... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
fuserpietro
Autor témy
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

E90/91 prefacelift, denné svietenie AE krúžkami - riešenie

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 11:23

Pri náhodnom prechádzaní internetom som narazil na isté nemecké fórum, a zaujala ma téma kde chlapík denné svietenie pomocou nie úplne obyčajných LED žiaroviek. Thread je síce starý, ale chlapík tam má odkazy na svoje stránky aj na webshop kde tento systém predáva, spolu s inými vychytávkami.
Link na fórum je tu (znalosť nemčiny potrebná):
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic174915_Tagfahrlicht_E90_E91_mit_Coronaringe!_Erfolg!_3er_BMW_-_E90___E91___E92___E93.html
a na webshop:
http://walter-elektronik.dynalias.com/catalog/index.php?cPath=7&osCsid=d49a44b5e92f2986eb71f5db47a8b2f8

ak by mal niekto záujem, mohli by sme urobiť hromadnú objednávku. Cena takisto nie je zlá, za 100 éčok pošetriť xenóny.

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Re: E90/91 prefacelift, denné svietenie AE krúžkami - riešenie

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 13:14

fuserpietro napísal:
Pri náhodnom prechádzaní internetom som narazil na isté nemecké fórum, a zaujala ma téma kde chlapík denné svietenie pomocou nie úplne obyčajných LED žiaroviek. Thread je síce starý, ale chlapík tam má odkazy na svoje stránky aj na webshop kde tento systém predáva, spolu s inými vychytávkami.
Link na fórum je tu (znalosť nemčiny potrebná):
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic174915_Tagfahrlicht_E90_E91_mit_Coronaringe!_Erfolg!_3er_BMW_-_E90___E91___E92___E93.html
a na webshop:
http://walter-elektronik.dynalias.com/catalog/index.php?cPath=7&osCsid=d49a44b5e92f2986eb71f5db47a8b2f8

ak by mal niekto záujem, mohli by sme urobiť hromadnú objednávku. Cena takisto nie je zlá, za 100 éčok pošetriť xenóny.

100 ecok nieje zla cena ?? prosim ta.

necakaj taky vysledok ako na obrazku - pochybujem ze s tym budes spokojny.

ja som na E92 menil ziarovky za diodove biele - a uplne som stratil vyznam denneho svietie - ziarovka bola regulovana prudom - cize mensi prud - menej svetla - parkovacka
vacsi prud - viacej svetla - denne svietenie

toto diodov nedosiahnes a vysledny efekt bude taky ze to nebude ziarit iba jemne svietit a cez den to uplne zanikne a budes tam kde si bol.. iba o 100eur lahsi...

Peppo

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 13:24

toto je biely vysledok..

vonkajsie kruzky vidno iba po tme ze svietia...
Prílohy
IMG00119-20090721-1915.jpg

fuserpietro
Autor témy

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 13:49

Aké LEDky tam máš ty? Tie z Ebay? pretože tento kit obsahuje aj mikroprocesor ktorý sa dá nastaviť na 4 úrovne svietenia:
1. TFL-Version wie vom 1er BMW. Lichter aus, Zündung an, Coronaringe auf volle Helligkeit. Zuschalten des Stand/Abblendlichtes reduziert die Coronahelligkeit auf Serienhelligkeit.
2. Coronaringe immer auf volle Helligkeit
3. Coronaringe leuchten auf volle Helligkeit sobald mindestens das Standlicht aktiv ist.
4. Programm für Showtreffen. Dabei werden die Coronaringe wie ein Stroboskop angesteuert. 3x Blitz, danach kurze Pause. Interesannt nur für Aussteller und Treffen. Im Straßenverkehr nicht zugelassen!

takže to nie sú nejaké LEdky z ebaya, u nich sa ani nepredpokladá že budú plniť funkciu denného svietenia, pretože do nich pôjde rovnaký prúd ako ako aj do obyč. parkovačiek., ale tento problém sa práve vyrieši mikroprocesorom. Keď si zoberiem že za tie ledky pýtajú cca 50-70 EUR (ktoré viacmenej len na efekt), tak za 100 je to dobrá kúpa.

Peppo

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 15:06

fuserpietro napísal:
Aké LEDky tam máš ty? Tie z Ebay? pretože tento kit obsahuje aj mikroprocesor ktorý sa dá nastaviť na 4 úrovne svietenia:
1. TFL-Version wie vom 1er BMW. Lichter aus, Zündung an, Coronaringe auf volle Helligkeit. Zuschalten des Stand/Abblendlichtes reduziert die Coronahelligkeit auf Serienhelligkeit.
2. Coronaringe immer auf volle Helligkeit
3. Coronaringe leuchten auf volle Helligkeit sobald mindestens das Standlicht aktiv ist.
4. Programm für Showtreffen. Dabei werden die Coronaringe wie ein Stroboskop angesteuert. 3x Blitz, danach kurze Pause. Interesannt nur für Aussteller und Treffen. Im Straßenverkehr nicht zugelassen!

takže to nie sú nejaké LEdky z ebaya, u nich sa ani nepredpokladá že budú plniť funkciu denného svietenia, pretože do nich pôjde rovnaký prúd ako ako aj do obyč. parkovačiek., ale tento problém sa práve vyrieši mikroprocesorom. Keď si zoberiem že za tie ledky pýtajú cca 50-70 EUR (ktoré viacmenej len na efekt), tak za 100 je to dobrá kúpa.

tak budes testovaci jazdec - skus objednat... ked ti to pride tak si to chcem pozret - lebo E92 ma ine svetla.
akou ziarovkou mas osvetlene origo AE ??

inak je tam velmi malo miesto tak vela stastia

fuserpietro
Autor témy

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 15:37

mám tam obyčajnú sériovú žltú halogénku, takú ako máme všetci v AE... teraz si mi ale dal chrobáka do hlavy, cez víkend otvorím haubnu a skontrolujem ako to tam presne vyzerá, či tam bude priestor na umiestnenie krabičky..ale hádaj áno keď sa to predáva.

edit:
Zum Ersten ist es wichtig zu sagen das beim E92 das so nicht funktioniert! Der hat andere Leuchtmittel drinn.
chlapík spomína že na E92 to nefunguje..

profor
Auto: E46 nemám

Piatok, 6. Novembra 2009, 10:37

Hej hej lebo na E91 je to ešte riešené "starým" spôsobom AE teda svetlovod od jednej žiarovky.
To sa mu tam ľahko prispôsobí nejaká 10W ledka.
Na E92 ako aj na ostatných aurách je svetlovodom zrejme riešený len vonkajší krúžok a vnútorné "denné" svietenie je riešené myslím H7 žiarovkou, teda aspon čo som odsledoval na X6. je to celé schované za tmavým sklom cez ktoré ten svit jemne presvitá a krúžok svieti silno.

Regulované PWM

na niektorých je v tom mieste corner light.

Peppo

Piatok, 6. Novembra 2009, 13:15

profor napísal:
Hej hej lebo na E91 je to ešte riešené "starým" spôsobom AE teda svetlovod od jednej žiarovky.
To sa mu tam ľahko prispôsobí nejaká 10W ledka.
Na E92 ako aj na ostatných aurách je svetlovodom zrejme riešený len vonkajší krúžok a vnútorné "denné" svietenie je riešené myslím H7 žiarovkou, teda aspon čo som odsledoval na X6. je to celé schované za tmavým sklom cez ktoré ten svit jemne presvitá a krúžok svieti silno.

Regulované PWM

na niektorých je v tom mieste corner light.

ee. menil som to viem ako to je - obycajna sprosta halogenka je tam - oznacenie H8 - zahnuty konektor - je tam nieco ako mala parabola do ktorej ustia svetlovody z vonkajsich aj vnutronych kruzkov.je to uplne jednoduche riesenie vzhladom na to ako to vyzera...

Chcelo by to zohnat H8 co svieti na bielo... no ale skus.. jedine v amerike...

profor
Auto: E46 nemám

Piatok, 6. Novembra 2009, 15:26

aha, je tam teda väčšia žiarovka ako na tých starých?

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Novembra 2009, 20:00

Peppo: ty mas uplne ine svetla ako my na E90 a E91 pred FL.

1. mas plnohodnotne denne svietenie

my co mame E90 a E91 pred FL. tam mame iba jednu ziarovku s jednou urovnou svietenia (parkovacie svetla)

fuser: bolo by to zaujimave ale mne sa stale najviac paci original zlte svetlo

bull4x4
Auto: e 90

Piatok, 6. Novembra 2009, 20:13

dnes mi zhasli kruzky na jednom svetle, citam, ze je tam H8 ziarovka, ktora sa da menit

treba to ist menit do servisu,alebo sa to da aj home made?

v manuale mam, ze vymenu pri bixenonovych svetlach nechajte na servis - aj parkovacky

dik

Duffy

Piatok, 6. Novembra 2009, 20:20

bull4x4 napísal:
dnes mi zhasli kruzky na jednom svetle, citam, ze je tam H8 ziarovka, ktora sa da menit

treba to ist menit do servisu,alebo sa to da aj home made?

v manuale mam, ze vymenu pri bixenonovych svetlach nechajte na servis - aj parkovacky

dik

ten manual je urceny pre debilneho americana . vymenis to lavou zadnou

co sa tyka e92 , tam su svetlovody uplne zle vyriesene ,a e90/e92 sa to da krasne osetrit.
na e90post.com sa predava kit pod menom LUX , velmi velmi dobre vysledky .. treba hladat

bull4x4
Auto: e 90

Sobota, 7. Novembra 2009, 15:16

hmm...

neviem tu ziarovku najst, kde sa presne nachadza
vopred velmi pekne dakujem
P.S. autor foto stanleyy :oops:
Prílohy
dsc02028g.jpg

Joey
Auto: BMW 320d E90 2006
Kraj: Trnavský

Sobota, 12. Decembra 2009, 13:01

Nechcel som zakladať novú tému takže preto píšem sem. Tiež mi zhasla jedna strana parkovacích svetiel (angel eyesov). Ja by som aj vymenil tú žiarovku v parkovacích svetlách, len to neviem nájsť a ani ten link mi nepomohol čo je tu nad mojím príspevkom. Jednoducho neviem kde to mám hladať.Ale možno že som si len niečo nevšimol. Mám len normálne xenony original ale nie bixenony. Tak radšej som napísal sem a prosím o pomoc, lebo nechcem nič do..bkat :mrgreen: Ďakujem :!:
NOW: BMW320d E90
EX: BMW318d E46 M47N

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných