... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

slavieno
Autor témy
Auto: BMW 320D Touring
Kraj: Košický

zvuky z panela automatickej klimatizácie

Streda, 27. Augusta 2014, 10:10

Čaute,
rád by som sa Vás opýtal na jeden problém. Odvtedy, čo som si kúpil e46, po prepnutí kľúča v zapaľovaní do 2. polohy, z jednotky automatickej klimatizácie (aj keď otáčky ventilátora sú stiahnuté na nulu a jednotka je vypnutá) sa ozýva silné bzučanie. Tieto zvuky prestanú, až po 10 minútach, keď vypnem motor.
Bolo mi poradené, že je to bzučanie z malého motorčeka, ktorý vháňa vzduch na teplotné čidlo.

Neviete mi povedať, ako to odstránim?
Ďakujem

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: zvuky z panela automatickej klimatizácie

Streda, 27. Augusta 2014, 10:13

Nijako,je to v poriadku. Uz to tu bolo riesene milionkrat.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Augusta 2014, 12:54

PetoK napísal:
Nijako,je to v poriadku. Uz to tu bolo riesene milionkrat.

ak je to silne, tak to zrejme v poriadku nebude

Silvoo
Auto: BMW 320i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 1. Apríla 2016, 05:46

Rad by som oživil tuto otázku ja som si to vsimol cca týžden dozadu, že po polohe klúča 2 v zapalovaní sa rozbehne nejaký ventilátor a počuť rezonanciu, keď na neho zatlačím rezonancia sa zmení na iný zvuk. mne to veľmi pripomína ako keby išli ložiská ventilátora nasucho, ako neni to nejaké bzučanie alebo niečo podobné, ale ide to ako keby šiel naplno, v tichom aute sa to ozýva.

Chcel sa opýtať mne to veľmi inklinuje ako keby v tej automatickej klimatizácie (v tom panely) bol nejaký motorček a ten rezonuje mohlo by to tak byť, ??? lebo inak to rozoberem a premažem a snad by to pomohlo?

Lebo tu hore kolega píše, že by to mohol byť nejaký maly motorček ktorý vháňa vzduch na ježka, ale ten motorček je ten čo je pod palubovkou zo strany motora a ten som celý premazal ten nepočujem určite.

Užívateľov profilový obrázok
rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Piatok, 1. Apríla 2016, 15:14

Ano , je tam ventilátor , který vhání vzduch k čidlu v tom panelu klimatizace.Rozdělat, vyčistit promazat. ale je hodně malinkej, tak opatrně

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných