... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
ViktorDDD napísal:1. Ano, to som sa uz medzicasom docital aj tu na fore od vas, aj pomimo. No, zial, novy filter uz bol v tom case namontovany. Momentalne som nastaveny tak, ze by som aj kupil origo, co uz. Najst malo jazdeny original je asi skor vecou stasteny, ale pokusim sa. Skor ma tlaci cas :/, lebo do septembra by som to chcel mat hotove kvoli EK, tak uvidime, co sa poskytne ako najlepsia moznost.1. nahrady DPF robia casto problem, nefunguju ako maju, to potom skor tam zohnat malo jazdeny original, alebo novy original (pri novom ale asi nepotesi cena)
2. problem bol asi inde, preto sa zapchal aj povodny filter a miesto vyriesenia problemu prevrtanim znehodnotili filter, najprv by som sa zameral na to, napr. skontrolovat vstreky
Gašťo napísal:ISTU si rozbehol ? pozrel si chyby ci nemas na zhaveni, pripadne inde v DDE/DME ? Termostaty ?Caute, chlopi.
Som tu novacik a snazil som sa precitat mnoho tem tykajucich sa DPF srdcovych zalezitosti a aby som zbytocne nezakladal novu, tak pisem sem. Dufam, ze spravne.
Svojim sposobom som zdedil po brachovi E91/318d/105 kW/03-2008. Celkom fajn auticko, pouzival som ho viac-menej iba na presun do BA, cize cisto dialnicne cesty. Moc som sa on ani blizsie nezaujimal, proste slo a hotovo, bol som len pouzivatel. No po case mi vsak prirastlo k srdcu, porobil som na nom nejake male opravy, co som vedel, naucil som sa toho kusok viac. Akurat jedna vec ma dobehla. Bracho mal par rokov dozadu problem s DPF, nevedelo sa zregenerovat, tak mu ho v servise dali prevrtat (asi nevedeli najst pricinu alebo sa im ju nechcelo hladat). Zial, caka ma v septembri EK/STK, ktorou by som pravdepodobne nepresiel. V januari som si dal spravit totizto nezavaznu EK/diagnozu vyf. plynov, a ako som aj cakal, dymivost dopadla naprd. Auto posledneho pol roka dost dymilo, co bol dalsi dovod, preco som sa to rozhodol riesit.
K veci: Moc som sa do toho zo zaciatku nevyznal, preto som to dal vyriesit znamym znamehodo jedneho servisu, asi pred dvoma mesiacmi, proste nech to je v poriadku. Dali mi tam nejaku novu nahradu DPF aj s katom, vymena lambda sondy, snimacov tlaku/teploty, RJ zhavenia, EGR ventil, tak ja uz som bol v tom, ze je vsetko v poradku. No co cert nechcel, za mesiac mi zacala blikat kontrolka zaneseneho filtra. Je pravda, ze som viac behal po meste, no ked som siel z BA domov, tak mi regeneracia neprebehla ani po 100 km (prakticky doteraz), cize opat ta ista rozpravka, co bola pred par rokmi. Vsimol som si aj, ze napr. pocas svietiacej kontrolky turbo nefungovalo a auto sa spravalo ako hladky diesel, no ked som auto odstavil na 10 minut a potom nastartoval, vykon sa vratil. Volal som do servisu znova, tak chlapik najrpv, ze fuu, potom mi o tyzden volal, ze asi bude treba menit RJ motora. Co ma mierne presviedca o tom, ze o BMWckach tam chlapi nevedia nic, lebo ked som mu povedal, nech mi radsej prezrie funkcionalitu snimacov, nastrekov a zhavicov, stav diferencneho tlaku, tak povedal, ze to nema s tym nic spolocne.
A ja (aj z tohto fora od vas, aj odinakadial viem, ze to vplyv na zanasanie/regeneraciu ma). Skoda, ze som o tom nevedel viac pred dvoma mesiacmi, riesil by som to inac. Bol som medzicasom aj na diagnostike, ale chlapik v servise mal nejaky shitny program, na ktorom ani poriadne nevedel vybrat model auta, tak som si to pozrel sam s tym, ze som sa dozvedel velke prd. Proste stastie mi nepraje a hlavne, ucim sa zial na svojich chybach zatial.
Vedel by mi, prosim, niekto poradit, ako sa tohto problemu zbavit? Hlavne pre mna je, nech je to dobre a nech prejdem emisnou. Uz sa mi stahuje aj diagnostika ISTA D, kabel si idem zohnat, resp. ak ju nerozbeham, som ochotny ist aj do autorizaku to checknut, len stale mam pocit, ze mi neporadia alebo poradia blbost, aby ma osmekli. Zial, stale sa moc sa do toho nevyznam, kedze auta ma moc nebrali (az teraz, ked mam tohto tátoša).
Dakujem
Pilifo napísal:Diki za rady. Asi to tak predsa len spravim, skusim vyzmykat od nich prachy spat a dam si to spravit niekde inde.Ten aftermarket DPF by si mohol reklamovať a ideálne tlačiť na vrátenie peňazí, aby si aspoň trochu zredukoval finančnú stratu u tých meničov dielov, ktorým si to dal. Spoliehať sa na to, že to nakoniec nejako bude fungovať, je dosť riskantné a koleduješ si akurát o to, že skôr či neskôr budeš musieť aj tak kupovať nový alebo použitý OEM DPF.
Najlacnejšie to bude asi zobrať niekomu, kto sa tomu rozumie aj za tú cenu, že to nebude priamo v Žiline, napr. PeqpeKovi alebo TT-Simikovi z fóra.