... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

PeTo_H
Autor témy

E90 325xi '06 manual - divne chovanie motora/pohonu

Pondelok, 18. Októbra 2010, 23:01

Zdravim vsetkych,

co je vo veci: auto mam skoro rok, jazdena z DE, servisovane v origo BMW v DE, preverene priamo v servise kde sa servisovalo. Dnes ma 208 000 km, za ten rok co ho mam ja som nabehal bez par drobnych 30 000km. V podstate uz cca od jari, zaciatku leta som zaznamenal take divnejsie chovanie auta. Motor je este 2,5L N52B25A (neskor boli 3,0L).
Pri starte mi skacu otacky asi na 10 sekund, niekedy az tak ze ked som nastartoval padli nasledne otacky ze az motor skapal. Niekdy to robi viac, niekedy menej, zalezi to hlavne od teploty. Posul som ze mierne potrasenie je pri tychto motoroch ok, ale mne to robi dost vyrazne.
Niekedy ked linearne pridavam auto sa niekededy chova ako keby malo turbo, proste zrazu ako keby sa viac vstreklo benzinu alebo nieco podobne a auto nelinearne zrychluje. Nestava sa to vzdy, niekedy je to takmer nespozorovatelne, inokedy je to viac patrne. K tomu sa kde tu z motoru ozyva nieco ako take mierne klepnutie pri vysokych otackach, niekedy je to tazko pocutelne, inokedy je to zretelne.
Dalsia vec, co s tym mozno suvisi, alebo mozno len s prevodovkou, je, ze idem napr dole miernym kopcom okolo 20-30 km/h, zaradena 2, brzdi si motor a pod cca 1700 otacok zacne auto cukat, niekedy menej vyrazne, niekedy viac vyraznejsie. Neviem ci to je spojkou, prevodovkou, alebo niecim inym v rozvode xDrive-u.
A posledne, strmy kopec, cca 60 km/h, zaradena 4, auto vladze v pohode, ked zosliapnem pedal viac ako na polovicu, ozyva sa z rovodu spod auta jednorazovy retazovy zvuk, a potom ak drzim plyn rovnako tak mierne klepanie ako keby retazove.
Pred cca 5000km sa menili komplet naplne v diferencialoch (oleje v pohode), v xDrive rozvodovke (z tade tiekol dost cierny olej) aj olej v prevodovke. Nemam pocit ze by to dako badatelne pomohlo ani uskudilo, daval som to menit pre istotu aj ked to nieje nutne.
Bol som s tym v dvoch servisoch, v podstate zaver taky, ze to mozu byt 3 veci - klapky, sanie komplet alebo katalyzator. Vsetko celkom zaujimave sumy a nejasne co z toho to moze byt, teda ci len jedna vec, alebo vsetko spolu.

A teraz bonus :D
Skusil som natankovat plnu VPower (bezne tankujem 95 iba Shell), startovalo bez problemov a auto islo proste patrne lepsie. No ako riesenie problemu, ze tankovat len VPower to neuznavam, jednak cena a jednak je to podla mna len zakryvanie priznakov, ktore sa mozu v buducnosti objavit a potom to bude este drahsie opravit.

Mate niekto skusenosti s akymkolvek predfaceliftovymi E90 xDrive manualmi? Alebo s tymto motorom? Viete poradit co pripadne vyskusat na odstranenie?
Ja osobne som ziadnu inu E90 manual s xDrive v rukach nemal, iba klasicke manual zadokolky 330i a 320d, mensie kilometre, ale ine chovanie pochopitelne kedze zadokolky. Neviem teda posudit ci niektore tie reakcie su normalne alebo nieco, nieco moze byt, ze ked si prepina pohon na predok ale niektore su asi chybne.

Akekolvek postrehy resp. rady sa cenia.
Dakujem vsetkym
Prílohy
DSC_0249.jpg

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Re: E90 325xi '06 manual - divne chovanie motora/pohonu

Utorok, 19. Októbra 2010, 01:24

Na diagnostike si ho už mal? Mohla by byť aj vôľa v rozvodoch na reťazi, prípadne sviečky, palivový filter zanesený, atď. Najlepšie začať na diagnostike :)

reli33
Auto: E46 325i M-packet
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Októbra 2010, 07:23

a nemá len na sebe toľko snehu že nevládze ťahať? :-) tak tak chefino bez diagnostiky nič nevyriešime,môže to byť kludne 25 vecí a nie len tri ako ti povedali v servise a 2,5 v novej trojke je rovnaký motor ako v e46? musím pozrieť ešte...
http://www.autokapo.sk

E46 316i 2000
E46 318i facelift LPG 2001
E46 touring 325i M-packet 2003

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Utorok, 19. Októbra 2010, 10:05

podla mna si si sam odpovedal, skus zmenit benzinku a vymen palivovy filter.

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Utorok, 19. Októbra 2010, 12:23

diagnostika, kontrola motora >>> sanie, cievky, sviecky, kontrola privodu paliva>> cerpadlo, vstrekovanie
Co sa tyka zvukov to ti neviem povedat, ale ked ide motor nepravidelne tak sa trasie a vyvíja väčšiu silu na silentbloky takže može byž že ti tam niečo hrkoce
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

PeTo_H
Autor témy

Utorok, 19. Októbra 2010, 21:59

chefino napísal:
Na diagnostike si ho už mal? Mohla by byť aj vôľa v rozvodoch na reťazi, prípadne sviečky, palivový filter zanesený, atď. Najlepšie začať na diagnostike :)

Na diagnostike bolo, hadzalo to daku chybu vstrekovania 70 krat pocas poslednych 10.000km, ale inak nic, ja som to priamo necital takze neviem aka chyba tam bola. A druhy krat ked som bol tak to odkazovalo raz na klapky ze boli na malo % otvorene, potom na katalizator, potom na sanie. Sviecky som menil ako bolo treba pri 200.000km za take ako tam boli. Ten palivovy filter ma nenapadol, skusim vymenit, to by nemalo byt snad vela €, ci? Vola v rozvodoch v retazi to aj mna napadlo, ale kto mi to uz len pozrie? Lebo klasicke servisy na toto nemaju ani cas ani chut kedze musia neico hladat.

reli33 napísal:
a nemá len na sebe toľko snehu že nevládze ťahať? :-) tak tak chefino bez diagnostiky nič nevyriešime,môže to byť kludne 25 vecí a nie len tri ako ti povedali v servise a 2,5 v novej trojke je rovnaký motor ako v e46? musím pozrieť ešte...

to naschval zimne foto na pripravu na zimu:) a motor hm to netusim ci je rovnaky.

fuserpietro napísal:
podla mna si si sam odpovedal, skus zmenit benzinku a vymen palivovy filter.

mam tankovaciu kartu a okrem toho to neriesi jadro problemu. ale palivovy vymenim.

depressman napísal:
diagnostika, kontrola motora >>> sanie, cievky, sviecky, kontrola privodu paliva>> cerpadlo, vstrekovanie
Co sa tyka zvukov to ti neviem povedat, ale ked ide motor nepravidelne tak sa trasie a vyvíja väčšiu silu na silentbloky takže može byž že ti tam niečo hrkoce

Bola aj diagnostika aj kontrola motora. Raz sanie odkazovalo, raz klapky, raz katalyzator. Cievku som menil pred cca 5.000km na 6. valci, okrem toho mi este raz potom vyplo jeden valec na par sekund, ale potom uz nikdy. Sviecky sa menili pri 200.000km. Privod hm to netusim vobec a to ze kto mi to v okoli BB takto do detailu pozre? Poradi niekto?

Dakujem za rady, cakam dalsie :)

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 23. Októbra 2010, 19:57

na SK cerpackach su mizerne pohonne hmoty,dufam ze netankujes Jurki a spol., aj V Power na Slovensku oproti V Power v DE je nebe a dudy.Mne auto poskakovalo,zacal som tankovat agip a pridavam do paliva aditivum Castrol.Je to neporovnatelne.V BB je celkom fajn servis IMP auto-pneuservis v arealy LO v Radvani.
Andreas
BMW 320d E90

PeTo_H
Autor témy

Streda, 27. Októbra 2010, 22:49

sir.andreas napísal:
na SK cerpackach su mizerne pohonne hmoty,dufam ze netankujes Jurki a spol., aj V Power na Slovensku oproti V Power v DE je nebe a dudy.Mne auto poskakovalo,zacal som tankovat agip a pridavam do paliva aditivum Castrol.Je to neporovnatelne.V BB je celkom fajn servis IMP auto-pneuservis v arealy LO v Radvani.

ja tankujem iba Shell, ked natankujem plnu Vpower tak vsetko relativne ok. skusim ten palivovy vymenit a aditivum na precistenie a uvidime mozno to kus pomoze. servis nepoznam vobec, ale mozem pouvazovat. inak poznam dalsich 2 v poho chalanov s e90 v BB a okoli, 330i a 320d tak sa kludne mozne aj stretnut podla casovych moznosti v BB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných