... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Chybovy kod 93b3 stage 2

Pondelok, 24. Marca 2025, 14:58

neblazni, vsak v servise by chceli peniaze :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 24. Marca 2025, 18:53

Esperkac napísal:
Samozrejme ze nepritiahne pas ked su odpojene vodice a namiesto toho je emulator keby mi nepovies ani ma to nenapadne.

Vie niekto ako opravit softwer tej riadiacej jednotky MRS5 alebo druha moznost vyradit z funkcie upozornenia na palubnej doske?

Ako vies ze je software zly?

Tak emulator je namiesto pyropasu alebo zatazovej decky? 3V1 to asi nebude….Motame sa furt v kruhu….zapoj pyropas,zapoj zatazovu, premaz chyby a co zostane tak ries…sak ty sam nevies co funguje a co na co je…...potom ako chces poradit prosim ta….

Ked si taky sikovny citat zahranicne fora,tak si otvor wds online na googli myslim ze to je bmwteka alebo tak nejak a pozri schemu zapojenia abg…lebo tu nic nevyriesis….bez toho aby sa zistilo co kde je ako zbastene,popripajane,poodpajane…..
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Esperkac
Auto: E90
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 24. Marca 2025, 19:20

Ano dam to hned do servisu original BMW aby mi tam dali original fajnove diely co vydrzia 2 dni pokazia sa a sme tam kde sme boli aj im zaplatim predstavte si. Iba treba vyriesit to ze je od hrdze zlomena zadna naprava ktora pretrhla brzdove vedenia auto nebrzdi. Cize je auto momentalne nepojazdne a zadna naprava mi caka v poradi. Lenze som sa zameral na interier a elekroniku. Mam vybrakovany interier koli airbagmodulu a uz ked to mam vonku chcel by som vytepovat a potom to vlozit naspat. Ale ak pridem nato ze airbag modul je vadny tak co mam to vyberat znovu? Treba to riesit teraz. Spokojny?? Pytal som sa kto vie nieco konkretne a dalsi moralny vyplach. Tuto pan servis sam povedal ze sa to riesi normalne na ziadost majitela softwerovo. A predstavte si aj jemu som bol ochotny zato zaplatit. Za vyriesenie mojho problemu. Neviete nezapajajte sa.
Kazdy kto toto vlakno bude citat bude tu hladat postup opravy nie vase daj to do servis. To mi nikto nemusi vraviet. A ludia co to daju do servisu si potom nepridu citat a hladat navody. Cize vase prispevky nemaju ziadnu hodnotu. Okrem Simika ten aspon nieco.

Simik ved to citaj. AKo viem ze je zly software?? No neviem ale da sa to vydedukovat z tych ostatnych ludi co to riesili..
Dobre odstranim emulator, Airbag modul mi prida 2 3 chyby decky pyropasu a co mi to pomoze????
Dam novu decku dam novy drziak pasu a airbag mi ostatne svietit. HM
Stale si mi neodpoveda na otazku.
Preco svieti airbag ked MRS5 nema v pamati zavady decky alebo pasu. Ved logicky ak MRS5 zisti ze napriiiiklad decka je zla zapise chybu a k tomu deaktivuje airbag a hopa uz mame chyby dve pas airbag.

Co je natom nepochopene.. ? Najprv treba odtat ruku aby mohlo vyskocit hlasenie vykrvacas
ale ja mam len hlasenie vykrvacas. Ale ja sa pytam a preco to hlasis ked ty nevies ze mam odtatu ruku.

No tu asi nic nevyriesim ked si sa priznal ze to vies robit a ked som sa ta opytal ako sa to robi tak odpoved som nedostal.

TT-SIMIK

Pondelok, 24. Marca 2025, 20:58

Uz som sa stratil v tom….to formatovanie od zaciatku tu robi bordel…

Toto je druhy patron spolujazdcovho airbagu….

Airbag Beifahrer 2.Stufe
Prílohy
IMG_0604.jpeg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Esperkac

Utorok, 25. Marca 2025, 21:32

Mám lepsie
Obrázok
Obrázok
Takze aby ste nepovedali ze nic nerobim tak som to pre vasu radost dal do povodneho stavu. Cize decka je odstrihnuta tu som nezapajal. Biela cokoladka dedukujem bol povodny konektor pre tu decku aj ked sa farby vodicov nezhoduju vzadu co trcia ale inde nevidim kam by sa to malo pripajat. Emulator ma vodicov, Cerveny a cierny bol napojeny k vozidlu namiesto snimaca zapinania pasu. preto stale svietil ako zapnuty. Teraz INPA ukazuje realitu. Ked nieje pas o objimke tak ukazuje odopate a ked zapnem pas tak ukazuje zapnute, cize pas funguje.
No a v Pamaty zavat teda bola typicka zavada tychto BMW 93C1 SBE cize decka a moja povodna chyba 93B3 airbag. Cize bocny airbag sedacky spolujazdca aj pyropatron funguju tiez.

Cize kodovanim som hadam spravne vypol tu decku. Softwerovo. Vymazal chyby. A?
93B3 samozrejme ostalo. Nic zo sedacky nema spolocne s chybou airbagu. Ci tam je emulator alebo nieje. Sak logika ked aj predtim nevyhadzovalo ziadnu chybu sedadla ze chlapci.
Vyhadzuje iba chybu airbagu takze bud je chyba v airbagu alebo v RJ alebo v jeho softwary. Chyba airbagu to moze byt ale kedze TU je dobra hodnta odporu tak to asi nebude ani ten airbag
Obrázok
Hodnotu 2 stupen tu nevidim zaujimave a bocny zadny vlavo odpojeny a nenakodovany zaujimave tiez . Nuz ale kod zadneho airbagu nemam takze ma to netrapi.
A teraz vase napady. A este by som poprosil ako sa kompletne resetuje MRS5 do tovarenskych nastaveni. Ako funguje to ,,produktion date´´ a este som si vsimol ze nazaciatku mi to ukazuje ABS ako MRS5.C01 ale potom MRS5.C08 a este spomeniem ze ked som demontoval stredovy tunel tak uz bolo z nejakeho dovodu s nim manipulovane. KOli comu netusim. MOzno aj koli airbagmodulu a uz tam nieje povodny. Ale to len fabulujem.

TT-SIMIK

Utorok, 25. Marca 2025, 21:42

Napisal som spolujazdcov airbag v palubke by mal mat dva konektory tak ako aj vodicov vo volante a chybu mas v tom druhom okruhu….Co som pisal skor beriem spet,lebo som myslel ze ide o pyropas,ale ten sa pise inak( zle sa to vsetko citalo v tych citaciach…….zameraj sa na to…..skontroluj si abg stage 2 v palubke

A poprosim trosku sebareflexie v tom vyjadrovani lebo jediny kto ti tu odpoveda som ja a este chvilu a prestane ma to bavit…
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Esperkac

Utorok, 25. Marca 2025, 23:12

Ale ved ja viem ze druhy okruh na spolujazdcovom airbagu... Odzaciatku. Je to ta strana ku stredu ku radiu. AJ som mal z toho vonku konektor. Aj diodu som tam drbol aj stale nic. 93B3. Dnes som si vsimol ze spodny plast pod vodicovimi nohami je krivy pozrem sa este tam. ci tam niesu seknute kable ale pochybujem. A este by som poprosil ako sa kompletne resetuje MRS5 do tovarenskych nastaveni. Ako funguje to ,,produktion date´´ a este som si vsimol ze nazaciatku mi to ukazuje ABS ako MRS5.C01 ale potom MRS5.C08. [font=-apple-system, Helvetica Neue, Helvetica, sans-serif]Preco svieti airbag ked MRS5 nema v pamati zavady decky alebo pasu[/font]

TT-SIMIK

Streda, 26. Marca 2025, 08:26

Aku diodu si tam drbol? Odpor treba. Vsimol si si v tom konektore skratove poistky? Tie musia byt dvihnute…ked tam ide odpor na skusku…

Mas verzie softu ktrore su urcene pre auto a potom tie na ktore bolo aktualizovane….preto to tak ukazuje….najpr skontroluj kabelaz…abg rj sa zatial nevenuj
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Esperkac

Streda, 26. Marca 2025, 15:05

No ved led diodu ci bude svietit alebo blikat alebo co. Odpori som nakupil tiez ale namiesto 2,2 2,4 2,6 mi dala 2,6 3,0 3,2 takze mozem ich vyhodit to je vela.
Skusal som prezvonit kable. Cierne boli nejako divne. Ale to je Stufe1. No vsimol lebo to niekde uz niekto podrobne vysvetloval na Citroen fore ze sa to skratuje z bezpecnostnych dovodou keby niekoho napadlo merat odpor airbagov. Pliesky som vyriesil a vedenie kazdy kabel je OK ziadny preruseny.
Jedine co som zistil je ze na 2.Stufe ide stale napatie 1.5V
Na 1.Stufe ide premenlive napatie 0V-0.5V

Esperkac

Štvrtok, 27. Marca 2025, 19:39

02b_E90 Multiple Restraint System 5.qxd
Ma niekto tovarensky servisny manual na E90 co sa tyka airbagu lebo darmo budem cosi merat ked nemam hodnoty ake mam skontrolovat.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: looc1 a 5 neregistrovaných