... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Le Gend napísal:Ziadny iny dovod nikoho nenapadol ? Predajcovia a aj servisy doporucuju vsetko mozne menit naraz na oboch stranach, od gum, tlmicov, cez stierace, az po koberceky, len aby sme si u nich kupili viac a oni si pripadne mozu nechat to povodnu vec, ktora je este funkcna.
Komu vadi, ze jedna ziarovka ma farbu posunutu o par kelvinov ? Vodicovi ani nahodou, ten to nevidi. Uvidia to len oprotiiduce auta z dialky, aj to az ked je ta farba naozaj posunuta.
Le Gend napísal:Ziadny iny dovod nikoho nenapadol ? Predajcovia a aj servisy doporucuju vsetko mozne menit naraz na oboch stranach, od gum, tlmicov, cez stierace, az po koberceky, len aby sme si u nich kupili viac a oni si pripadne mozu nechat to povodnu vec, ktora je este funkcna.
Komu vadi, ze jedna ziarovka ma farbu posunutu o par kelvinov ? Vodicovi ani nahodou, ten to nevidi. Uvidia to len oprotiiduce auta z dialky, aj to az ked je ta farba naozaj posunuta.
Le Gend napísal:Haha. Nastudovane mam viac nez ty nakecane.
Sleduj po nociach premavku a vsimaj si ako nehorazne sa lisi svietivost xenonov na autach. Ja mam jednu vybojku o rok starsiu nez druhu (radovo 100-ky hodin rozdiel) a svietivost nerozoznas.
A ked nahodou najdes auto, ktore to ma naozaj fakt ze hrozne odlisne, tak sa spytaj vodica, ci si to vobec vsimol.
BTW - samozrejme, ani STK toto nijako neriesi, kym neoslnujes.
caknakist napísal:](*,)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Le Gend napísal:Haha. Nastudovane mam viac nez ty nakecane.
Sleduj po nociach premavku a vsimaj si ako nehorazne sa lisi svietivost xenonov na autach. Ja mam jednu vybojku o rok starsiu nez druhu (radovo 100-ky hodin rozdiel) a svietivost nerozoznas.
A ked nahodou najdes auto, ktore to ma naozaj fakt ze hrozne odlisne, tak sa spytaj vodica, ci si to vobec vsimol.
BTW - samozrejme, ani STK toto nijako neriesi, kym neoslnujes.
Le Gend napísal:Nechcem sa hadat, vlastne ani neviem, preco si napisal to, co si napisal (vyzera to, ze si nepochopil moje slova). Dam este raz:
Za rok svietim radovo desiatky az stovky hodin (podla toho, ci mam osobitne DRL). Xenonova vybojka ma specifikovanu trvanlivost okolo 2000 hodin, teda roky a roky. Podla toho, ako sa podarila vo vyrobe, moze skoncit aj o par rokov skor nez ta druha.
Najdi si niekde graf, ako shiftuje farba s poctom vysvietenych hodin. V polovici zivota vybojky je farba velmi stabilna, vyrazne sameni naozaj az pri konci zivota.
Je velmi pravdepodobne, ze ked skonci jedna vybojka, druha este v pohode moze svietit takmer povodnou teplotou svetla. Ale v servise ti automaticky povedia, ze radsej vymenia obidve bez toho, aby sa pozreli na to, ako svieti ta druha. Co sa tym usetri ? Nemam nic proti tomu, ked sa pri vymene spojky vymeni aj zotrvacnik, alebo vodne cerpadlo spolu s rozvodmi (na niektorych autach), ale nemam rad, ked ma v servise povazuju za dementa, ktoremu nahovoria, ze "ked uz je auto u nich, usetrim, ked si necham opravit aj druhu stranu.
Le Gend napísal:OK. Takze si to zhrnme: auto jazdi napr. 5 rokov, vybojky su (podla vas) uz v zalostnom stave, ale nikto nic neriesi, ani servis nevidi ziaden problem. Ale v momente, ked sa jedna "vypali", zrazu je tu problem ? Zrazu servisu zalezi na tom, aby ste vymenili aj tu druhu ? To ste fakt take ovce ?
Ked sa vymeni len jedna vybojka, a nahodou bude rozdiel oproti tej starsej viditelny, je to len esteticka zalezistost. To je dost slaby argument na to, aby sa obojstranna vymena povazovala za pravidlo.
Ked si menite vybojky pravidelne kazde 3 roky, potom OK, som asi len menej narocny.
Ale ak menite az ked vybojka odide a tvarite sa, ze treba menit automaticky aj na druhej strane, tak je to pokrytectvo alebo snobstvo (ide o estetiku na ukor praktickosti).