... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Joe1980 napísal:Chalani ked mam zapnute režim AUTO čo mam viacmenej stale zapnute, tak si myslite že mi ide automaticky aj klima?Ja jazdim stale na režime AUTO s tym že by to malo same regulovať teplotu v interiery podla navolenej teploty a nemyslim si že ku tomu je potrebne aby to same zaplo klimu, možno v lete, ale v lete si napr. klimu ked je teplo zapnem sam a mam zapnuty režim AUTO aj klimu. Inak ked dam fukat vzduch na predne okno tak vtedy mi klimu zapne same aby sa odrosilo. Ja si myslím že ked je režim AUTO zapnuty tak to reguluje teplotu v aute ale bez pomoci klimy, teda neviem aspon mne sa to tak javí.
Joe1980 napísal:To Kallon:
Takže AUTO režim ovlada aj zapinanie a vypinanie klimy alebo len distribuciu vzduchu?Ako viem ci ked stlacim tl. AUTO tak mi klimu zapne alebo zostane vypnuta, len podla toho svetielka na kontrolke A/C? Teraz jazdim na rež. AUTO a tl. klimy nesvieti tj. klima je vypnuta?Ty to mavas teraz v zime ako nastavene?
voMacK napísal:ked mam zapnuty len vnutorny okruh [aspon si to myslim], a ide predo mnou nakladiak, co smradi jak svina..a tie jeho vypary mi idu do kabiny...
mam automaticku dvoj zon klimu...
chch napísal:
Vnutorna cirkulacia ma 2 mody, jeden je tzv. automaticky, a druhy 'natvrdo'. Ked zapnes automaticku vnutornu cirkulaciu, tak je dovnutra vpustana cast vzduchu zvonka, a jeho cistota je merana (neviem ako). V pripade ze je vzduch cisty, tak ho vpusti dnu, ked nie, tak nepusti. Neviem ako to vyhodnocuje, nestudoval som to. Vnutorna cirkulacia natvrdo zavrie vsetky vstupne klapky a naozaj cirkuluje iba vzduch vnutri.
Rozdiel medzi tymito dvoma modmi je viditelny na jednotke klimatizacie, ak ti svieti ukazovatel vnutornej cirkulacie s pismenkom A, mas zapnutu automaticku cirkulaciu, a je mozne ze dostavas dnu znecisteny vzduch lebo je vyhodnoteny ako cisty. Ak stlacis gombik druhykrat, ostane iba svietit symbol vnutornej cirkulacie a zarucene ziaden vonkajsi vzduch dnu nejde. Ak mas multifunkcny volant, tak na volante sa tlacidlom vnutornej cirkulacie zapina iba mod natvrdo, automaticky mod sa preskakuje.
Skus zapnut vnutornu cirkulaciu bez automatickeho rezimu, v tom pripade by dnu ziadne smrady ist nemali, na mojom aute to tak je, moze ist predo mnou hocaka Avia so zapnutymi signalnymi dymovnicami :)
Ak ti napriek tomu ide dnu smrad, mas to pokazene, servis.
TT-SIMIK napísal:Vidím,že máme nového člena......![]()