... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
DobreBrzdy.sk
Kraj: Bratislavský

Re: brzdove dosticky

Piatok, 30. Augusta 2013, 21:08

Marek, na ake auto a motor chces dat tie Greenstuffy? Mame ich odskusane na vselicom.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Piatok, 30. Augusta 2013, 21:46

Marek-WAR napísal:
Jakou značku jsi dával destiček? Nezkouseli jste někdo Ebc green shuff?

chystam sa kupovat ATE ceramic

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Sobota, 31. Augusta 2013, 01:30

PeqpeK napísal:
chystam sa kupovat ATE ceramic

To jsem taky premyslel ale asi zkusim ty EBC, je na ne celkem dobra recenze
http://motozurnal.sk/testovali-sme/test ... j-britanie

PeqpeK

Sobota, 31. Augusta 2013, 18:19

Marek-WAR napísal:
To jsem taky premyslel ale asi zkusim ty EBC, je na ne celkem dobra recenze
http://motozurnal.sk/testovali-sme/test ... j-britanie

mne to pride ako ciste marketingovo miereny test, a to testovacie vozidlo ma uplne zabilo :-#

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Sobota, 31. Augusta 2013, 21:25

ak dobre citam z 90ky na suchu na 7metroch?? to jedine z vyhodenou kotvou. Dobre cisla zo 100ky na suchej vozovke su okolo 35 metrov, cize pochybujem ze niekto na cliu zabrzdi z 90ky na 7 metroch.

PeqpeK

Sobota, 31. Augusta 2013, 21:40

kompre napísal:
ak dobre citam z 90ky na suchu na 7metroch?? to jedine z vyhodenou kotvou. Dobre cisla zo 100ky na suchej vozovke su okolo 35 metrov, cize pochybujem ze niekto na cliu zabrzdi z 90ky na 7 metroch.

jj ved to je menej ako dve dlzky auta =D>

Marek-WAR

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 09:55

V dnešní době máš všechno marketingovej tah.

DobreBrzdy.sk

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 11:58

tych 7 metrov je urcite nejaka blbost, bohvie co pani 'novinari' vlastne merali. Text maju skopirovany zo stranky slovenskeho importera. tak ako pise kompre, zo stovky na nulu je to cca 35 metrov.

Co sa tyka Greenstuffov, funguju ovela lepsie nez seriove platnicky, ale tiez samozrejme zavisi od auta. na Fabii, Corolle, Corse ci Astre, slabsie a lahsie BMW, tam budu fungovat vyborne a dlho. Ale ak ich niekto pouzije na dvojtonovej 7micke, tak ich bude musiet menit skor nez olej. Na tazsie a vykonnejsie cestne auta su ovela vhodnejsie Redstuff Ceramic.

Zaujimave je, ze platnicky Black Diamond Performance nam funguju vyborne na oboch skupinach, aj na malych a lahkych, aj na velkych a tazkych :)

Marek-WAR

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 12:31

DobreBrzdy.sk napísal:
tych 7 metrov je urcite nejaka blbost, bohvie co pani 'novinari' vlastne merali. Text maju skopirovany zo stranky slovenskeho importera. tak ako pise kompre, zo stovky na nulu je to cca 35 metrov.

Co sa tyka Greenstuffov, funguju ovela lepsie nez seriove platnicky, ale tiez samozrejme zavisi od auta. na Fabii, Corolle, Corse ci Astre, slabsie a lahsie BMW, tam budu fungovat vyborne a dlho. Ale ak ich niekto pouzije na dvojtonovej 7micke, tak ich bude musiet menit skor nez olej. Na tazsie a vykonnejsie cestne auta su ovela vhodnejsie Redstuff Ceramic.

Zaujimave je, ze platnicky Black Diamond Performance nam funguju vyborne na oboch skupinach, aj na malych a lahkych, aj na velkych a tazkych :)

NO budu muset to zacat pomalu řešit, škoda ze jsem tam nenašel pro svuj model.

DobreBrzdy.sk

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 19:35

Marek-WAR

posli mi prosim do SS alebo na mail chcem@dobrebrzdy.sk poslednych 7znakov z VIN a popis ako pouzivas auto, pozriem sa co dobreho mame pre teba :)

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 2. Septembra 2013, 12:23

DobreBrzdy.sk napísal:
tak ako pise kompre, zo stovky na nulu je to cca 35 metrov.
Toto je trochu prehnane. Maloktore auto zabrzdi na 35 metroch z 80kmh. Na zabrzdenie zo stovky uz auto potrebuje okolo 50 metrov.
Dalsia hovadina je, ze o brzdnej drahe sa pise v suvislosti s brzdami, ked je to otazka najme pre pouzite gumy..

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 2. Septembra 2013, 13:08

Le Gend napísal:
Toto je trochu prehnane. Maloktore auto zabrzdi na 35 metroch z 80kmh. Na zabrzdenie zo stovky uz auto potrebuje okolo 50 metrov.
Dalsia hovadina je, ze o brzdnej drahe sa pise v suvislosti s brzdami, ked je to otazka najme pre pouzite gumy..

pisem dobre cisla okolo 35m

pneumatika urcite moze spravit centimetre aj meter (metre ak porovnavam cinsky sunt a nejaku dunlopku, ale predpokladam ze test na toto pamata a su pouzite pneumatiky rovnakej zmesy (model, znacka). a tema je brzdove dosticky tak preto sa bavime o brzdovych dostickach ako hlavny faktor.

faktorov tu bude mnozstvo (povrch (koeficienty trenia a neviem coho vsetkeho), vlhkost, teplota vsetkeho od brzd cez okolie az povrchu, pneumatika, disky,dosky,... ), ale podla mna naj su v prvom rade brzdy (disky, dosky) a potom pneumatika, len vzdy z pohladu ako sa na to clovek pozrie, kedze ja vzdy beriem do uvahy novu pneumatiku a premiovu znacku. (niekto iny sa na to moze pozerat z opacnej strany)

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 2. Septembra 2013, 16:35

Takze vy ste si nasli jednu stranku, kde nejaki taliani nejako skusali brzdit z tachometrovych 100kmh ? Mozno to merali na nejakych lepivych gumach na idealnom asfalte, ale realita je ina.

Opytajte sa hocijakeho sudneho znalca z odboru dopravy a povie vam cisla okolo 50 metrov (cisto brzdna draha, bez reakcneho casu atd).
Na tychto strankach (prvych 5 odkazov, co dal google) su vsade cisla vyrazne nad 35 metrov pri brzdeni zo 100kmh:
http://www.autorubik.sk/technika/brzdna-draha/
http://www.becep.sk/index.php/nehody-a-priciny/rychlost
http://www.chcizit.cz/brzdna-draha-automobilu-4298/
http://pepinator.tym.cz/online/autoskola/brzdna_draha.php
http://cs.autolexicon.net/articles/brzdna-draha/

Sam mam skusenost, ze do mna na obchvate zo zadu nabural mladik na TDi.
Jeho brzdna draha bola 34 metrov, rozbil si o mna predok (pricom ja som isiel nejakych 40 kmh), no sudny znalec aj policajni papalasi odhadli jeho rychlost na <90kmh (80kmh tam bola maximalka).

unknown
Auto: BMW e91 320d
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 2. Apríla 2015, 18:31

caute,

vedel by mi niekto poradit, ktore zadne dosticky kupit?

som z toho nejak mimo ...neviem, ktore tam pasuju... vybrate mam len su akosik dvoje :-k

Kód tovaru: T 2355001
Dodávateľ: TEXTAR

Kód tovaru: T 2392701
Dodávateľ: TEXTAR

pozrete/vybrate v elite

320d (120KW) rv 8/2007

dik moc

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných