svieti ukazovatel vnutornej cirkulacie s pismenkom A, mas zapnutu automaticku cirkulaciu, a je mozne ze dostavas dnu znecisteny vzduch lebo je vyhodnoteny ako cisty. Ak stlacis gombik druhykrat, ostane iba svietit symbol vnutornej cirkulacie a zarucene ziaden vonkajsi vzduch dnu nejde. Ak mas multifunkcny volant, tak na volante sa tlacidlom vnutornej cirkulacie zapina iba mod natvrdo, automaticky mod sa preskakuje.

Skus zapnut vnutornu cirkulaciu bez automatickeho rezimu, v tom pripade by dnu ziadne smrady ist nemali, na mojom aute to tak je, moze ist predo mnou hocaka Avia so zapnutymi signalnymi dymovnicami :)

Ak ti napriek tomu ide dnu smrad, mas to pokazene, servis.

voMacK

Pondelok, 29. Novembra 2010, 08:59

hej s tou funkcionalitou som oboznameny a malo by to fungovat presne ako hovoris...zial to je ten problem, ze aj ked to zapnem natvrdo...nejake splodiny mi idu do kabiny zvonku stale...
nejake tipy v com moze byt problem?
-- P.R.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 29. Novembra 2010, 11:00

chch napísal:

Vnutorna cirkulacia ma 2 mody, jeden je tzv. automaticky, a druhy 'natvrdo'. Ked zapnes automaticku vnutornu cirkulaciu, tak je dovnutra vpustana cast vzduchu zvonka, a jeho cistota je merana (neviem ako). V pripade ze je vzduch cisty, tak ho vpusti dnu, ked nie, tak nepusti. Neviem ako to vyhodnocuje, nestudoval som to. Vnutorna cirkulacia natvrdo zavrie vsetky vstupne klapky a naozaj cirkuluje iba vzduch vnutri.

Rozdiel medzi tymito dvoma modmi je viditelny na jednotke klimatizacie, ak ti svieti ukazovatel vnutornej cirkulacie s pismenkom A, mas zapnutu automaticku cirkulaciu, a je mozne ze dostavas dnu znecisteny vzduch lebo je vyhodnoteny ako cisty. Ak stlacis gombik druhykrat, ostane iba svietit symbol vnutornej cirkulacie a zarucene ziaden vonkajsi vzduch dnu nejde. Ak mas multifunkcny volant, tak na volante sa tlacidlom vnutornej cirkulacie zapina iba mod natvrdo, automaticky mod sa preskakuje.

Skus zapnut vnutornu cirkulaciu bez automatickeho rezimu, v tom pripade by dnu ziadne smrady ist nemali, na mojom aute to tak je, moze ist predo mnou hocaka Avia so zapnutymi signalnymi dymovnicami :)

Ak ti napriek tomu ide dnu smrad, mas to pokazene, servis.

Vidím,že máme nového člena...... =D> =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

chch

Pondelok, 29. Novembra 2010, 13:07

TT-SIMIK napísal:
Vidím,že máme nového člena...... =D> =D>

Pasivne citam toto forum uz cca rok, precital som aj kvantum prispevkov z archivu. Prihlasil som sa nedavno, lebo je priemerna uroven komunikacie na tomto fore zial velmi uboha a povedal som si ze ak chcem aby sa podvihla, nestaci len citat ale treba sa o to pricinit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní