... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
lovec31 napísal:fu ha...ak je tam ozaj ten skripavy zvuk pri startovani tak to bude zrejme pridreta kluka...kedy si menil olej?alternator to isto nebude lebo ten je hnany remenom a keby bol altik pridrety tak motor natocis a remen bude smykat na remenici alternatora....
Schneider napísal:Ak štartuješ s vymáčknutou spojkou, tak si ho podľa mňa zadrel.... Koľko tam máš oleja? Kontrolka mazania ti nesvietila pred vypnutím? Aký olej si tam lial pri poslednej výmene?
dds napísal:
Skripavy zvuk vychadza ak sa auto hupavym pohybom snazim tlacit pri zaradenej trojke. Momentalne vobec netoci, ani netukne. Ziadna chyba na kontrolkach ani pred ani teraz. Auto som normalne vypol ked som donho sadol za par minut. Este tocilo ale dost tazko az teraz vobec nic. Zozaciatku to vizeralo na slabu baterku ale tu som vymenil a nic... Zvlastne je to magneticke kolecko co som nasiel na spodnej strane kapoty. Celkom silny magnet. Mohlo to sposobit, zeby starter ostal zaseknuty v momente ked sa vybila baterka?
Schneider napísal:Mysĺel som so stlačenou spojkou, a nehovorím o tom, či by to bola príčina alebo nie... skor som ti to doporučil na zistenie príčiny, či je chyba v motore, alebo v prevodovke...
Ak si ale s tým nevieš rady, tak s tým choď do servisu, bo ak sa nevyznáš, tak to doma určite nespravíš, aj keby to boli uhlíky na štartéry... Podľa mojho názoru ho máš zadretý. Napíš nám ešte aký olej si tam dal, a kedy bola posledná výmena ( km)... (Poznám chlapa, čo zadrel BMW na oleji z Tesca!)
eko.fresh napísal:150kw ? Nespapal ti motor klapku zo sania ? Ak mas 135kw manual tak potom ich nemas
semtex napísal:
co ma spolocne manual a klapky ?
dds napísal:
Chapem, ale to neviem zistit lebo starter vobec netoci (ani netukne) ci spojka je alebo nieje. Olej tam davam magnatec 5w30 (naposledy teraz v lete pred ~4000km) podla nalepky pri dverach tam je tento typ oleja minimalne poslednych 60000km. Jazdim velmi pokojne da sa povedat ze furt na spotrebu a 90% mimo mesta na vychod-BA. Bol by som prekvapeny keby to bol zadrety agreagat pretoze doteraz tocil krasne so 5,5-6l spotrebou. Zatial som stale nic nezistil, kontaktoval som semtexa tak dufam ze sa auto este niekedy rozhybe.
BTW: je to 135kw manual