... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

dds
Autor témy
Auto: e46 330D
Kraj: Bratislavský

Zaseknuty motor 330d

Piatok, 30. Septembra 2011, 20:03

Caute borci. Moj problem som zacal v inej teme ale po dnesnom zisteni som to prehodnotil, problem je nieco ovela horsie nez som si myslel. Nastalo to po kratkej normalnej jazde vypol som motor nachilku odbehol a uz neslo nastartovat. Startel sice tocil ale hrozne pomaly akoby ho sa v motore nieco blokovalo az uplne chcipol a viac ani tuk. Auto som odtiahol dal som nabyjat baterku medzi tym vyskusal druhu 100% funkcnu. bez vysledku.

Precital som vsetky mozne rady ohladom startovania vacsinou tu na fore. Par ludi ktory mali problem s uhlikmi na startery tvrdili ze ak trosku pohli autom tak im to slo. Presne toto som siel dnes vyskusat. zaradil som 3-ku zacal kyvanim tlacit a z motora skripavy zvuk ako ked su zle namazane panty na plechovej brane. Neviem blisie urcit odkial presne to ide.

Nasiel by sa niekto v BA kto by mohol prist kuknut popocuvat :) o co by asi tak mohlo ist?
Ci je v prdely cely blok alebo len dajake lozisko? alternator pumpa abo neviem co vsetko sa mohlo takto zadrhnut? dik za rady

este jedno zistenie. zo spodnej strany kapoty som nasiel nalepeny rozlomeny magnetovy disk v priemere ca 10cm hrubka 1,5cm a s vnutornou dierou 2cm. co to moze byt?????

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: Zaseknuty motor 330d

Piatok, 30. Septembra 2011, 20:07

odtahni to k semtexovi
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Piatok, 30. Septembra 2011, 23:53

Ak štartuješ s vymáčknutou spojkou, tak si ho podľa mňa zadrel.... Koľko tam máš oleja? Kontrolka mazania ti nesvietila pred vypnutím? Aký olej si tam lial pri poslednej výmene?

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Sobota, 1. Októbra 2011, 10:01

fu ha...ak je tam ozaj ten skripavy zvuk pri startovani tak to bude zrejme pridreta kluka...kedy si menil olej?alternator to isto nebude lebo ten je hnany remenom a keby bol altik pridrety tak motor natocis a remen bude smykat na remenici alternatora....

dds
Autor témy

Sobota, 1. Októbra 2011, 14:34

lovec31 napísal:
fu ha...ak je tam ozaj ten skripavy zvuk pri startovani tak to bude zrejme pridreta kluka...kedy si menil olej?alternator to isto nebude lebo ten je hnany remenom a keby bol altik pridrety tak motor natocis a remen bude smykat na remenici alternatora....

Skripavy zvuk vychadza ak sa auto hupavym pohybom snazim tlacit pri zaradenej trojke. Momentalne vobec netoci, ani netukne. Ziadna chyba na kontrolkach ani pred ani teraz. Auto som normalne vypol ked som donho sadol za par minut. Este tocilo ale dost tazko az teraz vobec nic. Zozaciatku to vizeralo na slabu baterku ale tu som vymenil a nic... Zvlastne je to magneticke kolecko co som nasiel na spodnej strane kapoty. Celkom silny magnet. Mohlo to sposobit, zeby starter ostal zaseknuty v momente ked sa vybila baterka?

dds
Autor témy

Sobota, 1. Októbra 2011, 14:39

Schneider napísal:
Ak štartuješ s vymáčknutou spojkou, tak si ho podľa mňa zadrel.... Koľko tam máš oleja? Kontrolka mazania ti nesvietila pred vypnutím? Aký olej si tam lial pri poslednej výmene?

S vymacknutou spojkou??? o tom som este nepocul nerozumiem aky to moze mat vplyv na zadretie motora. Oleja aj chladiacej je presne kolko ma byt aj kontrolky su v poriadku.

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Sobota, 1. Októbra 2011, 17:26

mozno by pomohlo keby si sem hodil foto toho magnetu co si nasiel....mozno by sa prislo na to odkial je ....

dds
Autor témy

Sobota, 1. Októbra 2011, 18:13

nasiel som len tieto 2 casti a par drobnych ulomkov
Prílohy
IMAG0164.jpg

Bawaria
Auto: 320d e46 100kw
Kraj: Trnavský

Sobota, 1. Októbra 2011, 19:59

dds napísal:

Skripavy zvuk vychadza ak sa auto hupavym pohybom snazim tlacit pri zaradenej trojke. Momentalne vobec netoci, ani netukne. Ziadna chyba na kontrolkach ani pred ani teraz. Auto som normalne vypol ked som donho sadol za par minut. Este tocilo ale dost tazko az teraz vobec nic. Zozaciatku to vizeralo na slabu baterku ale tu som vymenil a nic... Zvlastne je to magneticke kolecko co som nasiel na spodnej strane kapoty. Celkom silny magnet. Mohlo to sposobit, zeby starter ostal zaseknuty v momente ked sa vybila baterka?

jo

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Sobota, 1. Októbra 2011, 20:27

150kw ? Nespapal ti motor klapku zo sania ? Ak mas 135kw manual tak potom ich nemas

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Nedeľa, 2. Októbra 2011, 12:46

S vymacknutou spojkou??? o tom som este nepocul nerozumiem aky to moze mat vplyv na zadretie motora. Oleja aj chladiacej je presne kolko ma byt aj kontrolky su v poriadku.[/quote]

Mysĺel som so stlačenou spojkou, a nehovorím o tom, či by to bola príčina alebo nie... skor som ti to doporučil na zistenie príčiny, či je chyba v motore, alebo v prevodovke...
Ak si ale s tým nevieš rady, tak s tým choď do servisu, bo ak sa nevyznáš, tak to doma určite nespravíš, aj keby to boli uhlíky na štartéry... Podľa mojho názoru ho máš zadretý. Napíš nám ešte aký olej si tam dal, a kedy bola posledná výmena ( km)... (Poznám chlapa, čo zadrel BMW na oleji z Tesca!)

dds
Autor témy

Nedeľa, 2. Októbra 2011, 15:59

Schneider napísal:
Mysĺel som so stlačenou spojkou, a nehovorím o tom, či by to bola príčina alebo nie... skor som ti to doporučil na zistenie príčiny, či je chyba v motore, alebo v prevodovke...
Ak si ale s tým nevieš rady, tak s tým choď do servisu, bo ak sa nevyznáš, tak to doma určite nespravíš, aj keby to boli uhlíky na štartéry... Podľa mojho názoru ho máš zadretý. Napíš nám ešte aký olej si tam dal, a kedy bola posledná výmena ( km)... (Poznám chlapa, čo zadrel BMW na oleji z Tesca!)

Chapem, ale to neviem zistit lebo starter vobec netoci (ani netukne) ci spojka je alebo nieje. Olej tam davam magnatec 5w30 (naposledy teraz v lete pred ~4000km) podla nalepky pri dverach tam je tento typ oleja minimalne poslednych 60000km. Jazdim velmi pokojne da sa povedat ze furt na spotrebu a 90% mimo mesta na vychod-BA. Bol by som prekvapeny keby to bol zadrety agreagat pretoze doteraz tocil krasne so 5,5-6l spotrebou. Zatial som stale nic nezistil, kontaktoval som semtexa tak dufam ze sa auto este niekedy rozhybe.

BTW: je to 135kw manual

semtex

Utorok, 4. Októbra 2011, 01:16

eko.fresh napísal:
150kw ? Nespapal ti motor klapku zo sania ? Ak mas 135kw manual tak potom ich nemas

co ma spolocne manual a klapky ?
Na keru picu si seci jebete tie prijebane fotky cez celu stranu do podpisov...jebat take forum, kde musim preskorlovat celu stranu kvoli trom prispevkom!!!!pojebte sa!!!

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Októbra 2011, 01:35

semtex napísal:

co ma spolocne manual a klapky ?

Nic, ale m57+automat = sanie s klapkami

Bawaria
Auto: 320d e46 100kw
Kraj: Trnavský

Utorok, 4. Októbra 2011, 19:45

dds napísal:

Chapem, ale to neviem zistit lebo starter vobec netoci (ani netukne) ci spojka je alebo nieje. Olej tam davam magnatec 5w30 (naposledy teraz v lete pred ~4000km) podla nalepky pri dverach tam je tento typ oleja minimalne poslednych 60000km. Jazdim velmi pokojne da sa povedat ze furt na spotrebu a 90% mimo mesta na vychod-BA. Bol by som prekvapeny keby to bol zadrety agreagat pretoze doteraz tocil krasne so 5,5-6l spotrebou. Zatial som stale nic nezistil, kontaktoval som semtexa tak dufam ze sa auto este niekedy rozhybe.

BTW: je to 135kw manual

to je zaseknutý štartér NASRAčKY, nestrašte ho :-))))))

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných