... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Michal.K
Autor témy
Auto: BMW 318d E90
Kraj: Trnavský

E90 318d - Bi-xenony

Pondelok, 16. Mája 2011, 18:18

Síce osobne sa zdržujem u "konhurencie" na Audiklub-e, ale naši teraz kúpili BMW a niektoré veci mi tam nejdú do hlavy oproti Audi, tak poprosím o rady.

1. Je normálne, že pri prepnutí na diaľkové svieti nielen odtlmená výbojka, ale ešte aj vnútorná H (ešte neviem aká presne H7 - H1 ??) žiarovka?
Príde mi to divné, na Audi svieti u bi-xenonov len samotná výbojka a vnútorné žiarovky sú len na denné svietenie, prípadne myslím pri vypálení výbojky ako núdzové osvetlenie...
+nedá sa to nejak prekódovať?

2. A akoje to s denným svietením? Cez i Drive sa tam dalo zvoliť, ale nič moc sa nedialo... Teda v polohe 0 ako u Audi nesvietilo. Teda ani osobne sa priznám, že neviem, kde by malo svietiť...

Dík za rady

P.S. Teraz keď túto stránku vidím prvýkrát, trochu postrádam význam písania tých kódov modelov pred každým témou. Nič iné tu na prvý pohľad nevidieť... (a samotné témy opticky zanikajú)
Však keď si každý vyplní do profilu model auta, tak je to zbytočné..
Ale to len můj postreh, neberte to osobne...

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E90 318d - Bi-xenony

Utorok, 17. Mája 2011, 07:30

denne svietenie dostala E91 az pri facelifte...teda r.v. 2008 +
zalezi teda ci mate facelift verziu alebo nie...ak mate...nastav v iDrive svetla na denne svietenie a ak mas svetelny senzor, staci mat vypinac svetiel stale v pozicii "A" a auto bude svietit podla potreby [pocas dna len angel eyes...ked sa zotmie pusti aj stretavacky...]..s tym, ze zapne svetla uz pri starte motora..cize sa netreba o nic starat....dobre pre zabudlivych soferov, co zabudaju zapinat svetla :))

pisanie modelov v nazve tem je VEEELMI dobre a efektivne..kukni sa na CZ klub..tam sa to nerobi a je v tom bordel..takto si vie kazdy uz pri letmom pohlade na nazov temy pozriet o ake auto ide..a nemusi to zbytocne rozklikavat..
ja napr temy o E36, ci E46 prakticky ignorujem, lebo ma nezaujimaju....etc... :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 17. Mája 2011, 07:33

Michal.K napísal:
Síce osobne sa zdržujem u "konhurencie" na Audiklub-e, ale naši teraz kúpili BMW a niektoré veci mi tam nejdú do hlavy oproti Audi, tak poprosím o rady.

1. Je normálne, že pri prepnutí na diaľkové svieti nielen odtlmená výbojka, ale ešte aj vnútorná H (ešte neviem aká presne H7 - H1 ??) žiarovka?
Príde mi to divné, na Audi svieti u bi-xenonov len samotná výbojka a vnútorné žiarovky sú len na denné svietenie, prípadne myslím pri vypálení výbojky ako núdzové osvetlenie...
+nedá sa to nejak prekódovať?

2. A akoje to s denným svietením? Cez i Drive sa tam dalo zvoliť, ale nič moc sa nedialo... Teda v polohe 0 ako u Audi nesvietilo. Teda ani osobne sa priznám, že neviem, kde by malo svietiť...

Dík za rady

P.S. Teraz keď túto stránku vidím prvýkrát, trochu postrádam význam písania tých kódov modelov pred každým témou. Nič iné tu na prvý pohľad nevidieť... (a samotné témy opticky zanikajú)
Však keď si každý vyplní do profilu model auta, tak je to zbytočné..
Ale to len můj postreh, neberte to osobne...

Len každý nerieši len problém svojho auta,ale aj iných aut,ktoré nevlastní to je na margo toho postrehu....

Bmw má bixenony tiež,ale má aj dialkové,takže do dialky svietia xenony/bixenon po prepnutí clonky a aj klasicky - dialkovy svetlomet, audi to má všetko v jednom(tie novšie samozrejme),ale čím viac svetiel tým viacej vidíš!!!!čo sa týka denného svietenia da sa nakodovat na americky spôsob dialkovymi na 20%!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Michal.K
Autor témy

Utorok, 17. Mája 2011, 09:10

TT-SIMIK:
da sa nakodovat na americky spôsob dialkovymi na 20%!!!

Tým si myslel čo?
Bmw má bixenony tiež,ale má aj dialkové,takže do dialky svietia xenony/bixenon po prepnutí clonky a aj klasicky - dialkovy svetlomet, audi to má všetko v jednom(tie novšie samozrejme),ale čím viac svetiel tým viacej vidíš!!!

Takže je to normálne...
A aká je tam žiarovka prosím nevieš? By som mu tam objednal aspoň nejakú HOD žiarovku (lebo tá žltá kazí farbu tomu xenonu)

voMacK:
zalezi teda ci mate facelift verziu alebo nie...ak mate...nastav v iDrive svetla na denne svietenie a ak mas svetelny senzor, staci mat vypinac svetiel stale v pozicii "A" a auto bude svietit podla potreby [pocas dna len angel eyes...ked sa zotmie pusti aj stretavacky...]..s tym, ze zapne svetla uz pri starte motora..cize sa netreba o nic starat....dobre pre zabudlivych soferov, co zabudaju zapinat svetla :))

No máme aj svetelný senzor aj nastavené v iDrive. (ale Audina to má aktivované v polohe O, tak musím to vyskúšať, moc som čas sa s tým hrať ešte nemal).
A ja som myslel, že tie Angel eyes sú len namiesto parkovačiek, nie že sú denným svietením. (?)

pisanie modelov v nazve tem je VEEELMI dobre a efektivne..kukni sa na CZ klub..tam sa to nerobi a je v tom bordel..takto si vie kazdy uz pri letmom pohlade na nazov temy pozriet o ake auto ide..a nemusi to zbytocne rozklikavat..

No na Audiklub.cz to tak nie je (aj keď štruktúru má toto fórum podobnú). Pokiaľ niekto rieši niečo špecifické, napíše presne typ (ale kedže to má väčšina v profile a že tí skalní už vedia, čo kto za model má, to nie je ani treba), ale na väčšinu netreba tento poznatok a vedia poradiť aj tí, čo tento model nemajú.

ja napr temy o E36, ci E46 prakticky ignorujem, lebo ma nezaujimaju

No však práve, že potom sa všeobecné veci neriešia a pritom by vedeli poradiť aj majiteľia iných verzií.
=> ale OK, len som povedal svoj názor a postreh, ale nemienim sa Vám tu do takých vecí starať, takže neriešim... :wink:

voMacK

Utorok, 17. Mája 2011, 09:48

voMacK:

No máme aj svetelný senzor aj nastavené v iDrive. (ale Audina to má aktivované v polohe O, tak musím to vyskúšať, moc som čas sa s tým hrať ešte nemal).
A ja som myslel, že tie Angel eyes sú len namiesto parkovačiek, nie že sú denným svietením. (?)

ako som uz napisal zalezi od modelu..lamalo sa to v r. 2008 ....

No na Audiklub.cz to tak nie je (aj keď štruktúru má toto fórum podobnú). Pokiaľ niekto rieši niečo špecifické, napíše presne typ (ale kedže to má väčšina v profile a že tí skalní už vedia, čo kto za model má, to nie je ani treba), ale na väčšinu netreba tento poznatok a vedia poradiť aj tí, čo tento model nemajú.

ale sak preco to tam nenapisat, ked to zabera len par znakov a vdaka tomu je hned jasne vidiet o aky model sa jedna? Zober si tak..ty by si napisal len "denne svietenie" a teraz cert ma vediet o aky model ide bez toho aby to clovek otvoril...je to na sprehladnenie a setrenie casu...na ukor nicoho.ja nechapem ako ti to moze prekazat ked to ta informacia tam je cisto ako bonus, kt. neni na ukor nicoho ineho... :))

ja napr temy o E36, ci E46 prakticky ignorujem, lebo ma nezaujimaju

No však práve, že potom sa všeobecné veci neriešia a pritom by vedeli poradiť aj majiteľia iných verzií.
=> ale OK, len som povedal svoj názor a postreh, ale nemienim sa Vám tu do takých vecí starať, takže neriešim... :wink:[/quote]

lenze ked ma niekto E36, ci E60 a rozumie problematike a ma k tomu co povedat tak si to otvori a eventualne nieco dopise...len preto, ze on take auto nema neznamena ze to preskoci ...akurat mu to dava moznost rozlisit hned na prvy pohlad ci ma k teme co povedat... :)
-- P.R.

Michal.K
Autor témy

Utorok, 17. Mája 2011, 10:01

voMacK: Mne to nevadí, ako som písal, neriešim...

No to je model 2007. Ale práve potom nechápem, že v tom iDrive tá možnosť Day lights je a dá sa zakliknúť... :idea:

voMacK

Utorok, 17. Mája 2011, 10:06

Michal.K napísal:
voMacK: Mne to nevadí, ako som písal, neriešim...

No to je model 2007. Ale práve potom nechápem, že v tom iDrive tá možnosť Day lights je a dá sa zakliknúť... :idea:

ja mam 2006 a tiez to tam mam..a znamena to to, resp sprava sa to tak, ze ti proste stale svietia stretavacky... [ked mas v polohe "A" ]
ma to svoju logiku :)
-- P.R.

Michal.K
Autor témy

Utorok, 17. Mája 2011, 10:30

Ok, takže to nesvieti "denné svietenie", ale cez deň len bude svietiť stretávačkami => zbytočne opotrebovávať xenonové výbojky... :cry:

A ešte 2 otázky poprosím:
1. Aké žiarovky sú v tých prídavných dialkových?

2. A ako je to s BMW adaptérmi pre mobilné tel., ak má auto prípravu pre mobilný telefón? Podľa všetkého to totiž nemá Bluethoot (nič som nevyhľadal), takže jediná možnosť, ako to sprovozniť by bola ten adaptér, ale neviem nikde nájsť, kde a na aké mobilné tel. sa dajú zohnať...

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 17. Mája 2011, 23:08

Ahoj

1. Denne svietenie
- v pripade ak cez iDrive zakliknes moznost denne svietenie a das ovladac svetiel na A - automatiku tak automaticky po nastartovani sa rozsvietia stretavacie svetla

2. Ziarovka
- je tam H7 ziarovka - v dialkovych

3. Svietenie
- das packu k sebe tak blika iba ziarovka, das od seba tak zopnes aj bixenon

4. angel eyes su iba na parkovacky

valer750
Kraj: Prešovský

Streda, 18. Mája 2011, 07:23

Martin46 napísal:
Ahoj

1. Denne svietenie
- v pripade ak cez iDrive zakliknes moznost denne svietenie a das ovladac svetiel na A - automatiku tak automaticky po nastartovani sa rozsvietia stretavacie svetla

2. Ziarovka
- je tam H7 ziarovka - v dialkovych

3. Svietenie
- das packu k sebe tak blika iba ziarovka, das od seba tak zopnes aj bixenon

4. angel eyes su iba na parkovacky

ja by som iba podotkol, ze sa da nakodovat blikanie bixenonmi packou k sebe, pokial su zapnute xenony...a da sa nakodovat aj US daylight
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

Michal.K
Autor témy

Streda, 18. Mája 2011, 09:04

valer750: da sa nakodovat blikanie bixenonmi packou k sebe

To ešte zvážim, dík.

A tá výmena tých žiaroviek (ak by som kúpil HOD H7), je to veľký prúser vymeniť?
U Audi som menil žiarovku v dennom svietení, a aj keď prístup celkom dobrý, tak v parabole tak malý otvor, že som to robil snáď pol hodinu a dodretú mal celú ruku.
A podľa všetkého tu sa to asi robí cez podblatník, tak mám z toho trochu obavy, aby to nebola piplačka na pol dňa...

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 18. Mája 2011, 09:33

treba to robit cez podblatnik... trochu piplacka.. ;)

p.s. co sa tyka kodovania poznas niekoho kto robi denne na strednom slovensku?

Michal.K
Autor témy

Streda, 18. Mája 2011, 09:39

Martin46: No na strednom určite nie. BMW máme (rsp. naši majú) niečo cez týždeň a aj to na chalupe, lebo ešte nie je prepísané a dorobené zabezpečenie.

Takže sám musím pozisťovať kto so známych dokáže diagnostikovať aj BMW, prípadne na koho sa dá obrátiť.

THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Streda, 18. Mája 2011, 14:28

Tiez som sa bafkal s tym ,hlavne som chcel vidiet v noci ako funguje ten svetelny senzor a natacanie bi-xenonov ,ale nemal som to aktivovane ,skusal som to len jeden vecer ,pak som odcestoval a teraz ked sa vratim tak si to vsetko poskusam a stiahol som si aj priprucku odtial ,je to tam pekne rozpisane ako to mas mat v idrive a pri svetlach aku poziciu nastavenu

béemwé_E91
Auto: BMW E91 325d

Piatok, 1. Júla 2011, 17:29

chalani a kto by vedel v okolí BA naprogramovať blikanie bixenonmi? neviete o niekom? ](*,)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní