... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mikafid
Autor témy
Auto: BMW e91
Kraj: Prešovský

4x4 and dsc failure bmw

Štvrtok, 22. Augusta 2024, 21:57

Zdravim chcem sa opýtať. Išla som autom a po 60km mi vyskočila táto kontrolka 4x4 and dsc failure v oranžovej farbe. Auto nijako nehrčí nepíska (nemá spodné kryty mohlo umývanie auta alebo výdatný dážď niečo narušiť? ) Auto som odstavila vychladila a vypla motor. Po asi 5 minútach som opäť naštartovala a kontrolka nikde. Ani po urobení ďalších 50km. Čo to môže znamenať? Dávať tomu veľkú váhu? Alebo sledovať auto a čakať kým neobjaví zas? Ďakujem

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: 4x4 and dsc failure bmw

Štvrtok, 22. Augusta 2024, 22:01

zajst na diagnostiku, chyba bude zapisana v pamati

Adrian123
Auto: Bmw e91
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 24. Augusta 2024, 18:01

Zdravím bal som sa tejto chyby aj ja a nakoniec sa mi objavila tiež ako kazdemu vlastnikovi staršej e90tky chyba dsc a abs
Začalo sa mi to prejavovat tak že raz mi zasvietili kontrolky potom zhasli a takto to robilo cely mesiac teraz to svieti stale.
Bol som na diag.či to nahodou niesu abs senzory na kolesach bohužial nie .Chybu vymazal ako nahle som iba zapol klučik abs kontrolku vyhodilo znova .Senzory sme pozerali cez live data ukazuju vsetky tak isto.Chcel by som od vas radu ako ste vyriesili problem či ste menili abs pumpu za novu alebo ste pouzili len repair kit .
Pretoze je to auto s 400tkm novu abs pumpu za 1600€ nemam zaujem kupovat

PeqpeK

Nedeľa, 25. Augusta 2024, 21:45

vzdy sme menili za jazdenu funkcnu, chyba sa nezopakovala ani po rokoch

Mikafid
Autor témy

Pondelok, 26. Augusta 2024, 21:41

Tak chybu som zatiaľ nijak nevyriešila akurát som si všimla že ak nepoužijem tempomat chyba sa po dlhej ceste vôbec neukáže čo je zaujímavé preto vôbec neviem čo to môže byť či alternátor alebo čo...
Obrázok

PeqpeK

Utorok, 27. Augusta 2024, 07:00

pozri samo sa to nevyriesi tym ze tu budes davat fotky, vystrely do prazdna typu je to hento alebo toto su uplne zbytocne a drahe, zajdi do servisu na diagnostiku a hned budes vediet co je za problem

Ap4che
Auto: E90 325i
Kraj: Košický

Utorok, 27. Augusta 2024, 12:41

Ja som riešil chybu ABS/DSC pred polrokom, svietilo mi ABS,DSC a ručná, jednoducho to treba vymeniť/opraviť.
Ja som to zriešil repasom jednotky, neviem čo konkretne sa tam repasovalo ale mam pocit že asi pumpa, možno nejaka elektronika.

Teba čaká pravdepodobne to isté ak senzory, krúžky su OK. (a asi budú, ak by si mal krúžok či senzor zlý, tak pravdepodobnejšie je, žeby ti nesvietila chyba, ale žeby ti hadzalo že si v šmyku pri jazde rovno a ABS by kopalo)
(po tade asi pre adriana optimálne)

edit: jednoducho choď do servisu, nech ti zistia čo konkretne odišlo, a vyrieš, alebo to nechaj tak, nemá zmysel byť niekde medzi, že "riešiš", a neurobíš nič.

Mikafid
Autor témy

Nedeľa, 3. Novembra 2024, 19:28

No jazdím s tým doteraz a auto bolo i na diagnostike a chybu ukazuje na predné ľavé koleso, no okrem toho žiadnu inú chybu neukazuje. Mechanik s tým skúšal jazdiť že to skontroluje či i jemu to vyskočí no jemu neskočilo nič a po prebratí auta a urobení okolo 250km skočil ten istý problém zas a po vypnutí motora chyba zmizne. Teraz sa mi ale ukazuje nejaký problém že pri kolesami ľavé jemne popiskuje. Na druhý deň idem prezuť pneumatiky tak mu rovno poviem nech na to pozrie lebo to môžem iba hádať či ložiská alebo čo keďže predné brzdy boli menené

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných