... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
airbone napísal:Tak to si si vsimol naozaj podstatnu vec a aj objasnil odpoved na svoj problem.Je to uplne jasne. Tie budiky co mas teraz nie su z auta povodne. Tak ako som pisal.....
No a co je najpodstatnejsie - svieti na nich medzi celkovymi kilometrami a trip kilometrami taka "bodka".
To je manipulacny bod - svieti ak VIN v budikoch sa nezhoduje s VIN v CAS, resp zvysku auta. Jednoducho niekto LOW budiky vybral, hodil tam tieto HIGH a neprekodoval, nepreprogramoval ich...... Zato nefunguju ani servisne intervaly, lebo tie su ulozene v budikoch, a CAS, ale ak medzi nimi nie je sulad, tak sa to vsetko takto pohubi.
Do tych druhych budikov potrebujes prepisat VIN a napokon ich aj nakodovat vo vozidle. Potom by malo vsetko fungovat ako ma. Funkcia ukazovatela tempomatu je vsak otazna, u E90 je to naozaj chaos kedy to ma fungovat a kedy nie. Ale mohol by fungovat po spravnom nakodovani....
takze mam vyhladat nejakeho profika s diagnostikou a on dokaze cez nu vsetko spravit a dat na správny režim a prepisat VIN+ ostatne veci co nesedia ? :)
este jedna otazka ak su napriklad stocene kilometre, resp. pôvodne auto ma dajme tomu 300 000 a teraz tento budik ukazuje 239 000, tak sa to dá niekde cez diagnostiku zistit ? :) zatial dik za objasnenie :)