... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
fuserpietro napísal:Pri náhodnom prechádzaní internetom som narazil na isté nemecké fórum, a zaujala ma téma kde chlapík denné svietenie pomocou nie úplne obyčajných LED žiaroviek. Thread je síce starý, ale chlapík tam má odkazy na svoje stránky aj na webshop kde tento systém predáva, spolu s inými vychytávkami.
Link na fórum je tu (znalosť nemčiny potrebná):
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic174915_Tagfahrlicht_E90_E91_mit_Coronaringe!_Erfolg!_3er_BMW_-_E90___E91___E92___E93.html
a na webshop:
http://walter-elektronik.dynalias.com/catalog/index.php?cPath=7&osCsid=d49a44b5e92f2986eb71f5db47a8b2f8
ak by mal niekto záujem, mohli by sme urobiť hromadnú objednávku. Cena takisto nie je zlá, za 100 éčok pošetriť xenóny.
fuserpietro napísal:Aké LEDky tam máš ty? Tie z Ebay? pretože tento kit obsahuje aj mikroprocesor ktorý sa dá nastaviť na 4 úrovne svietenia:
1. TFL-Version wie vom 1er BMW. Lichter aus, Zündung an, Coronaringe auf volle Helligkeit. Zuschalten des Stand/Abblendlichtes reduziert die Coronahelligkeit auf Serienhelligkeit.
2. Coronaringe immer auf volle Helligkeit
3. Coronaringe leuchten auf volle Helligkeit sobald mindestens das Standlicht aktiv ist.
4. Programm für Showtreffen. Dabei werden die Coronaringe wie ein Stroboskop angesteuert. 3x Blitz, danach kurze Pause. Interesannt nur für Aussteller und Treffen. Im Straßenverkehr nicht zugelassen!
takže to nie sú nejaké LEdky z ebaya, u nich sa ani nepredpokladá že budú plniť funkciu denného svietenia, pretože do nich pôjde rovnaký prúd ako ako aj do obyč. parkovačiek., ale tento problém sa práve vyrieši mikroprocesorom. Keď si zoberiem že za tie ledky pýtajú cca 50-70 EUR (ktoré viacmenej len na efekt), tak za 100 je to dobrá kúpa.
profor napísal:Hej hej lebo na E91 je to ešte riešené "starým" spôsobom AE teda svetlovod od jednej žiarovky.
To sa mu tam ľahko prispôsobí nejaká 10W ledka.
Na E92 ako aj na ostatných aurách je svetlovodom zrejme riešený len vonkajší krúžok a vnútorné "denné" svietenie je riešené myslím H7 žiarovkou, teda aspon čo som odsledoval na X6. je to celé schované za tmavým sklom cez ktoré ten svit jemne presvitá a krúžok svieti silno.
Regulované PWM
na niektorých je v tom mieste corner light.
bull4x4 napísal:dnes mi zhasli kruzky na jednom svetle, citam, ze je tam H8 ziarovka, ktora sa da menit
treba to ist menit do servisu,alebo sa to da aj home made?
v manuale mam, ze vymenu pri bixenonovych svetlach nechajte na servis - aj parkovacky
dik