... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Autor témy
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Brake Force Display

Sobota, 6. Decembra 2014, 20:40

Chcem si na svojej trojke nakodovat BFD, pre tym nez sa do to ho pustim by som si rad nechal poradit a par veci ujasnit. Mam FMR3_E89.C32

Na nete neviem najst konkretny navod ako si to "vyskladat" kedze tato funkcia ma mnoho variant.
Este som sa do nicoho nepustil, ale predbezne som si to vyskladal nasledovne:

BFD_1_ALGORITHMUS - aktiv
BFD_1_MIT_SL_1 - wert_00
BFD_1_MIT_SL_2 - wert_00
BFD_1_MIT_BL_M - wert_01
BFD_1_MIT_NSL - wert_01
BFD_1_WEGFALL - aktiv
BFD_1_MIT_BL - wert_01

BFD2_AKTIV - aktiv
BFD2_ESS_ENABLE - aktiv
BFD2_ESS_ANZEIGE - aktiv
BFD2_SL_1 - night_aktiv
BFD2_SL_2 - aktiv
BFD2_BFD - blinkend
BFD2_BL_M - blinkend
BFD2_NSL - blinkend
BFD2_BL - night_aktiv
BFD2_BLINKEN - 5hz

hodnoty v tejto farbe su takto nastavene uz od pociatku (default) ostatne by som zmenil programovanim

Rad by som vedel ktore hodnoty co znamenaju, niektore chapem takto:

BFD_1_ALGORITHMUS - co to znamena? co tato funkcia robi?
BFD_1_MIT_SL_1 - tu to chapem tak ze sa pouziju svetla na blatniku, wert_00 - nie, wert_01 - ano
BFD_1_MIT_SL_2 - to iste ako pri SL_1 ale jedna sa o svetla na kapote
BFD_1_MIT_BL_M - tretie brzdove, moznosti ako pri predoslych, ale ked dam wert_00 tak co? nerosvieti sa?
BFD_1_MIT_NSL - svetla do hmly, pouzije ich/nepouzije
BFD_1_WEGFALL - presne neviem o co sa jedna, ale asi cim bude BFD1 zrusene, ci od uvolnenia pedalu alebo podmienok
BFD_1_MIT_BL - brzdove svetla, wert_00 alebo wert_01, ked dam wert_00 tak nebudu vobec svietit, nepouzije ich???

BFD2_AKTIV - tu asi nieje co vysvetlovat
BFD2_ESS_ENABLE a ANZEIGE - tu neviem o co sa jedna, moznosti su aktiv, night_aktiv
BFD2_SL_1 - klasicke svetlo na blatniku, nicht aktiv - nepouziju sa, dauer an - pouziju sa, blinkend - budu blikat
BFD2_SL_2 - klasicke svetlo na kapote, funcie tie iste
BFD2_BFD - tu presne neviem co by to malo byt ???
BFD2_BL_M - tretie brzdove, funkcie ako pri predoslych, night_aktiv, dauer_an, blinkend. Ale co ked dam night_aktiv? nepouzije sa?
BFD2_NSL - svetla do hmly, funkcie ako pri predoslych, night_aktiv, dauer_an, blinkend. Ked zvolim night_aktiv nepouziju sa
BFD2_BL - tu tiez neviem co to presne znamena, viem ze su to brzdove svetla, ale co sa stane ak dam night_aktiv ? nerozsvietia sa vobec???
BFD2_BLINKEND - tu je to jasne, frekvencia blinkania 3hz alebo 5hz

...hodnot je tam viacej, ale toto je prevazna vacsina, ktore si myslim ze su tie podstatne.
Este sa tam niekde spomina nieco ohladom signalizacie chybnej ziarovky, ale neviem ci je to potrebne neako menit.

Podla tychto hodnot co som uviedol, si funkcnost predtavujem takto:
Klasicke bzdenie - brzdove svetla svietia obycajne
Prudsie brzdenie - brzdove svetla + hmlovky svietia + obrysove oboje, vsetko sa rozsvieti
Prudke brzdenie - brzdove svetla, hmlovky a aj obrysove oboje... ale brzdy aj tretie a hmlovky budu blikat, obrysove iba svietit.
(obrysove sa predpokladu ze budu vypnute alebo pri US DRL)

Toto neberte ako navod, zatial je to iba moja teoria a rad by som sa dozvedel ake mam v tom chyby ale aj ine varianty, co s cim sa moze kombinovat.
Naposledy upravil/-a lionlion v Sobota, 6. Decembra 2014, 20:46, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Autor témy
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: Brake Force Display

Sobota, 6. Decembra 2014, 20:49

Prave cez NCSDummy som si niektore hodnoty zistil a pochopil, ci spravne to uz neviem. Pomocou Expert a Dummy som si uz nastavil BC Digital V,US DRL, a chystam sa na sklopenie spetakov a to BFD, lenze tu je tych moznosti viacej a aj moznych kombinacii.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných