... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

inovator
Autor témy
Kraj: Trnavský

BMW 320i coupé - rady pred kúpou

Štvrtok, 8. Marca 2012, 00:15

Zdravím vás priatelia BMW ...

Životnosť môjho aktuálneho auta sa blíži pomaly, ale iste ku koncu. Zaujímam sa preto o BMW 320i, kupátko, rv. 2008 - 2007, automat. Nachádza sa tu niekto, kto také auto vlastní a podelil by sa so mnou o skúsenosti?

Pre vysvetlenie, aktuálne mám auto s vyše 270k km, automat, prerobený na LPG ... Som s ním hodne dosť spokojný, som druhý majiteľ, nabehal som na ňom asi 150k ja sám ... nemám problém doňho sadnúť a ísť trebárs zajtra aj do Albánska, ale cítim, že je morálne zastaralé a bude to chcieť v dohľadnej dobe generačnú výmenu.

Uvítam akékoľvek rady, zaujíma ma predovšetkým chod motora, porovnanie s menším/väčším benzínovým motorom - pre a proti, či sa v aute nachádza nejaké "kurvítko". Som len bežný user, nebudem mať záujem auto nijak šperkovať. A, aby som nezabudol - som kapánek objemnejší, takže priestom vpredu ma tiež hodne zaujíma :roll:

Ďakujem vopred za pomoc 8)

inovator
Autor témy

Re: BMW 320i coupé - rady pred kúpou

Piatok, 9. Marca 2012, 11:01

oné, nečakal som veľa odpovedí, ale žiadna rada - to predčí všetky moje očakávania :mrgreen: :shock:

Užívateľov profilový obrázok
Didymus
Auto: E63 630i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Marca 2012, 12:44

Ked pohladas, tak coto o E90/92 320i tu najdes. Co sa tyka priestoru, najlepsie ak si auto sam odskusas, v podstate to iste plati aj o motore. Nie je to ziadna raketa, kazdy Ti tu bude tlacit sestvalec, lebo zvuk, lebo vykon, lebo BMW musi mat sestvalec :) Pre mna je dolezitejsia vybava, hlavne sedacky, v sportovych sa uplne inak sedi ako v zakladnych, mne sportove sedia, ale ked pises ze si objemnejsi, Tebe prave mozno nebudu dobre.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Piatok, 9. Marca 2012, 15:13

kurvitka - cievky zapalovania (povodne od vyroby su casto chybne a po 30,000km menene, tie nove zatial drzia), prietokomer (podobne), obe vymena cca. 250e v autorizovanom servise
priestor - dostatocny pre 190cm, nad hlavou 10cm, na nohy a okolie dokonca lepsie ako v novej F30 (drbnuty stredovy tunel)
sedacky - presiel som z normalnych komfortnych na sportove, lepsie drzia, viac nastaveni, pre bezneho cloveka su dokonca komfortnejsie, kvoli tvarovaniu vsak treba vyskusat, ci ti nebudu tesne
spotreba - realna 6.5-7, v zime do 8
Subaru WRX STi

inovator
Autor témy

Sobota, 10. Marca 2012, 14:59

Didymus napísal:
Ked pohladas, tak coto o E90/92 320i tu najdes. Co sa tyka priestoru, najlepsie ak si auto sam odskusas, v podstate to iste plati aj o motore. Nie je to ziadna raketa, kazdy Ti tu bude tlacit sestvalec, lebo zvuk, lebo vykon, lebo BMW musi mat sestvalec :) Pre mna je dolezitejsia vybava, hlavne sedacky, v sportovych sa uplne inak sedi ako v zakladnych, mne sportove sedia, ale ked pises ze si objemnejsi, Tebe prave mozno nebudu dobre.

vďaka za pomoc. 6 - valec je iste super, rozhodne by som si to vedel predstaviť a vychutnať, ale nepovažujem to za nevyhnutnosť ... Akú výhodu by som mal oproti 4 - valcu 2.0? Vidím na jednej strane vyššiu spotrebu, na strane druhej vačší požitok z jazdy ... Auto však plánujem využívať roznorodo - 25% po meste, 50% cesty 400 - 500 km, a zvyšok dlhé štreky nad 1000 km. Terajšie auto má 98 kW, takže 125 kW je pre mňa posun vpred vo výkone :) aj pre mňa je výbava doležitá, chcem určite kožu, vyhrievanie sedačiek a podobné pochutiny :) sedačky rozhodne odskúšam i športové i klasické, uvidím, ktoré budú pre mňa vhodnejšie :)

inovator
Autor témy

Sobota, 10. Marca 2012, 18:36

RudyJames napísal:
kurvitka - cievky zapalovania (povodne od vyroby su casto chybne a po 30,000km menene, tie nove zatial drzia), prietokomer (podobne), obe vymena cca. 250e v autorizovanom servise
priestor - dostatocny pre 190cm, nad hlavou 10cm, na nohy a okolie dokonca lepsie ako v novej F30 (drbnuty stredovy tunel)
sedacky - presiel som z normalnych komfortnych na sportove, lepsie drzia, viac nastaveni, pre bezneho cloveka su dokonca komfortnejsie, kvoli tvarovaniu vsak treba vyskusat, ci ti nebudu tesne
spotreba - realna 6.5-7, v zime do 8

Ďakujem pekne za rady, prekvapila ma spotreba, čakal som priemerku v reale okolo 9 - 10 :) ... Mám 180 centi na výšku, takže by to malo byť v pohode ... V každom prípade, budem musieť odskúšať, pretože osobne mi veľmi vadí, ak si trieskam pravé koleno o stredový panel ... Máš aj nejaké skúsenosti s radením automatu? Hrozí syndróm tokajúceho holuba?

majkl1010
Auto: bmw e91
Kraj: Prešovský

Sobota, 10. Marca 2012, 22:20

Ohladom tej spotreby skor si pozri spritmonitor.de tam pisu 8,45 ...do tych 7 litrov zere 320d.

