... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
TT-SIMIK napísal:ten olej 10w60 nikdy do toho motoru nepatril!!!!!!
cayman napísal:Hovadina. Ten olej tam nema co robit. Ta elektricka mierka je dost nepresna, takze treba pocitat s tym, ze obcas jej sibe.
Skus si dlhsiu dobu kontrolovat ten olej, v kufri maj vzdy liter na dolievanie a uvidis, ci mizne dlhodobo alebo nie a ak ano, tak kolko.
Urcite pozri zhora, ci nie je zateceny pri veku alebo od hlavy ci nekvape. A v servise treba zhodit spodny kryt a kukni, ci ti netece vana. Pod autom nemas olejove flaky?
kompre napísal:Ak vravis ze tomu stupas, tak by som tam dal 5w40ku, to si myslim ze je na takyto stvorvalec bohate dost aj v lete, pri nejakej tej namahe a urcite bude vhodnejsi na zimnu prevadzku a pripadne kratke trasy v nasich podmienkach ako vezelina 10w60 :) ta ozaj iba do 8valcov v 5ke,6ke,7micke alebo M3ky, ktore su na tom teplotne pri namahe niekde inde, ako stvorvalecek n43.
Boh vie ci to ma suvis, moze to byt zase nieco ine, treba skocit na diagnostiku, odsledovat si to tratenie, uniky a zmerat to par krat, ked je auto zohriate. Mne tiez chcelo v zime doliat liter, ked som stal mierne dole kopcom, dolial som 4 decka a zrazu som mal maximum. Ta mierka dost casto hadze halusky.