... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Bruti napísal:no, ono 110KW motor by mal mat max krutak 330NM pri 2000-ot/min,
ale viacerí mi vraveli, ze turbodiesel od BMW ma trosku charakter ako benzin - cim viac tocis tym viac taha, nie ako tdi od vw koncernu, ze pred spickou nm je auto mrtve a potom 500otacok mas pouzitelne, lebo je to zase hlucheako to 1.9 TDi PD - dobry motor, ale nezaujimavy, pri 1750 uz to ma 320NM - ale odrazu.... nad 2500 to uz iba huci...
ja mam 110kw, a turbo zapina tak plynule, ze keby nepiskalo, ani neviem, ze ho mam :) ale tiez tak 2300-2500 sa tak viac trosku prebudi auto, ale viac ako 3500 ani nema zmysel tocit
Sk1r3x napísal:chlapci to bude všetko asi tým , že bmw používa VGT a VW používa waste gate ...
Auto s waste gate je zaujímavé hlavne v meste na také rýchle presúvačky
Sk1r3x napísal:chlapci to bude všetko asi tým , že bmw používa VGT a VW používa waste gate ...
Auto s waste gate je zaujímavé hlavne v meste na také rýchle presúvačky
Lewelboss napísal:
Z kadial mas tieto info?
Jedine wastegate turba mali 66kw TDI ale len prve edicie VW s kodom motora AGR, inak vsetko VGT..
Skor by som sa zamyslal nad tym, ze TDI su 8v kdezto BMW 16v a viac.. To podstatne meni charakteristiky motorov..
Okrem toho treba mysliet na to ako tie motory pracuju, teda PD je nieco ako predchodca CRka ale nie je..
BMW s vynimkou tds a 320d 100kw su vsetky CR..
no, ono 110KW motor by mal mat max krutak 330NM pri 2000-ot/min,
ale viacerí mi vraveli, ze turbodiesel od BMW ma trosku charakter ako benzin - cim viac tocis tym viac taha, nie ako tdi od vw koncernu, ze pred spickou nm je auto mrtve a potom 500otacok mas pouzitelne, lebo je to zase hlucheako to 1.9 TDi PD - dobry motor, ale nezaujimavy, pri 1750 uz to ma 320NM - ale odrazu.... nad 2500 to uz iba huci...
djmetla napísal:Chlapci pripojím sa k debate mám tiež tento motor M47TU a turbo mi výrazne ťahá presne od 2500 ot./min... Myslel som si že to je normálne (turbo diera) ale teraz som na pochybách. Nedávno som mal dole sanie a riešil výrivé klapky sania. Troška som prezrel tie podtlakové hadičky ale nie dokonale (netrklo mi to). Tak teraz rozmýšľam kedy má mať turbo nábeh na výkon od výroby? :)