RudyJames

Nedeľa, 11. Marca 2012, 00:20

inovator napísal:
Ďakujem pekne za rady, prekvapila ma spotreba, čakal som priemerku v reale okolo 9 - 10 :) ... Mám 180 centi na výšku, takže by to malo byť v pohode ... V každom prípade, budem musieť odskúšať, pretože osobne mi veľmi vadí, ak si trieskam pravé koleno o stredový panel ... Máš aj nejaké skúsenosti s radením automatu? Hrozí syndróm tokajúceho holuba?

prave dostatocny priestor pri stredovom paneli je vyhoda tohto auta, prava noha ma dost miesta na zmenu poloh, treba si vyskusat.. s automatom okrem predvadzacieho vozidla vobec, ja som cisto za manual..

majkl1010 napísal:
Ohladom tej spotreby skor si pozri spritmonitor.de tam pisu 8,45 ...do tych 7 litrov zere 320d.

ja som pisal realnu spotrebu, kedze ten isty motor vlastnim od novoty, momentalne ma 65,000km a najvyssia spotreba sa mi nad 8 (v zime nad 9) nikdy nedostala, raz bol rekord 8.8 pri umyselnom vytacani (podozrenie na trhany chod motora).. momentalne mam najazd 850km, co vydelenim jednej 63l palivovej nadrze vyjde na spotrebu 7.4l, 80% mesto a zimne gumy, v lete je naozaj realnych 900km+, t.j. spotreba pod 7l.. a to nejazdim na spotrebu ani predpisovo (70-120-170), mozno mam teda stastie aspon na tu spotrebu
Subaru WRX STi

inovator
Autor témy

Nedeľa, 11. Marca 2012, 12:36

RudyJames napísal:
prave dostatocny priestor pri stredovom paneli je vyhoda tohto auta, prava noha ma dost miesta na zmenu poloh, treba si vyskusat.. s automatom okrem predvadzacieho vozidla vobec, ja som cisto za manual..

ja som pisal realnu spotrebu, kedze ten isty motor vlastnim od novoty, momentalne ma 65,000km a najvyssia spotreba sa mi nad 8 (v zime nad 9) nikdy nedostala, raz bol rekord 8.8 pri umyselnom vytacani (podozrenie na trhany chod motora).. momentalne mam najazd 850km, co vydelenim jednej 63l palivovej nadrze vyjde na spotrebu 7.4l, 80% mesto a zimne gumy, v lete je naozaj realnych 900km+, t.j. spotreba pod 7l.. a to nejazdim na spotrebu ani predpisovo (70-120-170), mozno mam teda stastie aspon na tu spotrebu

čo sa mňa týka, som skorej pokojný šofér, takže tá spotreba predpokladám nebude vyššia ako u teba. A 7.4 je uplne ale uplne v poriadku ...
Automat je u mňa nutnosť - jednak kvoli ľavému kolenu, ktoré mám v paži (odšoférujem bez problémov krátkodobo aj manuál, ale dlhodobo mi to nerobí dobre) + k tomu síce milá a na hocičoiné nadaná priateľka ľaváčka, ktorá si vskutku s manuálom nerozumie ... Takže v tomto smere voľba jasná, musím už len odskúšať v reale ... V priebehu mesiaca idem sa segrou do Nemecka, budem mať čas testovať, tak som vskutku zvedavý ...

A ešte otázka - aký je rozdiel v jazdných vlastnostiach auta pri prednom náhone v porovnaní so zadným? Na čo si treba dať pozor a vyvarovať sa?

RudyJames

Nedeľa, 11. Marca 2012, 12:57

o zadnom nahone je tu cela tema a urcite aj viac: Technicke okienko - zadny nahon.. v reale u E90 sa naozaj nie je coho bat, to auto dobre sedi na ceste, reaguje lepsie ako predny nahon a navyse je tu elektronika
ak budes chciet skusat rozne konfiguracie, mozeme sa niekedy stretnut, mam sportove sedacky (brusena koza, alcantra), som v BA, coskoro asi casto aj v TT
Subaru WRX STi

shark2
Auto: Bmw Fko
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 11. Marca 2012, 19:12

posed v e90 limo je trosku iny ako v e92 cupe, cupe je take akesi tesnejsie na hlavu :) (ved je to cupe) mam 186cm ale normalne ked si sadnem aj za mna sa da sadnut, najlepsie ked si to skusis sam tak ako ti rudyjames pisal, jazdil som e90 LCI 320xd automat, teraz e92 330xd tiez automat, automatom chybu nespravis je to fajn, 320i az taky trhac nieje ale fajn motor ako pisal opat rudyjames on to jazdi vo svojej e90.. znama ma v e92 2.0i automat a je spokojna tiez. kazdopadne vyskusaj na sebe co ti sadne a potom vela stastia k dobrej kupe a budes spokojny
E92 330xdA ex
E90 320xdA LCI ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných