... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Zvlastny zvuk od motora

Utorok, 13. Septembra 2011, 20:02

Zdravim

Chcem sa opytat, ci sa niekto nestretol s niecim podobnym. Ked je auto studene,pocut len vrtulu a sustanie motora no akonahle sa dostane teplota na cca polovicu,cize prevadzkovu,spod auta sa objavi zvlastny pravidelny zvuk (vid nahravka)
Nahravka bola robena tak ze som iphone vlozil pod blatnik cize prehlusuje sa tam vela zvukov kedze mikrofon ich pojme inak ako ucho ale myslim ze zvuk ktory ide od motora je jasne pocutelny.

co sa zvuku tyka, tento sa objavuje len na volnobehu. Po zatlaceni brzdy (mam automat) sa zvuk zjemni ale nezmizne, po zaradeni z P do R alebo D a nasledom pohnuti zvuk mizne. Zvuk zmizne aj na volnobehu, ak kusok pohladim plyn. pedal. Staci, ze otacky zdvihnem o 50 a zvuk sa strati.

Ako som pisal, je zaujimave ze zvuk sa objavi po zahriati. Pochybujem ze su to hydrostely alebo odpaleny ventil alebo vanos (ten sa kontroloval). Zvuk mi nejak extra neprekaza ale rad by som vedel odkial to ide. Z motora nejde, kedze ak clovek stoji pred autom, ten zvuk nie je pocut, je ho pocutelny len ak clovek stoji vedla auta alebo parkuje medzi autami kde zavuk nasledne odraza. V uplnom tichu tento zvuk preraza aj do interieru vozdla - samozrejme nie nejak extremne. Nazivo je zvuk dost silny v porovnani so sustanim motora, je jasny a pravidelny,pochybujem ze ide z hlavy.

Vopred dakujem za vsetky postrehy.

Nahravka : http://bit.ly/mXgYRE
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

michaltt
Autor témy

Re: Zvlastny zvuk od motora

Streda, 14. Septembra 2011, 13:42

:-k
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Septembra 2011, 17:31

Tuším si mal do tej nahrávky pridať aj zvuk po tom ako pridáš troška plynu, aby bolo jasne rozoznateľné ktorý zvuk zmizne. Inak neviem, ale nejde to od nejakej remenice?? Pripadá mi to tak, ale možno sa mýlim.

michaltt
Autor témy

Streda, 14. Septembra 2011, 21:46

remenica to urcite nie je :?
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných